Friday, March 1, 2013

Kevään 2013 sisustustrendejä

Katsoinpa tiivistelmän tämän kevään sisustusvirtauksista aamutelkkarista. Näyttäisi siltä, että organiseeraus on kerrassaan trendikästä. 


Organisointi on mun Akilleen kantapää. Tosin joku ystävällisesti joskus sanoi kun itseäni ruoskin, että ainahan sä kuitenkin tiedät missä mikäkin on. Pienen etsinnän jälkeen löytyy. Joten tapani organisoida on vain persoonallinen :) Pitäisi vain ronskimmalla kädellä kierrättää. Alakuvan tekstein varustetut ja taloiksi naamioidut laatikot ovat hauskoja. Mulla ei vain pinna riitä siihen, että availen ja suljen laatikoita. Pino pöydällä on muka jotenkin joutuisampi. 


Suuret kukka-aiheiset koristeet ovat in. Seinälle rakennetaan näyttävä kokonaisuus joko kukkakoristeista tai kuten tässä pienistä pyöreistä maljakoista, joihin laitetaan eläviä kukkia. Tämän jotenkin osaisin kuvitella vaikka ravintolan tai kampaamon seinällä, mutta omalla seinällä tuntuisi vieraalta. 


Lapsille on tarjolla eläinmattoja, joiden idea tietysti tulee eläinten taljoista.


Mä haluaisin tämän leijonan pään takan eteen. Oli sitten tarkoitettu lapsille tai ei. 


Neonit ne vaan porskuttaa. Hyvä uutinen, ei tarvitse vielä pistää kierrätykseen vuosien takaisia neonvärisiä muovimukeja. Taas mennään trendien aallonharjalla! Who knew...


Kodintekstiileissä ovat kevyet turkkilaiset ja japanilaiset pyyhkeet in. Tässä on nyt sitä mitä olen kaivannut vuosia: pellavaa. Että tämänkin päivän näin kun  meidän kaupoista (pitäisi saada) saa pellavapyyhkeitä! Seuraavaksi varmaan lakanat.Niin se vaan Amerikkakin suomalaistuu. Vain turkkilaistuu, japanilaistuu...?


Vaikka musta-valkoisuus on pukeutumisessa se juttu, niin kotiin sopii ruiskaista piristystä vaikka värikkäiden istuinkuutioiden muodossa. Soveltuvat myös ulkotiloihin. 


Ja koko vuoden osalta suuri suuntaus on tiibetiläisestä lampaasta ja alpakasta saatu villa ja niistä tehdyt pehmeät, lämpimät tuotteet. 


Mikä mua näissä ilahduttaa erityisesti on värikkyys. Kyllä tässä on taas harmaita päiviä ollutkin, kun vettä on purskutettu taivaan kannelta ihan tulvaksi saakka. Nyt vain rauhassa odottelen, että froteepyyhkeisiin tottuneet maanmiehet vieroksuvat pellavaiset hantuukit alemyyntiin. 

4 comments:

 1. Aika ihanat nuo seinälle laitettavat maljakot!PItäisköhän mun liimata maljakoita seinälle....

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kuvassa on vain osa seinästä. Maljakoita oli laitettu useampaan riviin ja kerrokseen. Ja ilman kukkia tietysti on ihan hauskaa pallotaidetta :)

   Delete
 2. Turkkilaiset ohuet pyyhkeet ovat ihania. Ostimme pari viime kesänä Istanbulista, imevät hyvin vettä ja ovat kevyitä kuljettaa mukana uimaan, salille tms.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, Lumo! En edes osannut ajatella keveyttä. Se on hyvin tärkeä ominaisuus pyyheliinalle. Ja jos vielä menee suhteellisen pieneen tilaan. Ohjelmassa mainostivat pyyhkeiden imukykyä. Nämä ovat kai niitä tuotteite, jotka ajan saatossa käyvät aina vain paremmiksi.

   Delete