Sunday, September 30, 2012

Asuntoesittely

Syksyn tullen rakennuttajat esittelevät aikaansaannoksiaan. Kävin katsomassa yhtä kohdetta, jossa on viisi makkaria, viisi kylppäriä, atutotalli kolmelle autolle, toimisto, playroom ym. Kolmas kerros on viimeistelemättä. Tällä hetkellä tilaa on n. 4000 neliöjalkaan.  KUVAT SAA KLIKKAAMALLA SUUREMMIKSI.


Kukkaset tervehtivät tulijaa. Talo näytti jotenkin pieneltä ja vaatimattomalta ulkoapäin.


Sisäänkäynnistä vasemmalla on heti työhuone. Ei kovin suuri, mutta kyllä siihen työpöytä mahtuu. Ovet pitäisi asentaa, sillä mun työhuone ei ainakaan ole esittelykelpoinen. Ja varsinkaan heti sisääntullessa. 


Talossa oli paljon valmiiksi rakennettuja hyllyjä. Tämä oli aulassa. Raollaan oleva ovi johtaa alakerran powder roomiin eli kylppäriin. 


Keittiössä alkoi sydän läpättää. Valkoisia keittiöitä meillä on harvoin tarjolla. Etualalla oleva  island oli sellainen king size -kokoisen sängyn kokoinen. Hulppea. Siinä kelpaisi pistää potka palasiksi. 


Pantry, ruokakomero, oli lasioven takana. 


Alakerran formal dining room ei ollut suuren suuri, mutta kyllä siihen 8-10 henkeä saisi mahtumaan. 


Aamupalapöytä on keittiön kupeessa. Taustalla näkyy screenattu porch, jossa kelpaa siemailla aamukahvia tai iltateetä. 


Ja vielä kuva alakerran family roomista eli olohuoneesta. Takan lisäksi on rakennettu kirjahyllyjä. 


Keittiön kupeessa on pieni tila, jossa säilyttää astioita. 


Autotallista on käynti pikkueteiseen, joka oli kerrankin huljakkaan kokoinen.


Liitutaulu odottaa sisääntulijaa autotallin ovea vastapäätä. Jos tästä ei viestiä erota niin ei sitten mistään. 


Kauniit rappuset johdattavat yläkertaan, jossa on neljä makuuhuonetta ja kolme kylppäriä. 


Kodinhoitohuone oli aika pesumallinen. Tämä on tarkoitettu lähinnä vain pyykinpesuun. 


Master bedroomista on kiva näköala takapihalle. 


Tyynyissä ei ole säästelty tässä punkassa. 


Sängyn päädyssä olevalle penkille oli taiteiltu asetelma. 


Makkarin yhdessä nurkassa oli tila, jossa voi vähän vaikka lueskella. 


Master bedroomin ammeeseen kelpaa kellahtaa loiskimaan. 


Pöytä- ja kaappitilasta ei tarvitse taistella, sillä molemmille löytyy oma pöytä ja kaappisto. Lasioven takana on suihku. 


Lopuksi vielä kuvia asetelmista, joilla saadaan ihmisissä aikaiseksi ostopäätös :) Ei sen puoleen, tämä talo oli jo myyty. Mutta saattaahan joku haluta rakennuttaa prikulleen samanalaisen talon jonnekin muualle. Talon hinta oli $449 000. 




Muiden kylppäreiden ammeet olivat simppeleitä. 









Suomen matkasta on vielä monta tarinaa tulollaan. Tämä nyt vain tällaisena välipalana. Teki hyvää saada ajatukset välillä  muualle kuin Suomi-kaihoon.

36 comments:

 1. Kiinnostavaa!

  Kyllä tässä kelpaisi asua;-)

  Kaunista lokakuuta!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Juu, ei haittaisi tämä asumus. Tosin saunaa ei ollut, joten siitä vähän miinusta :)

   Hyvää lokakuuta Sinullekin!

   Delete
 2. Vai pieneltä ja vaatimattomalta? Kaikki on niin kovin suhteellista, heh!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Taisin ilmaista itseäni huonosti. Tämä siis ei ulkoa antanut ymmärtää, kuinka kauinis kokomaisuus sisällä onkaan. Ja julkisivu oli jotenkin niin kompakti, että talon koko ei heti palajastunut.

   Delete
 3. Ooh,mikä talo! Näytttää tosi suurelta yhdelle perheelle.Täällä ihan lähelläni on myös suuria omakotitaloja,samarealaisten alueella,mutta heillä yleensä asuvat monta sukupolvea samassa talossa.
  Ihana tuo keittiö!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Minä villiinnyin tästä keittiöstä. Harmi, kun es saanut islandista kuvaa. Se oli ihan mieletön.

