Friday, July 27, 2012

Let The Games Begin!

Urheilullisen päivän jälkeen katsottiin vielä Olympialaisten avajaisia. En ole koskaan, milloinkaan enkä ikinä nauranut niin hartaasti avajaisia katsellessa. 


Täkäläiset ystävät aina kysyvät, että kumpaa kotimaata arvokisoissa kannatan. Vastaukseni on, että sitä joka haluaa enemmän voittaa ja joka voiton ansaitsee. Olin kyllä tosi ylpeä, kun Hanna-Maria Seppälä kantoi Suomen lippua. Suomalaisista urheilijoista en ole enää ihan perillä, mutta Hanna-Marian lisäksi mieleeni tulee uimari Matias Koski. University of Georgian uimari voisi tehdä ihmeitä 1500 vaparissa.   

Meidän urheilijoista tietysti mielenkiintoisin on taistelupari Michael Phelps, Ryan Lochte. Perhe tuntuisi kannustavan tällä kertaa hartaammin Ryania. Mutta olisihan se upeaa jos Michael voittaisi vielä kolme mitalia ja tulisi kaikkien aikojen voitokkaimmaksi olympiaurheilijaksi. Missy Franklin on naisuimareista suosikkini. 

Juttelin tänään lapsen luokkatoverin kanssa, joka kertoi saavansa parhaan synttärilahjan ikinä. Sunnuntaina hänen syntymäpäivänään tulee olympiavoimistelua ja hän aikoo katsoa sitä nenä telkkarissa kiinni. Tyttö käyttää jo nyt useita tunteja viikossa voimisteluun. En ihmettelisi, vaikka hän neljän vuoden kuluttua olisi joukkueessa mukana. 

Alkulämmittelyksi katsoin Absolutely Fabulous jakson, jossa Patsy ja Edina ovat kisatunnelmissa. Vauhti oli läkähdyttävä ja jutut - no, ne vanhat jaksot tuntuvat pyhäkoululaisten jutuilta. Mutta parasta tietysti on, että ystävykset pääsivät ihan oikeasti kantamaan olympiatulta. Kuva on napattu Washington Postin sivuilta. BBC:n sivuilla voi käydä testaamassa kuinka AB FAB itse kukin on. Mä olen useamman testikerran jälkeen aina vain Edina. 

Joten, Let The Games Begin! 

14 comments:

 1. Minä simahin yhen maissa ja laitoin avajaiset tulemaan videolle. Onneksi on loma ja kisat tulee päiväsaikaan, joten ei kuin vain nauttimaan.
  Suomalaistoivoja on ainakin Rami Hietamäki painissa, sitten purjehtijat sekä ampuja, melojatkin voivat olla kärkikahinoissa. Hyvällä säkällä miesten keihäässä joku voi onnistua. Jussi Veikkanen pyöräilee tänään ja hänelläkin on menestysmismahiksia, samoin judokoilla. Minäkin kannustan Ryania, olen lehtijutuista saanut sen käsityksen, että edes omat joukkuetoverit eivät halua olla Phelpsin kanssa missään tekemisissä, joten .... ;-). Koski on meille tuntemattomapi, koska asustaa siellä teillä päin, mielenkiinnolla odotan hänen uintiaan sekä haastattelujaan.
  En tiedä, näkyvätkö nämä kanavat teillä, mutta laitan linkin http://www.eurovisionsports.tv/london2012/

  Minäkö urheiluhullu - kyllä! :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Meillä on niin tylsää, että NBC kanava näyttää kisat ja ne alkavat aina iltaisin klo 7. Pitäisi kai nauhoitella.

   Silloin kun olin tenava oli kisioissa aina suomalaisia yleisurheilijoita ja varsinkin juoksijoita. Ja keihästä. Kovin ovat erilaisia lajit nykyään.

