Wednesday, November 21, 2012

Asuntoesittely

Lokakuussa kiertelin katselemassa taloja ja tämä kaunokainen jäi silloin esittelemättä. Kokoluokka on samaa kuin aiemmissa, n. 3500 neliöjalkaa. Hinta $429 000. Tätä kohdetta ei oltu sisustettu.


Keittiö saarekkeiden koko on kasvanut. Ne alkavat olla aika julmettuja. 


Tummat keittiökaapit jatkavat voittokulkuaan, sillä traditionaalinen tyyli puree aina vain. 


Jääkaapit, uunit, mikroaaltouunit ja tiskarit ovat trendin mukaisesti väriltään mustia. Teräs alkaa olla menneen talven lumia. Tässä kohteessa kuitenkin luotettiin edelleen teräkseen. 



Ruokasaliin oli askarreltu kaunis katto, mehiläiskennon tyyliin.


Olohuoneessa jatkui sama kattotyyli.  


Usein portaat päällystetään kokolattiamatolla, mutta tässä ne oli jätetty puisiksi. Kokolattiamatto vaimentaa kyllä kolinaa. 


Yläkerran aulassa oli valmiit kirjahyllyt. Aika paljon käyttötarkoituksesta riippuu rauhoittavatko hyllyt näkymiä vai tekevät niistä rauhattomia. 


Kirjoja voi käyttää monin tavoin. 



Lopuksi kuvasin vielä master bedroomin yhteydessä olevan kylpyhuoneen ja vaatehuoneen. 


Suihkunurkkaus oli laatoitettu hillitysti luonnonsävyin. 


Ja vaatehuoneessa voisi järjestää vaikka pienimuotoiset juhlat. 


Luin suomalaisesta iltapäivälehdestä kiinteistönvälittäjän  kommentin amerikkalaisesta kiinteistönvälityksestä. Suomalaisestahan se poikkeaa niin, että sekä ostajalla että myyjällä on oma välittäjänsä. Ostajan kannalta se on hyvin toimiva ratkaisu. Välittäjän kanssa jutellaan toiveet niin sijainnista, koosta kuin hintatasostakin ja välittäjä etsii passelit kohteet. Yhden päivän aikana ehtii käydä tutustumassa moneen taloon. Välityspalkkio on yleensä 2.5 prosentin luokkaa. Myyjän välittäjä ottaa suunnilleen saman. Katsoin, että suomalaisessa toimistossa välityspalkkio oli himpun alle 5%. 

Suomalainen kiinteistönvälittäjä kritisoi systeemiä mm. siksi, että kohteiden hinnat poljetaan alas, myyjän kannalta huonompi juttu. En ole kyllä asiaa näin kokenut, sillä hinnan määrittelyssä otetaan monenlaisia asioita huomioon ja limbotarjouksilla ei pitkälle pötkitä. Hinnan määrittely aloitetaan alueen yleisestä hintatasosta. Sen vuoksi naapuria joka myy talonsa liian halvalla katsotaan vähän kieroon. Aika usein hinnalla ei ole niin väliä jos työnantaja osallistuu vaikkapa muuttokustannuksiin toiselle paikkakunnalle muutettaessa. Sen jälkeen katsotaan talon kunto, parannustyöt, yleinen hintojen kehitys. Näitä verrataan ostohintaan ja käsissä onkin tarkoin harkittu hinta.Ja koska ostajalla on myös hintatiedot hyppysissään voi hyvin nopeasti päättää onko pyyntihinta reilu vai jotain muuta. 

8 comments:

 1. Pakko vaan sanoa, että tuo amerikkalaistyylinen rakentaminen on niin hienoa, kun vertaa suomalaiseen. Täällä jos samanlaista tyyliä haluaa, niin joutuu maksamaan lähemmäs miljoonan ja miljoonia. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiva, kun jätit kommentin! Meillä tilanne on taas sitten melkein päinvastainen: jos modernimpaa haluaa niin on jo huomattavasti hankalampaa löytää mallistoja ja rakentajia. Jälleenmyyntikään ei ole helppoa. Joten tällaiset perinteiset talot ovat sitten suosittuja.

