Saturday, December 1, 2012

Kynttilä ja sormus samassa paketissa

Tuoksukynttilät ovat vastustamattomia jollei satu olemaan astmaatikko. Timanttisormusten suhteen rajaavia ryhmiä on vähemmän, aika moni tykkää välkkeestä sormessaan. Diamond Candles -firma on yhdistänyt nämä kaksi asiaa. Kynttilää kun on poltellut riittävän kauan löytää ikioman sormuksen, arvo voi olla $10-$5000. Kynttilät valmistetaan ekoystävällisesti kasvatetuista soijapavuista. (Kuvat valmistajan nettisivuilta).


Yläkuvassa on tuoksu "Cuddle", flanellia ja lumentuoksua olisi tarjolla. Keskimmäinen on kahden mun  lempituoksun yhdistelmä "Lavander Lemon". Alinna on "Sunwashed" - puhtaiden auringossa kuivuneiden lakanoiden tuoksua. Mulle kävisi näistä mikä vain. Ja tietysti se sormus. Jollain on äly välähtänyt oikein paremman kerran. Tämähän on kuin isojen tyttöjen pääsiäismuna!


Joululahjatoiveiden esittäminen on jotenkin hankalaa. Ihan suoraankaan ei tohtisi sanoa, että ton ja ton mä haluan. Toisaalta jos jättää Timanttisten mainoslehtisen auki kahvipöydälle ja opastaa pikku-Esterin kertomaan että äiti haluaisi tuon kellon niin voi olla suhteellisen varma, että pikku sormi näyttää taskumattia ja kello kuulostaa miehen korvissa pullolta. 

Vihjailukaan ei ole ihan helppoa. Jos Victoria's Secret mainosta katsellessa yrittää vihjata alusasujen suuntaan hihkumalla ihanaa, niin mies siinä vieressä huokaa että niin on. Mies puhuu mallista, minä pitseistä. Edes sekään ei auta, että suoraan nimeää ja näyttää haluamansa asiat. Siis arkisen kanssakäymisen lomassa. Meillä pitää joko istua pöydän ääreen ja ilmoittaa, että nyt olisi keskustelussa tällainen vaihe tai kirjoittaa muistilappu.

Helpointa on tietysti takoa pitkäkestoiseen muistiin niitä asioita, joista pitää. Meillä ei voi koskaan erehtyä kirjalahjan kanssa ja Chanellin numerot 5 ja 19 toimivat aina. Lahjakortti alusasukauppaan tai hierojalle - perfect! Oudoin juttu mitä olen pyytänyt on vesi. Pyysin miestä tuomaan Ranskasta työmatkalta Contrex-vettä. Mies teki työtä käskettyä. Tuli huomattavasti halvemmaksi kuin veden tilaaminen Miamista. Se onkin ihan sikakallista kotiovelle toimitettuna. Enkä tohdi tehdä moista hassaamista kuin itse hankkimillani rahoilla :) 


Useamman vuoden olemme me aikuiset jo toivoneet tiettyä kirjaa ja nameja. Mua ilahduttaa eniten, kun katson lasten jouluiloa. Mutta se jouluilo kai vähän tärvääntyisi jos isi ja äiti ei saisi paketin pakettia. 

Miten teillä? Kuinka lahjavihje toimitetaan perille?

16 comments:

 1. Meillä miehelle pitää tosiaan ihan sanoa että haluan sen ja sen... Jos yrittää tosiaan hieman ennen joulua vihjailla, niin kuuroille korville menee ;) Kirjalahja on aina hyvä ja kyllä tuollainen kynttiläkin olisi kiva! :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Yritin löytää enemmän tietoa siitä, miten kynttilät ovat saaneet alkunsa. Mahtava idea kyllä jollakin. Netissä oli paljon kuvia sormuksista ja näyttivät varsin hauskoilta.

   Joo, vihjailulla ei pitkälle pötki :)

   Delete
 2. OI miten ihania kynttilöitä! Ja noitahan ei malta olla polttamatta kun on sormus pohjassa:D

  ReplyDelete
 3. Kävin katsomassa.,,,,miten houkuttelevia kynttilöitä!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Eikös ole ihania! Nämä alkavat olla sitä hintaluokkaa, että ihan joka päivä en tohtisi poltella mutta juhlan kunniaksi kyllä :)

   Delete
 4. Tuoksukynttilä ja sormus sisällä olisi se minun lahja...siis minulle ehdottomasti!!!

  Lahjatoivomuksen esittäisin kovalla ja selvällä äänellä ja tuijoittaisin pukkelia silmiin...jos minulla viellä olisi sellainen tässä mökissäni...ennen se muuten toimi aina....;D!?

  Nyt esittäisin se peilin edessä sievällä somalla soinuvalla äänelläni itselleni ja tomiihan se edelleenkin näin....;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Minä vieläkin äimistelen, että jollakin näin välähti.

   Kyllä se oma apu on paras apu monta kertaa. Ainakin tietää ja tuntee maut ja mieltymykset. Ja jos sattuisi hankinta menemään pieleen niin ei voisi syyttää kuin itseään...

   Ihanaa joulukuuta!

   Delete
 5. Ei toiveita, vihjeitä eikä lahjoja =D Pääsee äärimmäisen helpolla!

