Wednesday, September 5, 2012

Isn´t She Lovely - ja mitkä kynnet!

Ilta meni demokraattien puoluekokousen puheita kuunnellessa. Naisilla oli paljon puheaikaa. 


Kathleen Sebelius, Secretary of Health and Human Services, selvensi Obamacaren saloja niin että minäkin ymmärsin. Ja tuli kyllä mieleen Madeline Albrightin kommentti, että hän ei ymmärrä miksi yksikään nainen äänestäisi republikaaneja. Kyllähän jokaisella pitäisi olla oikeus päättää omasta kehostaan ja saada sama palkka samasta työstä sukupuoleen katsomatta. Ja onhan se sikamaista, jos sairasvakuutusta ei saa siksi, että on nainen tai sairastanut esimerkiksi rintasyövän (pre-existing condition).


San Antonion kaupunginjohtajan Julian Castron puhe pisti pohtimaan, että toivottavasti herra ei törttöile ja on neljän vuoden kuluttua ehdokkaana. Voisin vaikka äänestää. 

Ja sitten puhui Michelle Obama. Muistan neljän vuoden takaisen puheen. Se oli hyvä, erinomainen, vilpitön. Vilpittömyys ei ollut kadonnut minnekään, mutta rouva Obaman olemuksesta säteili sellaista voimaa ja luottamusta, että sitä hehkua oli ilo seurata. Ja presidentistä piirtyi hyvin henkilökohtainen kuva. Ja mitkä olkapäät! Käsivarret! Munkin kai pitäisi alkaa punnertaa. Puku oli pinkin ja harmaansävyjä, suunnittelija Tracy Reese. Avokkaat J. Crew, malli Everly ja väri raparperi.  


Rouva Obama ei yleensä kainostele pukukorujen kanssa, mutta nyt  ainoat korut olivat korvakorut. Mutta se mikä kiinnitti huomioni oli sini-harmaalla lakatut kynnet! Hauska ja vähän kapinallinen yksityiskohta.  


8 comments:

 1. Ties vaikka ykkösrouvalla olisi Essien "bikini so teeny" kynsissään. Sinisen harmaaseen menevät sävythän ovat juuri nyt todella muodikkaita:)

  Täälläkin on vaalit juuri menossa, Wilders joka Hollannin politiikassa vastaa suomalaista Timo Soinia julisti tänään että vuoden päästä ei euroa enää ole olemassa:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. OMG! Näinkö se euro tuli sitten tiensä päähän. On muuten aikalailla Euroopaa jakava asia tämä euro ja euron tulevaisuus.

   Vielä ei ole tiedossa, mikä kynsilakkamerkki- ja sävy oli käytössä. Se oli kyllä piristävän erilainen.

   Delete
 2. Michelle Obama on kyllä komea nainen! Julian Castrosta oli artikkeli tämän päivän lehdessäni,hän kuulemma varasti osittan shown...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kyllä vain, Castrossa on ainesta vaikka mihin. Mua vaan aina pelottaa, kun joku on kovin lupaava että sitten ne hölmöilee. Joku ilta sitten tuskailin miehelle, että noinkohan demokraateilla on nousevia tähtiä reservissä. Nyt on ainakin yksi. Ja Edward Kennedyn poika tänään haastattelussa sanoi, että häntä saattaisi poliittinen ura kiinnostaa.

   Delete
 3. Tyylikkaan naisen tyylikas puhe! Minusta oli hienoa, ettei han lahtenyt mukaan mihinkaan loanheittoon, tosin en olisi hanen odottanut sellaista tekevankaan.

  Ja Madeleine Albrightin kanssa olen taysin samaa mielta. Taytyy olla todella rikas, ja mies, etta republikaanien aanestaminen on henkilokohtaisesti kannattavaa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kyllä vain. Puhe oli hänen miehestään. Analyytikot löysivät pari heittoa Romneyn suuntaan, multa nekin meni ohi :)

   Kyllähän se vähän laittaa miettimään, että minkälaiseen asemaan naiset halutaan laittaa republikaanien leirissä. Ja välillä ihmettelen missä heidän kaikki fiksut naisensa ovat, kun esillä häärivät palinit ja bachmannit.

   Delete
 4. Michelle Obamaa ei voi kuin ihailla! Täytynee tutustua tarkemmin tähän Castroon, en eilen puheita seurannut. Paitsi pätkän kuulin autossa, ja kyllä siinä meinasi tulla tippa linssiin, kun sydänsairaan lapsen äiti totesi, että Obamacaren ansiosta heidän ei tarvitse murehtia, onko heillä varaa lapsen sydänleikkauksiin. Republikaanitkin osaavat tietenkin pitää tunteisiin vetoavia puheita, mutta heidän ajamallaan agendalla niiden substanssi vaan on tällaiseen verrattuna pelkkää höttöä ja tyhjiä sanoja.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Se oli hyvin puhutteleva puheenvuoro. Siinä käsitti, että toisille nämä vaalit voivat olla elämän ja kuoleman kysymys. Jos Obamacare lakkautetaan kuten Romney lupaa, niin sitten on monella suru puserossa.

   Castro oli hurjan valovoimainen, fiksu, hauska. Mulle tuli ihan Obama mieleen :)

   Delete