Wednesday, January 9, 2013

Mustat kodinkoneet

Olen viime aikoina kiertänyt joitakin asuntoesittelyjä ja lähinnä uudiskohteita. Silmiin pistävää on ollut, että joka paikassa on mustat keittiölaitteet. Musta jääkaappi, tiskari, liesi ja mikro. 


Musta on yhden esittelijän mukaan uusi teräksenharmaa. Onko tämä muoti jo vallannut Suomen? Musta on ihan jees, mutta kun availin uunia ja mikroa, kurkin jääkaappiin, niin huomasin että pintaan jää heti kunnon erottuvat sormenjäljet. 


Onhan se ihan jännän näköistä, mutta mulla taitaa mennä tovi ennen kuin mustaan totun. Ja varmaan siinä vaiheessa kun olen tottunut on palattu taas... valkoiseen?

25 comments:

 1. Meillä on mustat laitteet ja on ihan kivat! Tein vasta postauksenkin asiasta! Jääkaapin kahva tosin vaatii jatkuvaa pyyhkimistä... Tai siis vaatisi, jos olis siivoushullu :-)!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Onko teillä ollut aina vai päivitittekö vasta? Meillä nämä alkavat tässä raamattuvyöhykkeellä vasta oikein tehdä tuloaan. Teillä laitetaan sitten sormenjäljet juuri sinne minne pitää, meillä menisi vielä(kin) yltympäriinsä :) Allekirjoittaneella varmaan eniten...

   Delete
 2. Mustaa, terästä, valkoista - noita kaikkia kyllä löytyy. Musta kodinkone voi olla ihan linjakkaan näköinen (itse edelleen haaveileen mustasta Smegin jääkaapista), mutta tuohon keittiöön juuri nuo koneet eivät istu mielestäni mitenkään älyttömän hyvin. Hei, ja sitten on tietysti myös värikkäät kodinkoneet (pinkkiä, vihreää, punaista, keltaista...)!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mä olen iskenyt silmäni siihen vaaleansiniseen :)

   Tästä kuvasta ei näy pienen ruokatilan lattia, joka on tosi tumma. Se jotenkin tasapainottaa kokonaisuutta. Mutta toisaalta, kun nyt kohteessa kun kohteessa on kaikki mustaa. Ja keittiönkaapit ovat perinteisesti puuta ja puunvärejä.

   Delete
 3. Minä sanoisin ei noille mustille. Haluan nähdä kaikki roiskeet sun muut helposti, vaikka en siivoushullu olekaan ja muutenkin hiukan synkkä ilme tulee liiasta mustasta :-) Samaa mieltä Annen kanssa siitä, että eivät luontevasti sovi tuohon kuvan keittiöön.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Huomasin, että pöly näytti aika veikeältä yhdessä kohteessa kun valo siivilöityi sivuikkunasta suoraan keittiöön. Kai noita pintoja voi jotenkin käsitellä, jotta pöly ei tartu niin helposti. Tämä on sellainen juttu, että pitäisi ihan kurssille mennä :)

   Delete
 4. Mustat kodinkoneet mustassa, muuten tummassa tai musta-valkoisessa keittiössä ovat ian näyttävät, tuohon kirsikan- tai mahonginpunaiseen väriin en välttämättä niitä yhdistäisi.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tuossa jo Annelle vastailin, että tähän meidän traditionaaliseen tyyliin kuuluu puunväriset keittiökaapit ja sitten niihin yhdistetään musta. Usein kyllä sitten nuo työtasot ovat vähän tummemmat myös, joten se tasapainottaa.

   Delete
 5. Ne on ollu alusta lähtien tässä talossa eli rakennuttaja oli aikaansa edellä :-)!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Teidän rakennuttaja on ollut oikein kunnon visionääri :) Meillä nämä alkoivat yleistyä ihan vasta hiljan, teräs on hallinnut tähän saakka. Ja on sitä vieläkin, ei sen puoleen mutta ehkä joka toinen alkaa jo olla mustaa.

   Delete
  2. Meilläkin on mustat laitteet. :) Liesi ja tiskikone oli jo valmiiksi tähän muuttaessa, itse lisättiin mustaan soppaan vain jääkaappi. Musta tuntuu (pun intended), että mustassa pysytäänkin, kunhan keittiöremppa tulee jossain vaiheessa ajankohtaiseksi. Joku huolehti ylempänä, etteivät lika ja roiskeet näy tarpeeksi selvästi. Voin sanoa, että kyllä näkyy! :D Tuleepahan siivottua. ;)

   Delete
  3. Mua tässä mustassa huoletti eniten se, että tuntui se sormenjälkikin oikein korostuvan. Miten sitten kaikki muut vesipisarat ym. jäljet. Vähän sama kuin mustan auton kanssa, kun sitä saa olla koko ajan hinkkaamassa :)

   Delete
 6. En hirveästi pidä noista mustista laitteista.Onhan ne tyylikkäät mutta vaaleammat ehdottomasti nätimmät!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kyllä tämä totuttelua vaatii. Ennen vanhaa oli niin helppoa, kun ei ollut kuin valkoisia laitteita tarjolla :)