   Delete
 2. Onpa hieno kohde taas,tosin en pidä noista tummista keittiökalusteista. Minulla on kokemusta täällä ja Suomessa kiinteistövälityksestä.Minusta välittäjälle menevä summa on korkea,mutta ainakin Suomessa siihen kuuluukin sitten kaikki mahdollinen.Täällä yleensä täytyy vielä erikseen ottaa asianajaja papereita hoitamaan.
  Happy thanksgiving perheellenne!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Yaelian! Päivä alkaa olla jo illassa ja perinteinen Kiitospäivän ateria on syöty. Olo on aika... kylläinen.

   Täälläkin mennään sitten vielä erikseen clousaamaan kaupat asianajajan luokse. Ja tietysti laina pitää myös neuvotella erikseen.

   Se mistä tykkäsin oman välittäjän kanssa oli mahdottoman hyvä paikallistuntemus. Siis hän osasi kertoa mitä suunnitellaan minnekin: teitä, ostareita, kaatopaikka jne. Ja osasi myös antaa vinkkejä miten asuinaluetta kannattaa tutkailla, mm. miten autot alueella paikoitetaan. Hassuja juttuja, mutta kun niinhin osasi kiinnittää huomion niin asiat näyttivätkin ihan erilaisilta.

   Delete
 3. Suomessa välittäjä rahastaa kyllä ihan hyvän hinnan, vaikka kyllähän sitä tinkimällä vähän alemmaksi saa. Tuo on kyllä niin periamerikkalaisen näköinen talo ettei paremmasta väliä =) Kaunis siis. Näin suomalaisen silmään nuo kaikki esittelemäsi näyttävät kyllä ihan samasta puusta veistetyiltä. Tosin varmastihan käytkin katsomassa juuri tietynlaisia / oman makusi mukaisia.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Olet ihan oikeassa, että talot näyttävät hyvinkin samoilta. Silti tyylit vaihtelevat: tudor, victorian, cape cod, colonial, french, georgian, ranch, southern, spanish jne. Meidän kulmilla ei muita edes ole tarjolla kuin näitä perinteisiä malleja. Modernia on turha etsiä. Yksi syy on se, että ostettaessa aina mietitään jälleenmyyntiä. Modernille on vaikeampi löytää uusi asukas.

   Tietyn hintaluokan taloissa halutaan olevan tietynlaisia juttuja esim. vaatehuoneiden hyllyissä joko käytetään tai ei käytetä metalliosia. Puusepän tekemät ovat aina kalliimmat. Laatoitukset, huonekorkeus, lattiamateriaalit, marmoria tai ei keittiössä jne. Hintaluokan mukaan sitten tietää mitä talossa pitäisi olla.

   Delete
 4. Taaskin komea talo! Mua on aina viehättänyt näissä Amerikan taloissa noi katetut terassit tuolineen, varmaa kiikuttelisin niissä kaiken aikaní....! Ei sillä olihan mun lapsuuden kodissakin katettu avoterassi josta tykkäsin ja viihdyttiin...kesäisin!!!
  Edellenkin kattelen näitä paikallisia lehtiä ja tuntuu että aika edullisesti saisi maaseudulla täällä Suomessa hulpeita omakotitaloja.

  Ei muutakuin ostamiseen Johanna.....;D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mulle tulee aina näistä keinuista mieleen elokuva "Secondhand Lions". Siinä herrat keinuttelevat kiikkustuoleissaan ja häätävät kauppiaita haulikoiden kanssa. Kyllä nämä tuolit tänne etelään kuuluvat :)

   Suomen ilmoituksia välillä itsekin katselen, kun haaveilen omasta tuvasta Suomessa. Jos paikkakunnalla ei ole niin väliä, niin kivoja taloja löytyy. Ehkä sitten joskus.

   Delete