Friday, July 20, 2012

Postikortti opettajalta

Kaksi viikkoa on nyt käyty koulua ja eilen tuli postissa luokanvalvojalta seiskaluokkalaiselle kortti.


"Dear A. & Family,

Just wanted to say welcome to 7th grade. Thank you for starting the year off in such a positive way - being prepared, following directions and staying in task. So glad you are in my class. I´m looking forward to a great year together! 

Mrs. S."

Arvata saattaa, että poika oli onnellinen saamastaan palautteesta. Ja mikä mainio tapa motivoida lapsia hyvään käytökseen, mukavaan opiskeluun. 


Espanjan opiskelun laatua ja määrää surkuttelin viime vuonna. Nyt siihenkin on tullut korjaus. Tosin on aika hassua, että ensimmäistä vierasta kieltä aletaan tosissaan opiskella vasta seiskaluokalla. Tavoitteet ovat kyllä ihan kohtuu kovat: tarkoitus on opiskella High Schoolin opinto-ohjelmaa niin, että lapset saavat opinnoistaan High Schooliin opintoviikkoja. Puolentoista vuoden kuluttua on tasokoe, jossa testataan luetun ymmärtämistä, kirjoitustaitoa ja puhetaitoa. 

Kaksoset ovat aikaisemmin olleet eri luokilla, mutta nyt heillä on paljon jaettuja tunteja. Kyselin huolestuneena, että jos se heitä kovastikin haittaa. Ei haittaa, kun toista ei oikeastaan huomaa oli vastaus. Katsotaan miten tästä kehkeytyy. Omat kaveripiirit ja luonteet ovat kehittyneet, joten ehkä nyt voi olla jo samallakin luokalla.

4 comments:

 1. Ehdottomasti tosi mainio tapa tämä korttiposti siellä rapakon takana olevassa koulumaailmassa: olen ajatellut näitä pitkään ja aijon vielä itse joskus toteuttaa, jos mahdollista, joillain keinoin.

  Kaunista viikonvaihdetta!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitoksen saaminen on aina mukavaa ja sitten kun tulee kortti postissa, niin se tuntuu aivan erityisen kivalta. Yleensä kuulee vain siitä, mikä ei ole sujunut ihan parhaalla mahdollisella tavalla.

   Pitkä viikko takana. Yksinhuoltajana kuskailua sinne, tänne ja tuonne, kun mies oli koko viikon työmatkalla. Viikonloppu on oikein tervetullut. Iloa sinne koti-Suomeen!

   Delete
 2. Minä jaksan ihailla tuota tapaa joka siellä vallitsee. Jotenkin kuvittelen että on todella kannustavaa saada opettajalta kortti jossa kiitetään ja samalla kannustetaan. Se on varmasti myös vanhemmille mukava asia!

  Jos olisin opettaja niin ottaisin heti systeemin käyttööni =)

  Osaatko sanoa millainen ajatusmaailma siellä opettajilla vallitsee työstä ja työn laadusta? Ja millaiset työolosuhteet opettajilla on? Kuinka suuria luokkia?

  Tunnen useita opettajia ja aika monella täällä suomessa se ajatus että opettajat ovat liian tiukoilla aikataulujen suhteen, kotona täytyy tehdä paljon työtä varsinaisten tuntien jälkeen, luokat ovat liian isoja eikä yksinkertaisesti ole enää intoa tai jaksamista mihinkään ylimääräiseen. Myöskin erityis- (ja häirikkö)oppilaita on luokissa todella paljon ja se vie myös opettajan energiaa.
  Kesän jälkeen jo reilusti ennen syyslomaa alkavat odottaa lomaa ja kesällä ei kestä puhua koulun/töiden alkamisesta mitään.

  Tosin lomathan heillä ovat vastaavasti ruhtinaallisemmat kuin kenelläkään rivityöntekijällä missä tahansa muussa työssä. Että puolensa ja puolensa tuossakin työssä :)

  Leppis

  ReplyDelete
  Replies
  1. Meidän koulussa aina luokka-asteensa opettajat ovat yksi tiimi. Luulen, että siitä tulee monenlaista vahvuutta. Tämä 4-5 opettajan ryhmä työskentelee yhdessä, koordinoi työn, miettii aikataulut, projektit. Ja lapset ovat työryhmän jäseniä, eivät vain oppilaita.

   Luokat ovat suuria, mutta koska opettajien keinot puuttua häiriköintiin ovat aika reippaat on työrauha hyvä. Esimerkiksi kiroilusta tai käsimerkeistä mennään jo juttelemaan apureksin kanssa. Kotiin lähetetään kesken koulupäivän.

   Lapset eivät röhnötä pulpeteissaan. Opettajat huomauttavat heti, jos meinaa liukua pulpetin päälle.

   Tiedän, että olemme onnekkaita kun olemme sattuneet tällaiseen koulupiiriin. Julkisia kouluja kun on niin monenelaisia.

   Kyllähän opelta tullut kortti on aika henkilökohtainen juttu. Itse olisin varmaan ollut moisesta ihan tainnoksissa.

   Delete