Sunday, September 2, 2012

Labor Day

Maanantai on yksi harvoista kansallisista vapaapäivistä, Labor Day. Päivän pitäisi olla työläisten juhlapäivä, mutta taitaa mennä nykyään kesän loppumisen juhlimiseksi. 


Perhe lähti laskettelemaan yläjuoksulta kumiveneellä. Parin tunnin kuluttua olin passissa alajuoksulla. Venekunnassa oli mukana miehen ja lasten lisäksi myös yksi lasten kavereista. Jokainen saa vuorollaan pyytää yhden ystävän mukaan. 


Kaukaa jo kuului veneen lähestyminen. Porukalla oli ilmiselvästi hauskaa. Jokeen oli molskahdettu pari kertaa, hypitty puunrungoilta, nähty käärme ja pitkäjalkainen lintu, uitu vastavirtaan ja kehitetty biisi youtubeen.  Vielä pitäisi pähkäillä pahvista ja teipistä vene huomiseen asujaimiston regattaan. Toivon kyllä melkein, että sääennusteen mukaan ukkostaisi. Kyllä tässä on taas yhdelle kesälle melskattu yltäkylläisesti vedessä. 

HAPPY LABOR DAY!

6 comments:

 1. Mulla on edelleen käytössä ihana Gapin farkkuhame, jonka olen ostanut vuoden -97 Labor day salesta :)) Muistan koko ostotapahtumankin tosi elävästi, kun myyjä taivasteli mun suomalaisuutta :DD Ihan hyvässä ja uteliaassa mielessä siis.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ihmiset suhtautuvat aina kovin positiivisesti ja iloisesti ulkomaalaisuuteen. Kai se on sitten jotenkin eksoottista.

   Mies vei mut tänä aamuna shoppaileen. Sanoi hövelisti, että osta ihan mitä vaan. Mutta saat sitten ostaa kyllä vain yhden jutun. Jep, Dollar Storessa pyörähdettiin :)

   Delete
 2. Haa ilmeisesti olisit halunnut olla myös kumiveneessä...vai melskaamista ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joskus tehdään niinkin, että käydään viemässä toinen auto alajuoksulle ja silloin pääsevät kaikki veneen kyytiin. Eilen en ollut kyllä kovinkaan pahoillani, miesparka oli saanut meloa lähes koko matkan kun nuoriso keskittyi biisien rakenteluun :)

   Delete
 3. Täällä kesä tuntui loppuvan kuin leikaten kuun vaihteeseen. Tosin lehden lööppi julisisti lämpimien säiden tulevan takaisin...

  Olen oltu Amerikassa tuollaisella kumiveneretkellä aikoinaan. Tosin reitti oli enemmän koskenlaskua 5+-luokituksella, kun maksimi on 6.... Kohtuullisen jännä kokemus, etenkin kun luulin meidän menevän veneilemään (termi white water rafting ei sanonut mitään)... Vasta kun sain märkäpuvun, kypärän, pelastusliivit ja melan käteen aloin tajuta mistä oli kysymys. Ehkä ihan hyväkin etten ollut yhtään varautunut, olisin saattanut kieltäytyä tai ainakin jännittää todella paljon etukäteen.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mulla olisi ollut tilaisuus kuvaamasilaiseen white water raftingiin, kun olin Arizonassa mukana miehen työmatkalla. Silloin jänistin ja tyydyin puolentoista tunnin hierontaan. Mukavaa sekin oli, ei sen puoleen.

   Joskus on tietysti parempi kun ei etukäteen tiedä mitä tuleman pitää. Mun pitää yleensä tietää kaikki ja hyvin tarkasti. Sikäli olen tylsä ihminen.

   Mutta Sinulla oli varmasti upea kokemus! Ja olisipas hienoa jos lämpötilat nousisivat.

   Delete