Sunday, January 27, 2013

Kirpparilöytö

Kävin pari päivää sitten ihastelemassa Silkkiä Samettia -blogissa emalista pesuvatia, joka näytti aivan hedelmävadilta. Petriina oli löytänyt sen kirpparilta. Petriinallahan on aivan loistava nenä näiden löytöjen suhteen. Ei voi kuin huokailla. Jotkut vaan osaa. No anyway, Petriina sitten kommenttiini kommentoi, että olisi kiva nähdä joskus näitä mun kirpparilöytöjä. 


Tänään oli vähän luppoaikaa, kun kuljetin tyttöä synttäreille. Poikkesin matkalla kirpparille, jossa käyn ehkä kerran pari vuodessa. 


Kirppari on suosittu ja en yleensä löydä mitään. Vaan tänäänpä löysin jotain, mikä oli pakko tuoda kotiin. 


Norjalainen ruokarukous könötti nurkassa yksinään. Ei kai tämä englantia puhuvalle oikein aukea. 


Kehystystyö on tehty 2. helmikuuta 1984. Taakse oli kehystetty myös lautasliina ja rukouksen englanninnos. Mua on pidemmän aikaa vähän melkein harmittanut, kun en ole lapsille opettanut edes "Siunaa Jeesus ruokamme, ole aina luonamme, amen."  


Taulun sijoituspaikaksi ajattelin joko keittiön ruokapöydän läheisyyttä tai dining roomia. Kehyksen väristä en kauheasti pidä ja ajattelinkin antaa sen pojalle askarreltavaksi. Joko punainen tai valkoinen olisi itselleni mieluisa. Ehkä se punainen. 


Ja jos taulu alkaisi kyllästyttää, niin ei tässä konkurssia tehdä. Neljällä dollarilla teos lähti mukaani. Tässä itsekseni hämmästelen, miten taulu näytti jotenkin niin kotoisalta. Melkein kuin suomalaiselta. 

P.S. 

Poika lupasi tarttua toimeen, mutta ehdotti harmaata reunaa. Mitäs mieltä olet? Meidän seinät on (toistaiseksi) ihan neuraalit. 

14 comments:

 1. Hei, tartuit heti aiheeseen ! :)))

  Ihanan raikkaat värit tuossa. Harmaa voisi sopia kehyksiin oikein hyvin !

  ReplyDelete
  Replies
  1. Värit ovat itselleni oikein mieluisat. Paitsi nuo kehykset. Turkoosi näyttää luonnossa sinisemmältä, joten sekin osuu ihan nappiin. Tämä oli kyllä ihan vahinko - en uskonut tälläkään kertaa mitään löytäväni.

   Delete
 2. Näyttää kauniilta. Väri on oikein hyvä ja kehys tosiaan voisi olla tuo kaunis punainen, mikä taulussakin?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Valkoinen oli oma ensimmäinen ajatukseni. Sitten punainen alkoi tuntua hyvältä, mutta kun lapsi ehdotti harmaata menikin jo sormi suuhun :)

   Delete
 3. Minäkin sanoisin,että harmaa (tai valkoinen)
  Kauniit värit taulussa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tuo harmaa pohja näyttää luonnossa ihan pellavaiselta. Ihmettelen, kun lähes 30 vuotta vanha kehystys on edelleenkin kuin uusi. Valolle tämä ei ole pahemmin altistunut.

   Delete
 4. Hieno löytö!! minä laittaisin kuvassa olevaa punaista kehyksiin :)

  ReplyDelete
 5. Märkää märälle (kaksi väriä) tulee hyvä patina.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Onkohan tämä kovinkin vaikea toteuttaa. Täytyy tutkia :)

   Delete
 6. Hieno löytö! Sulla on muutenkin ollut täällä aina välillä tosi ihania (ja edullisia)kirpparilöytöjä:)Turkoosia tai tuota punaista kehiin,samaa mitä noissa kuvioissa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Se Arabian pomona on kyllä ihan paras. Harmi, kun sellaisia ei tule kohdalle kuin ani harvoin.

   Delete
 7. Vastavierailulla ;) kiva blogi ja mukavia löytöjä kirpparilta !

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiva kun poikkesit! Löysin blogisi vähän surffailemalla ja siellähän oli vaikka mitä kivaa :)

   Delete