Wednesday, February 27, 2013

Proud Mama - aika mones osa

 On siinä puolensa, kun lapsia on useampia. Esimerkiksi mahdollisuus koulun kunniamainintoihin moninkertaistuu. Saimme postia taas mutuama viikko sitten, ja kuten edellisellä kerrallakin vanhemmat kutsuttiin nauttimaan aamiaista ja ilakoimaan jälkikasvun menestyksestä. Nyt oli tyttären vuoro saada kunniamaininta suoraselkäisyydestä, integrity. 


Oltiin me miehen kanssa taas vähän ylpeitä, kun istuttiin pöydässä ja juotiin omppumehua. 

Tyttären maininta kuuluu näin: "Since the beginning of the year, S. has exhibited many qualities that represent integrity. She is always willing to help out another student and is always honest with herself and others. She makes good choices and always knows to do the right thing. S. is a huge asset to our track."Jakku Muse

On mulla pari muutakin syytä olla ylpeä lapsista. Eilen tyttären kaksoisveli loihe lausumaan, että hänestä elämä ja yhteiskunta näyttävät nykyään kovin paljon yksinkertaisemmilta. Hän kun oli kuvitellut nuorempana, että molemmat olisivat hyvin hankalia asioita. On lohdullista ajatella, että angsti on tällä saralla helpottanut ainakin hetkellisesti. Puhutteleva kommentti esiteiniltä. Pitihän mun sitten sanoa, että yleensä jos valitsee tehdä " the right thing" niin asiat pysyvät aika yksinkertaisina ja selkeinä. Ja jos vaikka tulisi vastoinkäymisiä, niin niistäkin on helpompi suoriutua. 

Pudotin juniorin aamulla kuoron harkkoihin. Siinä koulun ovella, opettajista ja muista oppilaista välittämättä poika tuikkasi pusun poskelle ja sanoi "I love you mom." 

Päivä on saanut mainion alun. Tästä kelpaa taas jatkaa. 

6 comments:

 1. Ihanat sun lapset! Just nuo on niitä asioita, joista voi olla todella ylpeä!

  ReplyDelete
 2. Onnittelut Äidille! Just tuon kaltaista kulttuuria kaipaisin Suomeenkin enemmän. Siis sellaista kehumisen kulttuuria, jotta lapsetkin tottuisivat siihen ja uskaltaisivat olla aidosti ylpeitä itsestään. Toki, ollaan me menty aimo askel eteenpäin sitten omien kouluaikojeni, jolloin käyttäytymisen kymppiin riitti se, että oli hiljaa ja kiltti:) Nykyään niillä taidoilla ei kovin pitkälle pötkitä..

  ReplyDelete
 3. Oi, onnea paljon Äidille! Tuo meiltä suomen kouluista puuttuukin...

  ReplyDelete
 4. Mahtavaa,ihanat lapset! Syytäkin olla proud Mama;D

  ReplyDelete
 5. Onnea koko perheelle!
  Olen huomannut saman kannustavan asenteen myös täällä kansainvälisissä kouluissa. Jokaisessa lapsessa on jotain hyvää, joka päivä. Opettaja antaa vanhemmille joka päivä jotain posiviista palautetta päivästä. Toki, jos ongelmia on ollut, niihinkin puututaan, mutta kannustamista ei unohdeta. Mielestäni tämä näkyy lapsista ja myös koulun ilmapiirissä.

  Esikoinen on käymässä parhaillaan Suomessa. Ja tilaisuuden mennä päiväksi suomalaiseen kouluun. Arvatkaapa, kuka otti hänet heti ystäväkseen? Se oli poika, joka on ollut aikaisemmin itse kansainvälisen koulun oppilas kaukana Suomesta. Tähän juuri lapsia täälläkin kannustetaan, koska kaikki tietävät sen, miltä tuntuu tulla kouluun jostain muualta ja olla ulkopuolinen. Äidin sydäntä lämmitti <3

  ReplyDelete
 6. Paljon Onnea Äidille!
  On sinulla syytäkin olla ylpeä!

  Halauksin,

  ReplyDelete