   Yleensä jos talossa on toinen sukupolvi asustamassa, niin heille tehdään omat tilat esimerkiksi pohjakerrokseen. Sinne on oma sisäänkäynti ja siellä on oma keittiö.

   Delete
 4. Komea talo eikä edes kauhean kallis. Ei ainakaan Suomen hintoihin verrattuna; tuohan on noin 370 000 euroa tämän päivän kurssin mukaan, eikä sillä vastaavaa taloa saa kuin ehkä jostain korvesta.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Meillä rakentaminen on halvempaa. Sekä työvoima että materiaalit ovat halvempia. Jos jotain vähän erikoisempaa haluaa taloon ei sekään niin paljon maksa, koska markkinat ovat suuret ja ratkaisut ovat kuitenkin business as usual. Toisaalta ei ole paukkupakkasiakaan. Sen sijaan ilmastointi yksikkö on yleensä se talon kallein komponentti.

   Talo sijaitsee ihan kunnianarvoisella alueella, mutta pihaa ei ole kuin sen verran että kesäkuussa ruohoa leikatessa pääsee hikeen :)

   Delete
 5. Paljon sellaisia juttuja, joita Suomessa ei ole kuten pantry :).

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ruokakomero on kyllä makhdottaman hyvä keksintö ja taitaa olla vanhaa perua. On kiva astahtaa komeroon sisälle ja tutkailla mitä sieltä hyllyiltä löytyy.

   Delete
 6. Onhan tuossa tilaa... Samalla hinnalla saisi esim. 75 m2 Helsingistä, eikä edes ihan keskustasta.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tutkin asuntojen hintoja nyt siellä Suomessa käydessä ja mietin, että miten ihmisillä on varaa. Mutta palkat ovat tainneet nousta myös aika mukavasti sinä aikana, kun olen ollut täällä.

   Jostain lueskin joku vuosi sitten, että Helsingissä on kovemmat hinnat kuin Manhattanilla. Vieläköhän tilanne pitää paikkansa.

   Delete
  2. Hei! Kaunis talo! Halusin vaan sanoa, että täällä on paljon pienipalkkaisia joiden palkat eivät tunnu nousevan vaikka mitä tekisi. Esim. mieheni saa työstä johon on kouluttautunut useamman vuoden ajan, alle 2000€/kk (brutto) ja työ on vuorotyötä...

   Delete
  3. Tämä on jotenkin niin ristiriitaista. Itselläni oli Suomesta lähtiessä ihan kohtuullisen hyvä palkka, mutta kyllähän siitä verottaja nappasi aimo osan. Ei sillä sitten tyttöihmisenä suuria asuntolainoja olisi makseltu.

   Suomessa menee jo niin hirmuisesti rahaa vaikkapa lasten vaatteisiin, kun pitää olla joka kelille sopivat vaatteet. Katsoin lasten vaatteiden hintoja ja tulin siihen tulokseen, että meidän tenavat taitaisivat Suomessa huidella napa paljaana.

   Delete
 7. Ooh, ihana kun laitoit tämän! Tykkään kauheasti katsella kans näyttökoteja :-)

  Täällä on sikakallista. Siis asuminen Pääkaupunkiseudulla. Ja on se Turussa ja TRE:ellakin. Suomessa kaikki raha menee melkeen ruokaan ja asumiseen. Asuminen on se suurin suursyömäri.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Näitä on kyllä mukava katsella. Ja joku oli nähnyt vaivaa sisustuksessakin. Aika usein sisustukset jäävät pyyheliinan ja ruukun tasolle :)

   Kyllä mä siellä Suomessa ihmettelin, että onpas tyyristä. Ja bensa varsinkin. Ja olihan se ruokakin kietämättä hinnoissaan. Eikä edes vietetty aikaa Helsingin suunnalla.

   Delete
 8. Helsingissä on tosiaankin sikakallista,Myin asuntoni ihan väärään aikaan eli ennenkuin hinnat lähtivat todella nousemaan ja nyt jos muuttaisin takaisin,en enään pystyisi ostamaan asuntoa niin lähellä keskustaa kuin missä asuin,

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tiedätkö, tänään juuri mietin oman asuntoni myyntiä. Olisi kannattanut pitää ja laittaa vuokralle. Tyhmä mikä tyhmä. Vähän korpeaa, kun näkee että markat ovat muuttuneet asuntojen hinnoissa jo melkein euroiksi. Joten tiedän tunteesi.

