Monday, July 30, 2012

Synttäriluistelut

Juniori vietti eilen synttäreitään. Oikea syntymäpäivä on mennyt ajat sitten, mutta eilen oli kaverisynttäreiden vuoro. Ajankohta on aina vähän hankala, sillä syntymäpäivät sattuvat sekä koulun loma-aikaan että kesän kuumimmille päiville. 


Lapsi olisi halunut kutsua kaverit kotiin. Olemme tätäkin muutaman kerran harrastaneet, mutta nyt en enää uskaltanut. 10-vuotiaat pojat eivät pysy aloillaan hetkeäkään, turha yrittää askartelua tai muuta ajanvietettä. Siis siltä varalta jos sataisi vettä tai olisi liian kuuma olla ulkona. Aikaisemmin on ollut keilailujuhlat, jumppasalikekkerit, seikkailumaakarkelot, luonnontieteellisen museon synttärit. Vaihtoehdot alkoivat käydä vähiin pitopaikkojen suhteen. 

Pohdimme uima-allasynttäreitä, luistelua ja rullaluistelua. Rullat vetivät sitten pisimmän korren. Lapsi nimittäin otti huomioon, mitä kaverit osaavat. Kävimme yhdessä varaamassa ajan ja samalla valittiin kakku. Kaikkiin vaihtoehtoihin synttärisankari vastasi "chocolate" - synttärikakku oli siis pelkkää suklaata. 

Ja voi pojat, kyllä tenavilla oli hauskaa! Isommat sisarukset saivat auttaa sankarin kavereita, huolehtia siitä ettei kukaan jää yksinään. Isompia kolareita ei sattunut, vaikka rullilla viiletettiin pari tuntia. 

Oli kiva nähdä, minkälaisia kavereita lapsi on itselleen löytänyt. Oli pitkää ja pätkää, atleettia ja ajattelijaa. Lahjat avattiin vasta kotona. Moni oli ajatellut lahjaa perinpohjin ja tiesi lapsen mieltymykset. 


Tapana on antaa vieraillekin pieni lahja. Teimme namipaketit, joissa oli MM´s karkkeja ja Angry Birds namusia. Mukana lapsen allekirjoittama kiitoskortti. Olen luvannut, että seuraavat suuret juhlat järjestetään sitten kun täytetään 16 vuotta. 

13 comments:

 1. Nyt kumma kyllä tulee jo näistä kaverisynttäreistä haikea ja hyvä mieli. Aika varmaan kultaa muistot! :)

  Viimeiset olivat kaikkein parhaimmat kun nuorimmainen täytti sen 12 vuotta. Isoja tyttöjä, keksivät itse ohjelmaa ja hauskaa. Mun tarvi vaan järkätä tarpeeksi syötävää. Jännittävin hetki oli kun samainen nuorimmainen täytti 7 vuotta ja vieraita oli jotain 6 kpl. Paikalla yksi poika (2 muuta kutsuttua jänistivät) ja 9 tyttöä kun omatkin laskettiin mukaan. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kaverisynttärit ovat kivoja, mutta kyllähän siinä menossa on välillä ollut pitelemistä. Kun lapset ovat olleet eskarissa on pidetty synttärit jokaiselle niin, että on kutsuttu koko eskariluokka. 24 lasta saa aikaan melkomoista tohinaa jo. Mutta silloin oltiin jumppasalilla ja ohjaajat huolehtivat, että on yhteistäkin ohjelmaa.

   Mutta nyt tuntuu siltä, että seuraavat suuremmat juhlat ovat sitten kun on ajokortti-ikäinen. Nyt tuntuisi olevan "in" sleepoverit eli yökyläilyt näiden isompien lasten synttäreiden kanssa.

   Delete
 2. Meillä keväällä 7v. synttäreillä oli viisi kaveria sankarin lisäksi ja totesin ettei minusta olisi esim.eskariopeksi ;-)

  Nyt keskimmäinen poika,pian 13v. ei halua enää pitää pieniäkään kaverisynttäreitä.Kuulema mummo-ukki-kummi-linja riittää :)

  Olemme sopineet jo vanhempien lasten kohdalla,että 10v. synttärit on viimeiset "isot" kaverisynttärit.Sen jälkeen on parin parhaan kaverin kanssa käyty elokuvissa,keilaamassa tms.

