Monday, December 24, 2012

So this is Christmas

Vuosi alkaa huipentua kohti loppuaan. Ensin joulu ja sitten vuoden vaihtuminen. Paljon on tehty ja paljon jää plakkariin tulevalle vuodelle. Eihän tästä koskaan tule valmista. Elämästä. Ja kun oikein asiaa pohdin, niin olisihan se tavattoman surkeaa jos kaiken saisi vuodessa valmiiksi.


Eilen jouluaaton aatona kävimme katsomassa Pähkinänsärkijä baletin. Monenlaiset mietteet kävivät ajatuksissa, vaikka valtaosin vain hiljennyin seuraamaan esitystä. En koskaan voi käsittää miten jonkun ajatuksissa voi soidakin niin kaunis musiikki, miten kokonaiselle orkesterille löytyy tehtävää. Ja miten ihmiskeho voi olla niin kaunis, liikkeet ja eleet niin sykähdyttäviä. Kulissit, asut, koreografia. Ja Hiirikuningas onnistui väistämään kaikki tykillä ammuttavat juustot! 

Katsellessa tajusin taas kerran kuinka tärkeitä perinteet ovat. Tanssi ja musiikki ovat kestäneet vuosisatojen paineet. Mitenhän käy tämän päivän megahitin Gangnam Style. 

Aattoiltana kävimme Candelight Service jumalanpalveluksessa. Tuttu kirkko, tutut ihmiset. Tosin käymme kirkossa harvakseltaan, vaikka henkilökunta on tullut tutuksi lasten Preschoolin ajoilta. Nyt oli kirkkoherra vaihtunut. Sen sijaan, että olisi tullut hyvä ja lämmin olo tuntuikin, että nyt  ovat varsinaiset syntiset ja kurjat liikkeellä. Joulukirkossa haluaisi kuulla toisenlaisesta ihmiskunnasta, toisenlaisesta ihmiskuvasta. Kirkkoherra unohti armon ja keskittyi vain mokaamisiin. Kerran vuodessa haluaisin kuulla että käyn tällaisena kuin olen. Nyt ei käynnyt. Ehkä ensi vuonna.


Tämän vuoden joulutarinan meidän perheellemme tuo koiramme Felix. Vasta menneellä viikolla saimme adoptiopaperit tehtyä. Opin Felixin elämästä jotain uutta. Adoptiopaperit kirjotettiin kaahvikupin ääressä hauskassa pikku kylässä, joka jäljittelee ranskalaita miljöötä. Felixin pelastaja kertoi enemmänkin koiran sijaisperheestä. Felixin sijaisperheen isä sairastaa keuhkosyöpää. Diagnoosin saatuaan hän ilmoitti haluavansa omistaa koiran. Edes kerran elämässään. Päädyttiin sijaiskaitsemiseen. Lääkäreiden elinpäivien ennusteet on jo lyöty miltei vuodella. Yhä uudet pelastettavat koirat tarvitsevat kaitsijaa. Samana iltana kun Felix tuli meille saapui uusi pieni huolehdittava ja rakastettava sijaisperheeseen. Ilman sijaisperhettä meidänkin pikkukoira olisi joutunut ties minne. Kaikki se rakkaus olisi jäänyt kokematta. 

Joulu herkistää. Joulu saa miettimään, muistelemaan. Ja kaipaamaan. Vuosi sitten kertaisin elämäni jouluja. Tänä vuonna haluan sanoa: se on tässä ja nyt. Se elämän kohokohta. Tämäkin päivä, jonka saamme jakaa kera rakkaiden. Ja kaiken hyvän lisäksi joulupäivä. 

Hyvää joulua. Onnellista joulua. Onnellista joulukuun 25. päivää!
25 comments:

 1. Oikein hyvää ja rauhallista joulunaikaa!

  Niinpä, tässä päivässä eläminen ja tästä hetkestä nauttiminen on taito! Kun muistaisi joka hetki kiittää siitä, että asiat ovat hyvin.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Olet niin oikeassa. Usein käy niin, että sitten kun alkaa tulla vastamäkeä vasta ymmärtää kuinka hyvin asiat ovat. Hyvää joulua, Tuula!

   Delete
 2. Voi miten kauniisti taas puit sanoiksi niin monta kaunista ja tärkeää asiaa!