  Me ei miehen kanssa olla ostettu toisillemme jouluisin mitään; ennemmin hankimme yhteiseksi perheelle jonkin lautapelin ja lainaamme kirjastosta kirjan. Ja rasia (tai kaksi) vihreitä kuulia yhteiseksi <3

  Minulle joulun paras asia on se jos saamme viettää joulun yhdessä perheenä eikä mies ole töissä. Tämän vuoden tilanne selviää ilmeisesti huomenna.
  Aattoillan hulina hiljenee, lapset nukahtavat ja me istumme sohvalla varpaat vastakkain saman peiton alla, luemme kirjaa, keskustelemme ja syömme konvehteja ja vihreitä kuulia. Yksi joulun parhaista hetkistä.

  Tanja

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kyllhän se joulumieli näin aikuisena on löytynyt ihan muista asioista kuin lahjoista. Vaikka lasten vilpitöntä iloa lahjojen suhteen onkin hauska katsella. Mutta se on niin erilaista.

   Vihreitä kuulia en ole syönyt miesmuistiin. Ja mulle ei tule mieleen edes namia joka olisi lähelle samantyylinen. Täytyykin yrittää tänä vuonna etsiä, jotta lapset saavat maistella :)

   Delete
 6. Me emme osta toisillemme lahjoja koskaan. Teimme kauan, kauan sitten tällaisen ratkaisun kun tuntui hyvin teennäiseltä jos toiselle pitää hyvin tarkkaan antaa "ohjeet" mitä haluaa lahjaksi. Toiset eivät vaan osaa ostaa lahjoja, eikä ole sellaiseen silmää sittenkään, vaikka tuntee puolisonsa perin juurin.

  Sitä helposti kuvittelee, että lahjan pitäisi olla jotakin hyvin erikoista ja out of this world. Kiusottelen usein miestäni, että miten helppo minulle olisi ostaa lahjoja kun tyydyn niin vähään. En tarvitse kultaa tai timantteja, vaan esim. jokin erikoisempi hillopurkki olisi kiva tai jtkn vastaavaa.

  Me käytämme ne kuvitellut lahjarahat yhteiseksi hyväksi, matkoihin ym. sellaiseen. Ostamme myös lahjoja muille.

  no name

  ReplyDelete
  Replies
  1. Olen kanssasi samoilla linjoilla. Tosin meillä vielä vähän hillitsee se, että lapset olisivat varmaan pahoillaan jos isille ja äidille ei olisi lahjoja. Olemmekin jo kertoneet toiveistamme, niin että kun vanhemmille löytyy kirjoja ja vähän namia lapset tietävät, että toiveet ovat toteutuneet.

   Yksi hauskimmista mieheni ostamista lahjoista oli muutama piccolo pullo erilaisia shampanjoita. Hän tietää mieltymykseni kuohujuomiin ja oli hauska poksauttaa aina silloin tällöin ihan uusi tuttavuus auki ja maistella. Ja kerran sain vapuksi ikimuistoisen juustolautasen Ranskasta. Sitä muistelen vieläkin kaiholla :)

   Delete
 7. Yleensä vihjailuni kaikuvat kuuroille korville... ei niin, etteikö Siippa haluaisi toteuttaa toiveitani, mutta ei vain muista tai tajua vihjailuja. Kun hän aikoinaan vihdoin kosi minua (olin jo n. 1½ vuotta odottanut,että kosinta tulee milloin tahansa), hän totesi "Olisinhan mä kosinut jo paljon aiemmin, jos olisin tajunnut kuinka iloiseksi se sut teki!"...

  Viime vuonna hän kyllä ylitti itsensä ja osti minulle hienon nahkaisen matkakassin Yhdysvaltain lomalta, hän kätki sen autoon, kuljetti hotelliin ja Suomeen huomaamattani. Matkakassista olin puhunut aika monta kertaa, tosin vihjailematta, olin aikeissa ostaa sellaisen itse.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Wau, tuo muuten vaatiin jo Siipaltasi aikamoista omistautumista asialle! Luulen, että Sinultakaan ei jää moni asia huomaamatta. Ihana tarina!

   Ja hellyttävä muisto kosinnasta. Luulen, että meille naisille on hyvinkin pian selvää että ollaanko tässä tosi mielellä vai harjoitellaan vaan. Ja sitten kosinnan kanssa ei enää malttaisi odotella :)

   Delete
 8. Pakko oli vielä aiheeseen liittyen kirjoittaa kun lapset kirjoitti eilen pukille kirjeet. 9v. toivoi maltillisesti leikkikoiraa, nallea, uusia farkkuja ja villahousut =)

  6v:n hellyttävä ensimmäinen itse kirjoitettu kirje sisälsi kuulumiset ja lopuksi "Minula on aika vähän toiveita. Toivoisin Squinkies, hulavanne ja hyvää joulumieltä kaikille ihmisille."

  Minä liikutuin aivan totaalisesti! Kun on nähnyt ja kuullut monen muun saman ikäisen toivelistoja niin onhan tuo hieman eri luokkaa :)

  Tanja

  ReplyDelete
  Replies
  1. Onpas ajattelevaisia lapsia! Ihanat kirjeet. En yhtään ihmettele, että liikutuit. Kiitos, kun levitit hyvää joulumieltä tänne meille saakka :)

   Delete
 9. Meilläkään ei pelkät vihjailut auta..Ihan suoraan asiaan ;-)

  Lapsille ostetaan tietenkin eniten,mutta onhan se kiva muistaa puolisoa ja saada myös jotain (siis se kirja ja vihreitä kuulia..hih)

  ReplyDelete