Thursday, July 12, 2012

Tervetuloa kotiin!

Kolme vuotta sitten oli suru puserossa, kun hyvät naapurit ja ystävät muuttivat Kaliforniaan. Perhe muutti isän työn perässä. Nyt oli juhlapäivä, kun perhe muutti takaisin. Sen kunniaksi lapset tekivät welcome home -tervehdyksen, jonka kiinnitimme naapurin porchille. 


Työn perässä muutetaan hanakasti. Äkkipäätä arvelisin, että ihmiset ovat keskimääräistä halukkaampia muuttamaan vaikka toiselle puolelle maata kuin mitä Suomessa lähdetään työn perään. Talon hankkiminenkin on jotenkin vähemmän tunnesidonnaista. Talo on asunto ja koti on kai enemmän sitten niissä ihmisissä, jotka siellä talossa asuvat. Talo myydään suit sait sukkelaan ja ostetaan uusi. 


Mutta olemme valtavan onnellisia, kun saimme hyvät naapurit takaisin. Tällä kertaa en kiikuta torttua tai piirakkaa naapurin ovelle vaan tarjoamme jonain viikonloppuaamuna brunchin. Mitä sitä tarjoaisi? Onko ehdotuksia? 

14 comments:

 1. Ai nämä eivät myyneet taloansa työkomennuksen ajaksi, vaan odotteli asukkaitansa tyhjillään?! Hyvä naapurisuhde on kyllä voimavara!

  Minä varmaan menisin brunssin suhteen perussetillä (tukeva, monipuolinen, hieman juhlallinen) jossa aamupala-asioiden lisäksi olisi muutama hyvä salaatti tarjolla. Kuohuvaa juomaa mehujen, smootieiden, teen ja kahvin kaveriksi. Ainiin, ja jotain makeaa pitää tietty olla :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Naapurit yrittivät myydä talonsa ja talo oli vuokralla. Sikäli heillä oli onni matkalla, että saivat palata mieleiseen kotiin ja naapurustoon.

   Mun pitää olla tarkkana, kun tätä aamiaista/lounasta mietin. Herra Naapuri nimittäin ei syö juuri muuta kuin pihviä ja perunaa :)

   Delete
 2. Jälleen näkemisen riemua siis!

  Tee vaikka suomalaista pannukakkua. Suolaisten tai makeiden toppingsien kanssa. Tai molempien!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kyllä tässä on oltu innoissaan. Rouva Naapuri kertoi jouluna, että he tulevat takaisin ja sen jälkeen on laskettu päiviä.

   Pannari on hyvä idea. Se voisi olla tällainen suomalainen specialty ja ei tarvitsisi tehdä pancakes. Mun pannarit eivät vaan meinaa koskaan onnistua. Pitää aloittaa harjoittelut.

   Delete
 3. Hienoa, että saitte mukavat naapurit takaisin.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Olemme tyytyväisiä. Ja lapsikin sai takaisin ainakin väliaikaisesti työnsä nurtsinleikkaajana :)

   Delete
 4. Pannukakussa uuni on aika ratkaiseva. Kotiuuni ei paista tasaisesti, mutta kesäasunnon ikivanha Strömbergin juhlamalli on aivan huippu pannareissa. Mukava, että saitte naapurit takaisin :).

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jostain syystä pannukakut on ollut mulle aina hyvin haasteellisia. Ei meinaa tulla mitään. Lapset olivat innoissaan, kun saivat Suomen matkalla kunnon pannaria.

   Delete
 5. İhanaa, etta saitte naapurinne takaisin.
  Myös taalla meilla muutetaan tosi paljon työn perassa. Ja yleinen kaytantö on se, etta mies menee työn perassa ja vaimo lapsineen pysyy kotona samassa paikassa.
  Kayppa katsomassa blogissani kesasuolaisen ohjetta. Siihen lisaksi salaatti, erilaisia juustoja, hedelmia, jotain makeaa, ja jos tuntuu liian kevyelta, niin kanasta saa jotain hyvaa ja helppoa lisuketta. Juomana joku mehusekoitus jailla.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Tulen tutkimaan. Kiva, tarvitsen vähän uusia tuulia bruncheihin.

   Amerikkalaiset ovat niin perhekeskeisiä, että perhe pakataan mukaan. Eräs tuttavani on matkannut miehen työn perässä (eikä siis mikään militaari tai muu, mihin muuttaminen liittyy kai vakiona) Minnesotaan, Kaliforniaan, Floridaan. Aina talo myyntiin ja kohti uutta. Onneksi miehen työnantaja on kompensoinnut talon myyntihintoja, sillä välillä on ollut tosi huonoja markkinavuosia.

   Delete
 6. Muistan kun mainitsit,että tutut ihanat naapurit muuttavat takaisin! Nautinnollisia hetkiä uusien/vanhojen naapureiden kanssa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sinulla on kyllä hyvä muisti. Jo vain tuntuu siltä, että joulu olisi tullut kesken kesän :)

   Delete
 7. Tervehdys sateisesta Suomen kesästä. Olemme nauttineet täysillä tästä vaihtelevasta säästä, ja tietenkin kaikista kesäherkuista :).

  Asiaan, eli pannukakkuasiaan :).
  Minäkään en oikein onnistunut saamaan hyvää pannukakkua amerikkalaisessa tavallisessa uunissa. Mutta nyt onnistuu, sillä minulla on kaasu-uuni, ja toinen ratkaiseva tekijä hyvään pannariin on Serlan Gourmanda paistopaperi. Kas kummaa, tavallisen paperin kanssa pannari ei paistu hyvin, mutta tämän kyseisen paperin päällä paistuu. Ei tarvitse käyttää rasvaa muutoin kuin itse taikinassa.

  Paras resepti on mielestäni "Maailman paras pannukakku" -ohje. Kirjaanpa sen ylös tähän ulkomuistista:

  n. 8 dl maitoa
  3 munaa
  4-5 dl vehnäjauhoja
  1 dl sokeria
  1 tl vaniljasokeria tai esanssia
  1 tl leivinjauhetta
  1 tl suolaa
  50 g sulatettua voita

  Sekoita kulhossa vehnajauhoihin sokeri, vaniljasokeri, suola ja leivinjauhe. Sekoita siihen märät ainekset eli sekoitetut maito ja kananmunat. Lopuksi taikinaan lisätään sulatettu rasva. Itse paistan pannarin 450F n. 30-40 min. Vehnäjauhojen määrää saattaa hieman vaihdella valmistajasta riippuen. Paistan pannarin sellaisessa jämäkässä jelly roll -pannussa.

  Terveisin, "no name"

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos ohjeesta! Tätä pitää kokeilla. Kopioin jo talteen. Vaniljaesanssi on muuten sellainen asia, jonka kanssa aikani taistelin ja sen jälkeen olen huolehtinut, että vaniljasokeria löytyy aina. Tai vaniljatankoja.

   Olette Suomessa! Siellä taitaa olla kohta mansikat ja perunat parhaimmillaan. Minä olisin tyytyväinen vähän sateisemmasta säästä, tämä paahde käy hermoille. Ja paahdekaan ei ole niin paha, mutta kun ilmankosteus tekee kaikesta tukalaa.

   Delete