  Oikein hyvää ja onnellista joulua myös Sinulle (ja tietenkin uudelle perheen täysjäsenelle myös), ihanainen blogiystäväni<3!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos BW! Sinun blogisi on ilahduttanut tänäkin vuonna niin monet kerrat. Ja oivia vinkkejä löytyy :)

   Felix pötköttelee kyljessäni, perhe pelaa Apples to Apples. Hiukan jo mietin joululounasta tässä suloisessa rauhassa.

   Onnellista joulua!

   Delete
 3. Kirjoitit todella kauniisti ja osuvasti tärkeistä asioista, oli ihana lukea.

  Oikein mukavaa joulua teille!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joulu jotenkin herkistää miettimään. Huomaan sen myös lapsista. Jokainen vuorollaan on käynyt suikkaamassa suukon ja sanomassa "Merry Chritmas, mom". Taitaa olla joulumieltä :)

   Sinulle ja rakkaillesi oikein onnellista joulua!

   Delete
 4. Kirjoitit taas niin kauniisti, elämä on tässä ja nyt.
  Rauhallista joulun aikaa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Mari! Teillä on upeat joulumaisemat. Niin tunnelmallista muutoinkin.

   Onnellista joulua sinne koti-Suomeen!

   Delete
 5. Kaunis kirjoitus, jalleen kerran :) Ihanaa Joulua sinnepain!

  ReplyDelete
 6. Oikein Ihanaa Joulua teidän koko perheelle!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Riisipuuro on maisteltu ja manteli kummasti hakeutuu vuosi toisensa jälkeen kahden ruokailijan lautaselle. Onnellista joulua!

   Delete
 7. Oikein paljon Jouluiloa ja lämmintä mieltä teille kaikille siellä kaukana!
  - Eesaiina

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ilo on kyllä ylimmillään. Lapset saavat aamulla lajitella lahjat ja tutkia joulusukkien sisällön. Vasta aamiaisen jälkeen muut lahjat avataan. Mun mkeltä lämmitti erityisesti lasten kirjatoiveet. Kirjat ovat aina olleet tärkeitä. Felix sai jättiluun ja sen järsiminen jo tainnutti pikkukoiran...

   Onnellista joulua Sinulle!

   Delete
 8. Hyvää joulua Johanna ja perheesi!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Onnellista joulua, Pauska! Tänne tuli ihana joulutervehdys! Kiitos Sinulle.

   Delete
  2. Mukavaa, että se ehti ajoissa perille :)

   Delete
 9. Pähkinänsärkijä on niin ihana joulun ajan baletti!
  Ja liikuttava tuo Felixin sijaiskaitsijan tarina.
  Oikein ihanaa joulun jatkoa Johanna sinulle ja perheellesi!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, Yaelian. Muistan, kun joskus se ensimmäinen puoliaika tuntui pitkältä, ennen väliaikaa. Minä onneton unohdin nenäliinat kotiin ja silmiä piti kuivailla lautasliinoilla. Jouluisen punaisilla, tottahan toki. Teatterista lähtiessä yksinäinen saksofonisti soitti joululauluja ja ilma oli melkein kirpeä. Tuli juhlava olo :)

   Delete
 10. Hyvää joulua, Johanna!

  Joulun suorittaminen on ohi tältä vuodelta, vaikka se menikin hyvin ja ihankivoissa tunnelmissa, nyt saamme lepäillä anoppilassa.

  Rentoutukaa tekin ja nauttikaa uudeta perheenjäsenestä.

  ReplyDelete
 11. Hyvän mielen joulua teille koko perheelle, myös karvaiselle perheenjäsenelle!

  ReplyDelete
 12. Hyvää Joulunaikaa sinulle ja perheellesi

  ReplyDelete
 13. Hyvää JOulua ja Tulevaa Vuotta! Täällä aletaan pikkuhiljaa pakkaukset ja huomenna on aika palata kotiin. Hieman ristiriitaisella mielellä, mutta eiköhän se iloksi muutu.

  ReplyDelete
 14. Evankeliumi = ilosanoma!Ei ole hyvä, jos joku tulee joulukirkossa apealle mielelle. Tämä teki minut surulliseksi.

  ReplyDelete
 15. Hyvä kirjoitus, Johanna. Olin kirjoittavinani sinulle Hyvän Joulun toivotukset, mutten löytänyt niitä täältä.. Eli toivottelenkin nyt mitä parhainta Uutta Vuotta 2013 perheellenne!

  ReplyDelete