   Delete
 9. Asuntovelallisuudesta saadaan vain haaveilla vielä ties kuinka kauan, mutta silti tuo eteinen ja kaikki muut säilytystilat sai sydämen läpättämään.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Multa loppui kamerasta tila. Olisi ollut kuvattavana vielä pari aika kivaa vaatehuonetta :)

   Minä hurmaannuin keittiöön ja siihen pikkueteiseen, johon tullaan autotallista. Saisi kerrankin reput ja harrstusvälineet, kengät pois silmistä ja kunnolla järjestykseen.

   Delete
 10. Ihana, muuttaisin heti. :) Nämä postaukset on tosi hyviä. Kiva nähdä, mitä siellä on tarjolla ja mihin hintaan. Tämäkin kohde on aika hulppea, tuohon hintaan. Täällä tosiaan tainneet markat ja eurot seota..:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mun olisi tehnyt mieli jäädä taloon pitemmäksikin aikaa vaikka heti ;) Saattaa olla, että menen vielä toisenkin kerran ja otan lisää kuvia. Ainoa "puute" on se, että mihin tuonne saunan rakentaisi. Varsinkin nyt Suomen matkan jälkeen kaipaan saunaa taas ihan älyttömästi.

   Delete
 11. Ihanaa lukea ja ennenkaikkea katsoa näitä asuntoja! Kivannäköinen, ja suomalaisittain halpa! Ja verrattuna tänne Sveitsiin, lähes ilmainen. Täällä vähänkin siistimmän näköinen asumus maksaa helposti 1,5-2 miljoonaa euroa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Näin olen myös ymmärtänyt, että Sveitsissä asuminen maksaa. Kyllähän täällä Amerikassa hemmotellaan piloille, mitä tulee asumismukavuuteen ja -väljyyteen.

   Delete
 12. Aivan ihana asunto!

  no name

  ReplyDelete
 13. Upea talo!

  Jos harmittelette asuntonne myyntiä Suomessa, niin voin lohduttaa, että kyllä Suomen verottaja osaa ottaa omansa myös vuokratulosta. Toki, jos asunto on veltaon, niin silloin ehkä sijoituksena asunto on ihan hyvä kohde. Mutta ainakaan meille, joilla on Helsingissä suurehko (perhe)asunto jossa siis velkaa, asunto aiheuttaa kuukausittain useiden satojen eurojen kuluja, vaikka on vuokrattu markkinahintaan eteenpäin. Eli vuokrataso ei vastaa todellisia kuluja. LIsäksi kun verottaja ottaa itselleen 30% vuokratulosta...

  Ja kyllä, Suomessa on todella kallista!

  T. K

  ReplyDelete
  Replies
  1. Verottaja kyllä tasaa näppärästi tuloeroja :)

   Olen kuullut muualtakin, että vuokraamalla ei ainakaan pääse rikastumaan. On ollut huonoja kokemuksia vuokralaisistakin: vuokrat maksamatta, asunto tuhottu jne. Joten aikamoista riskipeliä sekin taitaa olla.

   Meillä oli ruuanlaitto vähän ajankin vuoksi hankalaa, mutta tulin siihen tulokseen että 5-henkisen perheen ei kannata kovin usein käydä ulkona syömässä. Edes lounasta. Edes noutopöydästä.

   Delete
 14. Ihana! Ei tässä voi muuta sanoa kun vaan kateellisena huokailla tuommoisen kaunokaisen perään. Olisikin varaa moiseen :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kuvissa ei näkynyt esimerkiksi keittiön katon "beams" tai edes huikea huonekorkeus ei välity. Mua harmittaa, kun kamerasta loppui tila. Olisi ollut niin paljon kuvattavaa.

   Delete
 15. Onpas kaunis ja hintaa ihmettelin, että onpas halpaa. Pitäisköhän muuttaa sinne?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ilman muuta muutat! Tästä on lähimmälle lentokentälle sellainen kolmen vartin matka ja sieltä pääsee suoralla lennolla Heatrowlle. Puolen tunnin päässä on Saks Fifth Avenua ja muutama muu kiva tavaratalo :) Koulutkin on rankattu countinsa parhaitten joukkoon. Eikä muuten sada eikä tuule kovin usein. Ja aurinko lämmittää kesät talvet :)

   Delete
  2. Lähdenpä tästä sopimaan järjestelyjä rakentajan kanssa. Pistetäänkö golfkentän laitaan vai haluatko vähän yksityisemmän ympäristön?

   Delete
 16. Aivan ihastuttava talo ja sen sisustus.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Minäkin olin myyty. Täytyy mennä ehkä huokailemaan toisenkin kerran. Ja varmistaa, että saan riittävästi otettua kuvia.

   Delete