Saturday, October 6, 2012

Motivaattori

Tavallisen kuolevaisen silmäänhän nämä näyttävät leivonnaisilta, kuppikakuilta. Rasvaa, sokeria, elintarvikevärejä ja sitten vielä vähän lisää rasvaa ja sokeria.

 

Tämä on kuitenkin erehdys ja virhetulkinta. Kyllä tässä on 24 vahvaa motivaattoria. Saavat sellaiset 10 vanhat ja nuoremmat tekemään melkein mitä vaan. 


Käyn koululla auttelemassa vähintään kerran parissa viikossa. Joskus soitetaan ja pyydetään että tuu nyt. Kun kukaan muu ei tule. Mentävähän sitä on. Tällä kertaa pienet herran tertut eivät meinanneen millään oppia uutta rutiinia. Hätäpäissäni lupasin, että sitten kun kaikilta sujuu niin minä tarjoan. Cupcakes valikoitui kuin itsestään tarjoomukseksi. Ja eihän siinä mennyt kuin viikko, kun 24 naamaa loisti kuin Naantalissa ja mun piti mennä ostoksille. Ope sai oman kakkunsa, vähän isomman ja kukanmallisen. 


Tietysti nyt pitäisi pohtia, että saisiko porkkanalla samanlaisia oppimistuloksia aikaiseksi. Ylipainosta kun kärsii niin moni. Olen laittanut merkille, että luokat näyttävät nykyisin hoikemmilta. En tiedä onko valistus mennyt perille vai mistä johtuu, mutta tälläkään luokalla  ei ole yhtä ainoaa ylipainoista lasta. Joten suotakoon tämä lahjonta motivointikeino minulle tällä kertaa anteeksi. Porkkanat odottakoot seuraavaa kertaa.

Lopuksi ilmoitin herran tertuille, että jos tötöillään niin saavat tuoda minulle leivonnaisia. On aika oppia, että ilmaisia lounaita kuppikakkuja ei ole. 

14 comments:

 1. Kyllähän herkku kummasti toimii motivaattorina, etenkin jos ne eivät ole ihan jokapäiväistä leivän korviketta.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Näillä kuppikakuilla on jokin maaginen voima. Itse en ole asiaa oikein koskaan ymmärtänyt. Aika paljon lapset saavat herkkuja, mutta yleisemmin kuitenkin pikkuleipiä ja brownies.

   Delete
 2. Ihania tötteröitä! Mua voisi nyt motivoida siivoamaan vaikka salmiakilla tai hapanleivällä :) Mukavaa sunnuntaita, kun se siellä koittaa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Salmiakki muuten toimii! Minä taas teen saunan toivossa monenlaista :)

   Delete
 3. Hauskan näköiset ovat!
  Hyvä vinkki vaikka lasren synttäreille.
  Millähän motivoisin itseäni jatkamaaan kuntoilua ja ehkä opiskeluakin...
  Masentaa tämä syksy niin kovasti:(

  ReplyDelete
  Replies
  1. Meillä on tänään ollut sateinen päivä ja vaan väsyttäisi. Kai se johtuu matalapaineesta. Kieltämättä toisinaan saa ottaa itseään aika napakasti niskasta kiinni, että alkaa edes urakkaa aloittaa.

   Delete
 4. Hauskan näköiset,tosin vähän liian paljon kaikenlaisia hmm,ei ehkä ihan luonnollsia värejä.Mutta aika hyvä motivaattori;D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Juu, kyllä näissä ei ole lisäaineiden kanssa säästelty. Onnenksi eivät ole ihan jokapäiväistä ruokaa. Vaikka taitaa siinäkin olla lisäaine poikineen. Suolaa ainakin laitetaan niin että tuntuu. Huomasin eron taas Suomesta tultua, vaikka yritänkin täällä löytää vähemmän suolaiset tuotteet ja kotiruokakin tehdään vähällä suolaamisella.

   Delete
 5. Herkullisia motivaattoreita :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ainakin lapset herkkunsa ansaitsivat. Olivat kyllä hurjan suloisia, kun kukaan ei halunnut olla se jonka vuoksi leivonnaiset jäävät saamatta.

   Delete
 6. Miksikäs noita kuppikakun karkkikoristeita kutsutaankaan? Eivätkös ne liity jotenkin halloweeniin? Muistaakseni olen joskus nähnyt jotain halloween-leivonnaisia jossa niitä käytettiin...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Candy corn taitaa olla virallinen nimi. Tämä on jäljittelevinään maissinjyvää. Halloweenina ei näiden kanssa säästellä :)

   Nämä koristeet muuten olivat muovia ja muotoiltu niin, että toimivat lusikoina. Lusikalla oli kätevä kauhoa kuorrutetta.

   Delete
 7. Kyllähän ne ihan maissin jyviltä näyttävätkin... ;)
  Ovela lusikkaidea!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Minä en olisi tajunnut, mutta lapset tämänkin äkkäsivät :)

   Delete