   Phelps taitaa olla enemmän sellainen omissa oloissaan viihtyjä. Lochte taas on hyväntuulinen showmies, joka mielellään hassuttelee. Mutta Phelps on tehnyt suuren palveluksen uinnille. Uskon, että moni on lajista innostunut ihan vain hänen ansiostaan.

   Kiitos Sinulle vinkistä.

   Juu, kyllä nämä arvokisat aina saavat esiin jonkinlaisen - jos ei hullun, niin urheiluintoilijan.

   Delete
  2. Missy oli kyllä vakuuttava!

   Delete
  3. Missy meni kuin noiduttu! Olen tyytyväinen hänen puolestaan, sillä hänelle on kyllä asetettu aikamoisia paineita ihan jo julkisuudenkin vuoksi. Voi kun hieno suoritus!

   Delete
 2. Mie en ole jaksanut (en oikeastaan ole tajunnutkaan että kisat ovat alkaneet) seurata urheilua.
  Jääkiekon MM-kisoista katsoin finaalit.
  Tässä nyt on ollut paljon muuta mielessä,joten häpeäkseni täytyy tunnustaa tämä seikka.
  Ois voinut nuo avajaiset katsoa,no ei voi enää mitään:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Avajaiset olivat kyllä aika mehukkaat. Paljon hauskoja juttuja.

   Eihän sitä aina ennätä kaiken maailman kisoja seuraamaan. Sen muistan, kun koulussa aina katsottiin olympiahiihtoja. Ja kai joskus MM-kisojakin. Monta tuntia meni rattoisasti.

   Delete
 3. Simahdin kesken avajaisten, tuleehan se kyllä uusintana jossain vaiheessa, joten sitten!
  Intohimoisena penkkiurheilijana varaudun aina kisoihin ja ne kyllä syrjäyttää monet muka tärkeetkin asiat...;)

  Ryan L on se kohde jolle toivon lisää kultaa ja kunniaa. Suomalaiset ovat kovasti hiipuneet mutta toivon tottakait sitä parasta...;)

  "Todella upeeta" sarjan Patsy ja Edina naurattaa yhäti...;D Katoin sen uuden pätkän
  Olympia aiheesta, onhan meitä viellä jäljellä samanlaisia höpsöjä, tarkoitan lähinnä itseäni sillä, että Britti huumorin olen ominut itselleni.....;))

  Ei muuta kuin peukut pystyyn ja kannustetaa ureilijoita.....:D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Patsyn ja Edinan touhuissa on kyllä sellaista reippautta, että välillä hirvittää. Mutta ovat kyllä välillä ihan hulvattomia.

   Tätä kirjoitellessa Lochte on voittanut jo yhden kullan. Mukavasti alkoi. Mulla on kyllä peukut pystyssä, että Phelps saa kolme mitaliaan.

   Delete
 4. Avajaisia mekin katsoimme miehen kanssa hymyssäsuin ja nautimme kun kisat tulevat siihen aikaan että voimme niitä seurata. Ulkoilua lukuunottamatta nyt on kyllä päivät tv auki mikä normaalisti on harvinaista. Lapset eivät vielä niin välitä kisoista... tytöt tosin innostuivat voimistelusta ja suomalainen Annika Urvikko teki hienon suorituksen ensimmäisissä olympialaisissaan!
  Ja koko ajan ihanan iloinen hymy huulilla! Minua vain hämmästytti suuresti että kaikista muista tänään urheilleista on ollut esim. iltalehdessä jotain, mutta Annikasta ei mitään. Toki toinen karsinta tulee vielä illalla, mutta silti, kuulumiset ja mietteet ois voinut laittaa hetii tuoreeltaan lehteen.