   Delete
 7. Vaaleista pidan minakin ehdottomasti enemman, mita noista mustista. Ja todella varmaan nakyy pienikin sormenjalki.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Haluaisin nähdä näitä mustia ihan jossain toisenlaisessa ympäristössä. Olen nähnyt näitä yhdistettynä vain puuhun ja en osaa oikein sanoa, että miltä se nyt näyttää :)

   Delete
 8. Ei ole mun juttu nuo mustat. Tulee ysärifiilis niistä :)

  Rosteri tai jopa ns. piilotetut kodinkoneet modernissa, selkeälinjaisessa keittiössä saa täällä kannatusta...

  terv. Laura

  ReplyDelete
  Replies
  1. Olet muuten oikeassa, eikös 90-luvulla ollut kovasti tätä mustaa? Parasta tietysti olisi, kun kodinkoneet olisivat samanlaisten keittiökaappiovien takana kuin muutkin tavarat.

   Delete
 9. Minä kun luulin, että teräksenharmaa tuli mustan jälkeen... Huomaa, etten ole ollut tekemässä ostopäätöksiä. Meidän vuokra-asunnossa on kolmisen vuotta vanhat mustat laitteet, ja jos ei silmäni vallan petä, juuri täsmälleen samat mallit kuin kuvissasi. Eli ihan uudet ne ei välttämättä ole? Meillä tosin on sähköliesi, mutta ulkonäkö ja säätötaulu ihan sama. For the record, tuo tiskikone on surkea.

  Itse pidän mustista, vaikka meilläkin on (jälleen, vuokrafirman päätöksestä) puunväriset kaapit - vaaleammat kuitenkin kuin kuvan keittiössä. Minusta sormenjäljet näkyy juuri sopivasti niin, että tulee joskus pyyhittyä. Tietty jos olisi useamman hengen talous, voisivat alkaa pistää silmään turhan nopeasti. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tämä apartment valmistui ihan joulukuun lopulla ja kodinkoneet olivat uusia. Nämä ovat varmaan jotain Searsin perusmalleja, joissa ei tapahdu mitään vuosikymmeniin :) Sen verran kiireessä napsittuja kuvia, että en hoksannut katsoa edes laitteiden valmistajia. Liesi oli muistaakseni kaasuliesi.

   Kyllä tämä keittiökoneiden muotikin on metkaa. Mutta eihän niitä tietysti myytäisi jos aina vain kaikki haluaisivat valkoista. Smegin jääkaappi olisi mun unelma. Meidän ekassa asunnossa (vuokra) San Diegossa oli sellainen oikea jenkkikaappi, pullea ja suuri. Söi varmaan sähköäkin riivatusti ja oli ainakin 70-luvulta jos ei aikaisemmin. Mutta jotenkin niin soma!

   Delete
 10. Meillä oli vanhemmassa apartmentissa (valm. -90 -luvun alussa) valkoiset kodinkoneet, uudemmassa apartmentissa (valm. 2004) mustat kodinkoneet, mutta omassa talossa kaikki ovat stainless steel. Tämä materiaali tuntuu olevan se suosituin, kukaan ei tunnu haluavan omaan taloon mustaa tai valkoista nykyään.

  "no name"

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nämä kodinkoneiden muoti-ilmiöt ovat kyllä merkillisiä. Vaikea ymmärtää. Nämä kohteet joita olen kiertänyt ovat ihan myyntikohteita ja mustaa on ollut ehkä joka toisessa tai ainakin kolmannessa. Yleensähän rakennuttaja valitsee valmiiksi mikron, tiskarin ja uunin. Ostaja tuo mukanaan jääkaapin. Ja jos kaikki muu on mustaa, niin sitten se jääkaappikin valikoituu melkein mustaksi.

   Meillä muuten on valkoiset keittiökoneet. Mä en kestänyt ajatusta sen stainless steelin pinnan putsaamisesta :) Valkoinen on helppo.

   Delete
 11. Ei stainless steel kodinkoneissa ole mitään pelättävää :), eikä niitä tosiaankaan tarvitse koko aikaa putsata. Minä olen sopeutunut kaikkiin näihin mitä edellä mainitsin, musta väri oli ehkä vähiten omaan makuun sopiva, mutta siihenkin totuin. Meidän nykyiseen kotiin käy stainless steel parhaiten, mustakin kävisi jotenkin, mutta valkoista ei voisi tähän sisustukseen mitenkään sovittaa. Jotenkin tuntuu, että stainless steel on tullut jäädäkseen, ja miten lienee tulevaisuudessa ihan värilliset kodinkoneet. Hmmm...:)?

  "no name"

  ReplyDelete
 12. Mustista kodinkoneista. Suomessa en ole vielä sellaisia vempaimia nähnyt. Tietysti muu värimaailma mustan kanssa vaikuttaa kokonaiskuvaan, mutta musta väri ei vaan ole minun juttuni ja teräksenharmaaseenkin totuttelu vei vuosia eikä se vieläkään tunnu omalta. Raikas vaaleahko tai miellellään valkea on se minun värini. Mutta jokaisellahan on se valinnan vapaus, onneksi.
  - Eesaiina


  .

  ReplyDelete
 13. Todella tyylikkäät nuo mustat kodinkoneet.

  ReplyDelete