Thursday, July 26, 2012

Uinnit on uitu - tältä kesältä

Illalla taas juhlittiin. Yksi vuosi kesäuinteja onnellisesti takana. Tämä oli meidän perheen viides vuosi asujaimiston kesäjoukkueessa. 


Banketti pidettiin sillä vaatimattomammalla clubitalolla. Allas oli varattu vain uintijoukkueen käyttöön. Tänä kesänä uimareita oli 149, ikävuosiltaan 3-18 -vuotiaita. Tulimme divisioonassamme toiseksi. Vastus on käynyt vuosi vuodelta kovemmaksi, kun joukkue siirretään aina vaativampaan lohkoon. 


Kanadalainen ystäväni järjestää kekkereihin aina kestityksen. Tällä kertaa söimme Moe´s Southwest Grillin herkkuja: pehmeitä ja kovia tacoja sörsseleineen ja kaurapikkuleipiä. Jälkkärinä Italian Ice. Ilta oli sopivan lämmin. Ei liian kylmä tai kuuma, sellaiset vajaat 35 C astetta. Lapset kelluttelivat renkailla lazy riverissä ja musiikki soi. Ihan mukava meininki. Ja sitten tietysti seurasi tärkein, palkintojen jako. 


Olemme kovassa lohkossa ja meilläkin on kovia uimareita. Parin vierrailleen joukkueen riveissä polski uimareita, jotka kävivät USA:n olympiakarsinnoissa. Tämän kesän mitalisaldoksi perheellemme tuli 14 mitalia: 10 kultaista, yksi hopeinen ja kaksi pronssia. Sen lisäksi eilen illalla lapsi sai kaulaansa MVP-mitalin (most valuable player). Kesästä jäi muistoksi 75 ribbonia, palkintonauhaa. Valtaosa niistä ensimmäisiä ja toisia sijoja. 


Illan suurin yllätys oli, kun minäkin sain palkinnon. Vanhemmathan toimivat kisoissa ajanottajina, paimentavat lapsia, jakavat palkintonauhoja jne. Minä vapaaehtoistuin enemmän kuin tarve oli ja pääsin näin mukaan arpajaisiin. Voitin ensi kesälle yhden vapaauimarilipun eli yksi lapsi saa uida kesäjoukkueessa ilmaiseksi. Satasen säästö, mikäs sen mukavampaa :) 


Reilu viikko sitten oli omalla altaallamme viimeiset kisat. Olin aivan ryytynyt, kun illalla kymmenen jälkeen tulin kotiin ja aloin valmistella seuraavalle päivälle eväitä. Sinä iltana ukkonen keskeytti pari kertaa kisat. Jyrähdyksestä tai salamoinnista seuraa aina puolen tunnin tauko. Mulle osui kellotettavaksi rata 3, jossa oli koko ajan joku uimari tai viestijoukkue. Viiden tunnin aikana missasin vain yhden uimarin ajan. Se oli jonkinlainen ihme, sillä lähettäjänä toimi olympiapronssimitalisti joka halusi päästä kotiin ennen puoltayötä. Lämpöä oli lähes 40 C ja ilma nihkeä. Kummasti koettelemus unohtui, kun eilen illalla katsoin lapsia, omia ja muiden. Taitaa jäädä aika mainioita kesämuistoja. Lapsillehan on tärkeintä hengailla kavereiden kanssa ja sitten välillä käydä uimassa. Sinä iltana viikko sitten muuten näin, kun juniori venyi uusiin mittoihin tuoden viestijoukkueen ankkurina joukkueensa voittoon. Hetken kuluttua isosisko nosti oman joukkueensa johtoon ja siitä tovi ja isoveli ankkurina kävin kovan kamppailun ja voitti. Hilkulla se oli. Koko viiden tunnin uurastus voitettiin sinä iltana vain 20 pisteellä. Enkä mä ehtinyt kunnolla edes kannustaa. Halata vain nopeasti siinä kellotuksen ohessa ja varmistaa, että vettä on juotu riittävästi.