  6v. tyttö totesi että hän voisi mennä harrastamaan voimistelua johon 8v. totesi että hänkin. 6v. ilkkumatta ja pilkkaamatta totesi että "tuo ei välttämättä ole ihan sinun lajisi kun olet niin ujo etkä oikein uskalla esiintyä etkä hymyillä. Sinusta tulisi varmasti hyvä jousiampuja kun olet niin hyvä keskittymään ja tosi rauhallinen". =)
  Isänsä on ollut aikoinaan jousiammunnassa nuorten pohjois-suomen mestari joten sikäli laji on perheessä tuttu.

  Lochten hammaskorut on saaneet aikamoista huomiota, jopa ehkä naurettavuuteen saakka jos on pyyydetty ne ottamaan pois suusta tai ei palkintoa tipu (kuten suomalaislehdet ainakin uutisoivat). Onko se sitten loukannut jotakuta vai miksi moista ei sallittu, mene ja tiedä.

  Mielenkiinnolla jatkamme kisojen seuraamista ja kannustamme tasapuolisesti vähän jokaista, toki sitten suosikkeja on ja tulee aina lisää ja uskomme että suomalaisistakin löytyy menestyjiä. Harmillista että suomalaisilla ei ole samanlaisia mahdollisuuksia ryhtyä ammattilaiseksi kuin monien muiden maiden edustajilla. Paljonhan se vaikuttaa menestykseen kun täytyy työssäkin käydä ja miettiä mistä rahat mihinkin. Sponsorisopimukset on kyllä aikalailla pennosia isoihin maihin verrattuna.

  Leppis

  ReplyDelete
  Replies
  1. Teillä on fiksua jälkikasvua. Osaavat jo jeesata toisiaan mahdollisissa harrastuksissa. Ihana, liikuttava tarina. Kiitos kun sen jaoit.

   Voimistelu on meillä tosi suosittua. Annika on minulle tuntematon nimi. Olet kyllä oikeassa, että moni saa palstatilaa. Urvikon nimeä en muista lukeneeni kummastakaan iltapäivälehdestä. Voimistelussa on tärkeää, että hymy ei hyydy :)

   Lochte on omanlaisensa showmies. Kun mietin harjoittelun raskautta, niin on tosi hyvä että ilo löytyy sitten vaikka hammaskoruista ja vaatteista. Mun on vaikea uskoa, että hänelle sanottiin että palkintoa ei tipu jos koru on hampaissa. Ei se ole mielestäni mitenkään olympiahengen vastaista.

   Sponsoriasiat ovat hankalia. Tiedän 13-vuotiaan tytön, jolla on jo sponsori triathloniin. Tyttö on kyllä äärettömän hyvä, kisaa jo naisten sarjassa. Suomessa ei taida sponsoreita niin vaan löytyä, vaikka olisi minkälaista lahjakkuutta. Ainoat sponsorit ovat siinä omassa perheessä.

   Delete
 5. Avajaiset oli ihan parhaat, ja mä niin rakastan noita kahta naista, suomeksi muistaakseni "Todella upeeta". Alkaa kuulemma taas syksyllä telkassakin pyöriä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jos olet, Hannis, Suomessa, Todella upeeta -uusinnat alkoivat juuri! http://www.tv5.fi/ohjelmat/sarjat/todella-upeeta

   Minulta jäi olympialaisten avajaiset väliin, mutta Suomessa kun nyt olen, ehdin vielä katsoa Patsyn ja Edinan olympiajakson YLE:n Areenasta. :)

   Delete
  2. Hannis, Todella Upeeta on ollut suosikkini alusta alkaen. Aivan erityisellä lämmöllä muistelen jaksoa, jossa Edina muistaa nähneensä jotain kivaa kodin sisustukseen New Yorkissa. Patsyn kanssa lentävät sitten Concordella ja se yksityiskohta on jokin oven vedin. Mä olen samanlaine, paitsi ei ole varaa lähteä tutkimaa ao. yksityiskohtaa :)

   Delete
  3. Pilvi, nauti Suomesta! Olympiajakso oli kyllä aikamoinen, monella tavoin. Mä en tiennyt enää miten päin olla.

   Delete