  Mutta kamalaa vauhtia he vaan kasvavat!? Vanhin poika täyttää tällä viikolla 17v. Hui..kai minäkin sitten vaan vanhenen ja vanhenen ;-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mummo-ukki-kummi -linja on taas se linja, jota meidän lapset eivät ole koskaan kokeneet. Eivätkä varmasti tule koskaan kokemaan :( Nämä ovat niitä asioita, joista sitten jää paitsi kun asuu toiselle mantereella. Siksi kai nämä kaverisynttärit ovat niin tärkeä ja pienemmällä kokoonpanolla niitä jatketaan sitten myöhemmin.

   Kuule, se on niin että lapset kasvaa, mutta me pysytään samanlaisina :)

   Delete
 3. Niinpä...;-)
  Mielestäni olen vain 25v., mutta kun tytärkin on jo 18v.?!?
  Kohta saavat varmaan kiinni..hih

  ReplyDelete
 4. Meillä toistaiseksi kutsuttu aina kaikki luokan tytöt (eli 5-6-7 vuotispäivät), täytyy miettiä taas ensi tammikuussa. Teemasynttäreitä ei ole vielä halunnut, mulle sopisi hyvin. Taidan varastaa tuon vieraalle-lahjaidean, ne "goodie-bags" mitä täällä annetaan jokaisissa bileissä on sellaista turhaan rihkamaa, mutta tuossa on ideaa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Noitten goodiebagsien kanssa on ollut miettimistä. Mä en halua antaa tilpehööripusseja. Kaikilla on sellaisia tavaroita varmasti ihan riittämiin. Namit ovat ok, ainakin mun mielestä. Joskus olen antanut myös pienen lahjakortin esim. jätskibaariin tai kirjakauppaan. Paljon mukavaa palautetta sain myös sellaisesta valmiista ruukku-siemen -systeemistä, joka tarvitsi vain vettä kukoistaakseen. Yritän keksiä jotain, josta voisi olla edes vähän iloa.

   Delete
 5. Onnea onnea synttäripojalle (vähän jälkijunassa...)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, Lumo! Välitän onnittelusi. Olivatkin ensimmäiset Euroopasta ja Suomesta :)

   Delete
 6. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 7. Varmasti kivat juhlat! Minunkin kakkuvalintani olisi tainnut sisältää vain sitä suklaata =)

  Meidän 8v. ei ole koskaan halunnut pitää kaverisynttäreitä ja nytkin varmisti joulukuisia synttäreitä ajatellen että eihän ole pakko pitää kaverisynttäreitä? Hän ei missään nimessä ole koskaan halunnut olla huomion keskipisteenä ja itsekin on käynyt kaverisynttäreillä vain kerran koska ei halua mennä vieraiden ihmisten joukkoon.
  Kerran tosiaan kävi ja pikkusisko muistutti että "Käyttäydy kauniisti ja lähtiessä kiitä sitten kivoista juhlista! Ja muista hymyillä!!" =)

  Tämä kohta 6v. täyttävä neitokainen sitten taas suunnittelee jo pitkin kesää että ketä kutsuu ja mitä tarjotaan, on listoja ja blanketteja, kutsukorttimallia ja ohjelappuja vaikka miten paljon. Mielenkiinnolla odotan miten nuo pojat sitten kun ovat kopioita isommistaan niin ulkonäön kuin aika paljon luoteenkin puolesta =)

  Leppis

  ReplyDelete
  Replies
  1. Eikös ole hauska, miten lapset ovat niin erilaisia! Toinen intoaa ja on valmiina taistoon ja toinen haluaisi olla vain rauhassa.

   Onpas mainio pakkaus tämä, joka suunnittelee juhlia. Olisiko siinä ihan ammatinvalinnan paikka? Tuollaiset organisaattorin taidot säilyvät varmasti läpi elämän.

   Isommat sisarukset alkoivat nyt olla sitä mieltä, että jonkinlaiset vähän reilummat synttärit pitäisi järjestää. Voisihan sitä jotain mukavaa keksiä parille kolmelle kaverille ja sankarille.

   Delete