Thursday, December 6, 2012

Erilainen itsenäisyyspäivä

Hyvää itsenäisyyspäivää. Suomessa on kyllä jo vuorokausi vaihtunut. Vanhemmat lukijat tietävät, että joulukuun 6. päivä istun kuin tatti netin äärellä ja katson linnan juhlia. Toisinaan on varusteena kuohujuomat, toisinaan ei. Riippuen siitä pitääkö loppupäivästä ajaa. 


Tänä vuonna poikkesin perinteistä. Juhlallisuudet jäivät katsomatta. Sain ylläolevan kirjeen aamulla kahvin kanssa sänkyyn. (Väri on pinkki, koska printteristä on muste loppu.) Alla on tekstiosa ja kuvan saa suuremmaksi klikkaamalla. Lyhykäisyydessään kirjeessä toivotetaan äidille (siis minä) hyvää itsenäisyyspäivää. Kerrotaan kuinka kovasti arvostetaan, kun äiti valitsee muut menot kuin juhamenojen seuraamisen. 


Ja tässä alakuvassa sitten on syy mun erilaiseen itsenäisyyspäivään. Kuva ei ole kovin hyvä, kun en tohtinut räiskiä kuvia salamavalon kanssa. Kuvassa on n. vuoden vanha Jack Russelin Terrierin ja minkä ties sekoitus  Felix. Felix löytyi kuukausi pari sitten kissanraudoista (ou jee, kissoja pyydystetään raudoilla). Felix vietiin eläinsuojaan, sellaiseen jonka asukkaat hyvin pian lähetetään autuaammille metsästysmaille. Paikallinen hyväntekeväisyysjärjestö kuitenkin otti Felixin hoiviinsa. Ensin pojan koti yritettiin löytää, mutta kun ei löytynyt alettiin koirulaiselle etsiä adoptiokotio. Tytär löysi ilmoituksen netistä ja tänään me menimme koko perheen voimin tapaamaan Felixiä.


Tapaamisen aikana päätimme, että Felix voi tulla meille kotiin tutustumaan muutamaksi päiväksi. Mun taitaa olla aika vaikea päästää pikkuhauvaa pois. Tää on ihan tajuttoman ihana! Sisäsiisti, älykäs - ihan mahdottoman älykäs - luottavainen, hauska, leikkisä, viihtyy autossa, nukkuu sylissä... 

Jos Felix jää meille vietämme syntymäpäiviä aina joulukuun kuudes. 

Kävin vielä viemässä sijaisperheeseen talutushihnan takaisin ja vanhempi, jo eläkkeellä oleva herra kertoi, että tänään heille tulee uusi koira hoitoon.  Huomenna eläinsuojassa on päivä, jolloin sairaat kissat ja koirat nukutetaan ikiuneen. Tänään on etsitty monelle potentiaaliselle lemmikille kotia. 

22 comments:

 1. Voi mikä ihanuus! Onnea uudesta perheenjäsenestä! Ja hyvää Itsenäisyyspäivää! Toivottaa yökukkuja Sally

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi Sally, saas nähdä kuinka tässä käy. Tämä pikkuinen torkkui jo hyvän aikaa myös mieheni sylissä, joka on ollut se suurin epäilijä koiran hankinnan suhteen... Ihan kuin olisin nähnyt jään sulavan :)

   Juuri katsoin hetken juhlallisuuksia YLEltä ja kyllähän se on aina yhtä sävähdyttävää. Rouva Haukio oli hyvin kaunis ja klassinen. Oli ilo katsella.

   Delete
 2. Voi mikä ihanuuskoira! Toivottavasti herra saa teidän luotanne kodin. <3

  ReplyDelete
 3. Toivon pitkää yhteistä elämää. Toivottavasti koira sopeutuu ja saa jäädä.

  ReplyDelete
 4. Voi onnea :) Suloinen Felix! Felix on varmasti ikionnellinen, kun löysitte hänet. Onpa kamala kuulla noista raudoista!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kuulin tänään lisää juttuja siitä, miten metsästykoiria kohdellaan. Jos on tämä maailma joskus karmea paikka ihmisille niin on se sitä eläimillekin.

   Delete
 5. Oi ihanuus! Ja hyvaa itsenaisyyspaivaa talleen jalkikateen :)

  ReplyDelete
 6. Onnea uudelle perheenjäsenelle! Felix saa todella hyvän kodin!

  ReplyDelete
 7. Ihana koiranpoika ! Tuollaista ei voi päästää käsistään ! :) Onnea uudesta perheenjäsenestä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Felixille oli varattu huomiseksi esittely paikka eläinkauppaan. Sain juuri kuulla, että Felixin ei tarvitse mennä. KJos ei allergisia oireita ilmaannu, niin pikkukoiru on löytänyt uuden kodin. Tai oikeastaan me löydettiin pikkukoiru :)

   Delete
 8. Onnea uudelle perheenjäsenelle, Felix on suloinen! tätä kirjoittaessa silmäilen Tarmoa, joka tuli eläinsuojeluyhdistykseltä kolme vuotta sitten tänne anoppilaan ja on siitä lähtien rikastuttanut kaikkien läheistensä elämää.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nämä eläinsuojeluyhdistykset ja -järjestöt tekevät uskomattoman tärkeää työtä. Felix olisi kyllä ollut maailman helpoin tapaus jos ensimmäisen suojan väki olisi halunnut löytää hänelle kodin. Onneksi pelastusjärjestö Felixin pelasti.

   Delete
 9. Ihana hauveli!Kyllä tuon takia kannattikin luopua Linnan juhlien katsomisesta,näkeehän ne puvut sitten jälkikäteen lehdessä-Jack Russelit ovat ihania ja terhakoita,vähän samantapaisia kuin oma Bambini. Toivottavasti Felix jää teille;ette takuulla tule sitä katumaan...
  Ja ihana tuo tapa millä tyttäresi sinua kiitti:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tää on aika vakavaa, sillä vieläkään en haikaile linnan juhlien perään. Felix on terhakka, hurjan tottelevainen ja sitten vielä oikea sylikoira. Varsinainen pakkaus!

   Delete
 10. Vau mikä itsenäisyyspäivä sinulla on ollutkaan! Ensin ihana kirje ja sitten pieni hauveli! Jos siinä on vähänkään Russelia, siitä tulee kerrassaan hellyttävä perheenjäsen jolle totaalisesti sydämensä menettää. Onnellinen Felix kun saa teitä kodin.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Felix on hyvin pieni koira, painoa on sellaiset vajaat 9 kiloa. Luulen, että Russelia on jonkin verrankin sillä me ollaan kaikki ihan lääpällään :)

   Delete
 11. Onnea uudelle perheenjäsenelle, joka saa hyvän kodin :). Mukavia yhteisiä itsenäisyyspäiväjuhlia tulevaisuudessa koko perheelle!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja tästä edespäin juhlapäivä on myös Felixin syntymäpäivä :) Ikä on arvioitu noi vuodeksi. Laitoin juuri viestiä järjestölle, että jos ei joku saa jotain tolkutonta allergista reaktiota niin Felix on meidän :)

   Delete