Ja ensi kesänä taas uusiksi. Jos lapset tahtovat. Vesipallotreenit alkoivat tiistaina. Sitä sitten loppukesä. Ja huomenna ja lauantaina viimeiset kilpailut talvijoukkueessa. Elokuussa vain olla möllötellään, keskitytään koulunkäyntiin ja kaappien siivoukseen.

12 comments:

 1. Mukavia muistoja jää lapsille kesästä ja varmasti vanhempienkin mieliin painuu erityisiä hetkiä!

  Miehelle piti ihan ääneen lukea tuo kommenttisi lämpötilasta. Meille +35 olisi jo aivan killerilukemat. Mies kauhisteli tuota lämpötilaa. Hän on jo aivan näännyksissä ja pääkipuinen kun lämmintä on reilu 20. Mustat työvaatteet vielä lisäävät paahteisuuden tunnetta ja meillä sentään lähes aina merituuli vilvoittaa edes vähän. Eilen aamulla aurinko paistoi keittiön ikkunasta ja minä innoissaan avaamaan kaihdinta. Mies menee kohta keittiöön, laskee kaihtimen alas ja tokaisee "että mä vihaan tuota mollukkaa".

  Toki pitäisi opetella juomaan riittävästi niin välttyisi suuurimmalta pääkivulta. Kiva kun aurinko paistaa, mutta me molemmat rakastetaan syksyä; ihanaa kun on ensimmäinen aamu jolloin huomaa tarvitsevansa hupparin päälle :)

  Mukavaa elokuuta! Seuraatteko tiiviisti Olympialaisia?

  Leppis

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kyllä mullakin meni pari kolme vuotta, ennen kuin aloin lämpötiloja paremmin kestää. Juominen on tosi tärkeää. Muuten hyytyy kyllä ihan kokonaan. En näistä kuumista kesäpäivistä erityisemmin nauti. Pitää olla sisällä ja ilmastointi päällä. 35 ei ole vielä paha jos ei ole kosteaa, mutta yhdistettynä kosteuteen se voi olla sietämätöntä.

   Kohta aletaan katsoa kisojen avajaisia. Tunnelmat ovat korkealla :) Toivottavasti nähdään myös Suomen joukkueen marssi.

   Delete
 2. Todella baatimaton tuo klubitalo ;). Ihana paikka ja varmaan ihana kesämuisto lapsille! Onnittelut hienoista uimasaavutuksista!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tämä on ihan ok, mutta se toinen clubitalo pitää sisällään sitten vielä kunnon ravintolan ja oleskelutilat ym. Tosin uima-allasta siinä taas ei ole vaan golfkenttä.

   Välitän onnittelusi meidän pienille uimareille :)

   Delete
 3. Onnittelut hienoista palkinnoista ja saavutuksista sekä erityisonnittelut Sinulle!
  Vaikea kuvitella noita lämpötiloja, sillä meillä on ollut tänä kesänä niin viileää. Nyt mittari näyttää 22 ja aamulenkillä oli todella kuuma. Varmaan ryytyisin täysin noissa teidän lämpötiloissa, mutta kaipa niihinkin tottuu

  ReplyDelete
  Replies
  1. Juu, mä harvoin voitan mitään, varsinkaan arpajaisista. Ihan pisti hymyilyttämään. Lapset ovat sen sijaan tehneet kovasti työtä tulostensa eteen, joten mukava että onnistuivat.

   Suomessa helle tuntuu jotenkin erilaiselta. Matalammatkin lämpötilat tuntuvat kuumilta.

   Delete
 4. Siellàhàn on oikein kunnon vesipetoja, hienoa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ovat kehittyneet. Kiitos Sinulle vielä konsultaatiosta. Asiat ovat sujuneet jo vähän paremmin.

   Delete
 5. Mukava katsaus sinne pallon toiselle puolelle.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, Ari! Mukava ja hikinen päivä on taas ollut tänään.

   Delete
 6. Onnittelut hienoista saavutuksista! Ovat oikeita vesipetoja :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Välillä mietin, että noinkohan kasvaisivat evät tai räpylät. Vedessä kuluu aikaa :)

   Delete