Thursday, August 2, 2012

Kotiin on kiva tulla, kun vastassa on pulla

Muistaako kukaan muu onko joskus ollut sellainen tv-mainos, jonka mukaan "kotiin on kiva tulla, kun vastassa on lihapulla"? Olen vakuuttunut, että tällainen mainos on ollut, mutta pettääkö muisti?


Eilen mainoslauseen innoittamana leivoin pullia, jotta lasten on kotiin kiva tulla. Leivonnaiset odottivat pöydällä kylmän maidon ja kukkakimpun kanssa. Heti ovelta jo kuului, että mikä täällä tuoksuu. Pöydän ääressä kyseltiin, että onks tää yllätys. Sain kyllä aika monta suukkoa. 

Mua vaivaa äideille tyypillinen syyllisyys. Tuntuu, että en saa tehtyä niin paljon kuin kunnon äidin pitäisi. Toisaalta kun mietin, että esikoisten syntymän jälkeen olen viettänyt kaksi yötä ilman lapsia ja yhden yön ilman perhettä enkä päivääkään ilman lapsia, niin... Miksi sitä ei voisi olla itselleen vähän kiltimpi, taputtaa olalle ja sanoa, että hyvin olet jaksanut. 


Tein mä mustikkapiirakkaakin. Se on jo syöty. 

14 comments:

 1. Noi pullat näyttää hyviltä. Mun puustit jää lättänöiksi.

  Rita

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Mä nostatin taikinaa kyllä eilen pitkän kaavan mukaan: sisällä, ulkona ja vihdoin viimein autotallissa, kun ulkona alkoi ripsiä vettä :)

   Delete
 2. Herkullisen näköisiä pullia:)
  Tuo syylisyys on varmaan aika yleistä, tuntuu ettei koskaan tee tarpeeksi.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Pullat tekivät kauppansa, joten lopputulos oli ihan hyvä.

   Kai se on niin, että haluaisi antaa ja tehdä niin paljon mutta voimat ovat kuitenkin rajalliset. Aina on jossain superäiti, joka kaiken muun lisäksi väittelee tohtoriksi, tempaisee triathlonin joka toinen viikonloppu ja joka toinen viikonloppu remontteeraa kodin uuteen uskoon...

   Delete
 3. Mikään ei voita lämmintä pullaa ja kylmää maitoa!

  Tuo syyllisyys kysymys onkin metka.Kuka sen määrittelee ja kenellekin? Välillä sitä kokee ja välillä ei.
  Jokainen äiti kokee sitä jossain vaiheessa.Minua raivostuttaa ulkopuolinen syyllistäminen ja se että joku toinen sanoo miten sun pitäs elää ja olla!
  Mie en usko superäiteihin lainkaan:D
  Ajattelen niin, että jokainen äiti on paras omalle lapselleen:)Ja lapsi ajattelee niin että se oma äiti on se paras!
  Kuka sinut armahtaa jollet sinä itse?
  Sie olet varmasti huippu mutsi joten nyt höpsöty pois:D
  Halaukset!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Juu, yhdistelmä on kyllä verraton.

   Mulla on sellainen kumma sisäinen ääni, joka selvittää mitä taas on tehty puolella teholla, puolella sydämellä, muuten vaan jotenkin välttävästi. Ja ei kyllä auta blogien katselu, kun kaikilla on siistit ja viimeisen päälle sisustetut kodit, garderobit ja elämä...

   Mutta oikeassa olet. Meilläkin lapset aina muistavat äitienpäivisin mainita, että olen paras äiti joka heillä on :)

   Kiitos tuesta ja kannustuksesta. Mä olen nyt sitten HUIPPUÄITI!

   Delete
 4. Herkullisen näköisiä pullia!! Vaikutat tosi omistautuvalta äidiltä, älä nyt ainakaan itseäsi syyllistä mistään lapsiin liittyvästä..
  Aina pitäisi muistaa, että äiditkin on vaan ihmisiä, epätäydellisiä ja erehtyväisiä. Vaikka toki parasta lapselleen aina haluavat.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos ystävällisistä sanoistasi. Tuntuu vaan, että enemmänkin voisi tehdä. Kun haluaisi olla hyvä esimerkki, aikaansaava, osaava.

   Sanasi lämmittävät mieltä.

   Delete
 5. Täydellisen näköinen pulla. Omani ovat aika surkeita tekeleitä, leipominen ei ole vahvin puoleni, vaikka ruoalaitto muuten sujuukin aika mukavasti.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mä olen taas enemmän leipuri kuin muu kokki. Olen aina tykännyt leipomisesta. Ehkä siksikin, kun tykkään mittailla tarkkaan mittojen kanssa. Muu kokkailu on suurpiirteisempää.

   Delete
 6. Herkullisen näköisiä pullia, nam! Me lähdetään mustikkametsään... :) Syyllisyys taitaa vaivata kaikkia Äitejä...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mustikkapiirakkaa leipoessa tuli kyllä mieleen suomalaiset mustikat. Nämä meidän mustikat on suuria ja eivät ihan niin maukkaita. Kasvavatkin suurissa pensaissa. Retki suomalaiseen mustikkametsään olisi paikallaan.

   Delete
 7. Täälläkin syyllistytään, tämän tästä. Vastahan tässä käytiin Issukan kanssa hääpäiväreissulla (reilu 24h) ja nyt jo kaipaan omaa aikaa ja rauhaa. Se jos mikä tuntuu pahalta, minusta itsestäni siis.

  Herkkupullia olet kyllä leiponut! Lapsille on ihana keksiä yllätyksiä ja pulla on siinä kyllä loistava vaihtoehto. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niin, siitäkin tulee syyllinen olo jos haluaisi olla omissa oloissaan. Vaikka eihän se maailma siihen pysähtyisi. Jotenkin vaan aina ajattelee niin hassusti.

   Pulla tuntui toimivan :)

   Delete