Sunday, March 31, 2013

Pupun terveiset

Pupu ei pettänyt tänäkään vuonna vaan toi suklaata perheen pilteille. Piltit varmistelivat muutama päivä sitten, että eihän se pupu ole niin höhlä, että laittaa suklaat sängyn alle. Felix-koira kun saattaisi pistellä suklaat poskeensa ja sairastua pahemman kerran. Vakuutin, että pupu tietää vastuunsa ja laittaa tervehdyksensä varmasti riittävän korkealle. 


Tytär ripusti porkkanoita ovenripaan. Pupu oli puraissut jokaisesta pienen palan...


Mulle selvisi vasta ihan vähän aikaa sitten, miksi meiltä ei saa kunnon yllätysmunia, sellaisia joissa olisi jokin lahja sisällä. Siksi, kun niissä on tukehtumisvaara. Ja tottahan se on, että lapset kiireissään saattaisivat popsia myös sormuksen tai Batmanin sieltä sisältä suuhunsa. Silti tosi kurjaa, kun munien maahantuonti on kielletty. Olisi ihana saada vielä joskus oikea yllätysmuna, jonka sisällä on sormus. 

HYVÄÄ PÄÄSIÄISTÄ! 

10 comments:

 1. Minä löysin täältäkin suklaamunia mutte ei yllätystä(No Kinder-munissa sentään on...)
  Olipa hyvä että pupu muisti tuoda suklaat (viime vuonna löysin ihan pikkuisia Lindt-pupuja;D)
  Iloista Pääsiäistä!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Meillä ei ole edes Kindereitä. Monta vuotta niitä etsin ja nyt sitten selvisi miksi niitä ei ole :( Lindtin suklaa ei ole hassumpaa. Totuitko muuten täällä Hersheyn suklaan makuun? Musta se on jotenkin kitkerää.

   Delete
 2. Täälläkin on suklaamunia mennyt luvattoman paljon, vaikka perheen piltit ovatkin jo täysi-ikäisiä. Itsekin olen herkkuja ahminut niin, että ensi viikko on katumusviikko;)
  En ole suomalaisistakaan suklaamunista enää vuosiin niitä ihania sormuksia löytänyt, mutta lapsille tuntuu löytyvän kaikkea hauskaa keräiltävää;) - ja vanhempien osa on sitten pitää huolta siitä, etteivät kaikkein pienimmät niitä kätösiinsä saa.
  Ihania pääsiäispyhiä sinne!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tänään juuri sanoin miehelle, että eivät taida nämä "piltit" enää pupuun uskoa, mutta leikin leikkiä niin kauan kun yksikään heistä viettä pääsiäistä samoissa tiloissa :) On se vaan niin hauskaa.

   Kyllä sormukset pitäisi saada takaisin. Ne oli ihan parhaita! Olihan se varmaan pojille kurjaa, kun tuli likkojen sormuksia, mutta niitähän sai antaa sitten mieleisilleen tytöille.

   Delete
 3. Onko vanhoja kunnon sormusmunia enää olemassakaan? Aika outoja leluja niistä näyttää Suomessa putkahtavan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Itse olen joskus yrittänyt värkätä jotain yllätystä kasaan ohjeiden kanssa. Kuin Ikean mööpeleitä olisi koonnut. Ei ollut kivaa sitten ollenkaan :(

   Delete
 4. Ei niitä ylläreitä täältäkään löytynyt, mutta voi sitä riemua kun viikko sitten kiertävät trullit
  saivat suklaista kahvipannuihinsa / koreihinsa. Kiva kun perinne elää edelleen. Asumme Helsingissä ja peräti 8 trullia pajunkissoineen kävi toivottamassa meille hyvää terveyttä jne. Niin olivat tyyliin kuuluvalla tavalla pyntättyjä, ilo silmälle. Tuli niin hyvä mieli meille kaikille.
  Iloista pääsiäistä teillekin!
  - Eesaiina

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tulee ihan kaiho. Olisi kiva nähdä pikkunoitia! Ja kahvipannut käyvät koreista...?

   Pajunkissoja myös kaipaan. Vaasissa on koivunoksia, joissa jo hiirenkorvien alkua mutta kyllä pajunkissat ovat vielä luku sinänsä. Kaupassa niitä oli viime keväänä tarjolla ja sellainen 4 oksan " puska" maksoi nelisen taalaa. Pitäisi alkaa pontevasti työskennellä suomalaisen virpomis-, pääsiäiskokko-' ym. perinteen puolesta. Mämmiä unohtamatta :)

   Delete
 5. Pikkunoidilla näkee niitä mummon aikaisia kuparipannuja, joihin se palkka sitten tipautetaan. Jännää, että Pyhäjoen seudulla on ollut tapana polttaa pääsiäiskokkoa, mutta hieman pohjoisempana
  Oulussa päin tuota traditiota ei ole. Huomenna koittaa arki, mutta vielä tänään herkutellaan pashalla. Ja sitten hiihtämään keväthangille, aurinkokin paistaa ihanasti täydeltä terältään.
  - Eesaiina

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ne pannut on kyllä ihania! Vielä jos on vähän nokinen kylki :)

   En ole koskaan ollut pääsiäiskokolla. Mielessä oli pääsiäisnuotio, mutta meillä satoi. Tehdäänkö siinä kokolla jotain erityistä vaav vain poltetaan?

   Delete