Tuesday, July 3, 2012

Happy 4th!

Hyvää itsenäisyyspäivää! 4th of July on juhlimisen arvoinen. Joka kerta kun kuulen "The Star-Spangled Banner" ja loppusanat "the land of the free and the home of the brave" tulee tippa silmään ja ylpeys puseroon. Suomesta ollaan ja rakentamassa tätä maata, ainakin kolmen syntyperäisen amerikkalaisen voimin.   Ovat myös suomalaisia. Elämäni kohokohtia on ollut, kun olen vannonut uskollisuutta maallle, jossa lapseni ovat syntyneet ja saanut seistä mieheni rinnalla ihan alkumetreiltä (or yards).Todistajina tietysti ne kymmenet muut imigrantit, kolme lastani ja mies. Proud to be an American. 


Tulimme juuri asujaimiston uimajoukkueen kisoista. Kilpailun aloitti kansallishymni. Nuori neitokainen lauloi kuulaalla äänellä laulun ja me muut seisoimme joko käsi sydämen päällä tai kädet sivuilla. Edessä hulmusi lippu: Red, White and Blue, Old Glory, The Stars and Stripes, The Star Spangled Banner. Rakkaalla lapsella on monta nimeä. Meitä imigrantteja on uintiporukoissa aika vähän, mutta erotin ainakin intian ja espanjan kielet sekamelskasta. Kisat muuten loppuivat harvinaisen lyhyeen, Äiti Luonto päätti aloittaa ilotulituksen hyvissä ajoin ja uimarit häädettiin altaalta pois. Sitä ennen ehdin nähdä, kuinka suomalainen sisu kävi taistoon. Vai oliko se vapaiden ja rohkeiden jäkipolvea, tiedä häntä. 

Jos haluat tutustua yhteen versioon sadasta hyvästä asiasta USA:ssa niin kannattaa poiketa täällä. Woody Allenista mainitaan, että hänen paras puolensa EI ole vanhemmointi.Tai miten olisi New England Clam Chowder tai WiFi? Cheerleading tai Microwave? Entäpä blues? 

Aamupalalla kauhotaan lautaselle mansikoita, mustikoita, karhunvatukkoja. Lisäksi kermavaahtoa. After all, it´s Red, Blue and White. Ilotulitus nähtiin jo tänään illalla. Happy 4th! Proud to be an American.

13 comments:

 1. Kiva postaus :) Happy 4th of July!

  ReplyDelete
 2. Voi kun pääsi unohtumaan tuo 4th of July, mutta hyvä kun huomasin avullasi. Kiitos siitä.

  Monet kerrat olen viettänyt tuota tärkeää päivää USA:ssa - isäni synnyinmaassa, niitä taisi olla seitsemän kappaletta.

  Hyvää itsenäisyyspäivää.

  ReplyDelete
 3. Hyvää itsenäisyyspäivää!

  ReplyDelete
 4. Kiitos teille! Illalla sattui niin mukavasti, että näimme vielä pikkukaupunkimme ilotulituksen. Sen piti alkaa puoli kymmeneltä, mutta nähtävästi sään vuoksi se olikin lähes tuntia aikaisemmin. Tilaisuuteen myydään pääsylippuja, mutta me nautittiin pummilla jalkapallokentä laidalla, joka sattui matkan varrelle. Niin teki kyllä moni muukin.

  ReplyDelete
 5. Happy 4th of July myos taalta! Vaikka olemme Suomessa, enka ole ikina kokenut itseani muuksi kuin suomalaiseksi, niin Yhdysvallat on kuitenkin lapseni ja mieheni synnyinmaa ja sita tulee siksi juhlistettua :) Se on erityisesti miehelle tarkeaa ja ymmarran kylla hyvin miksi, juhlistin itsekin aina Suomen itsenaisyyspaivaa asuessani Yhdysvalloissa, ehka jopa enemman kuin asuessani Suomessa :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Maailma näyttää toiselta, kun puolisolla tai lapsella onkin toinen kansalaisuus :) Mulle oli hyvin sykähdyttävää tajuta se lasten syntymän jälkeen. Siitä alkaen en ole osannut kauheasti nauraa, kun joku sanoo että "mikään ei ole niin tyhmä kuin amerikkalainen".

   Hyvää itsenäisyyspäivää! Ollut mukavan rento meininki ja pitää olla tyytyväinen, kun sähköt toimivat. Ukkosmyrskyjä on ollut pari kolme ja silloin aina ulkolämpötila hetkeksi laskee.

   Delete
 6. Olipas hauska tuo 100-parasta linkki!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tässä oli kyllä vähän tällaista itseironiaakin :) Hauskasti se oli kyllä tehty.

   Delete
 7. This comment has been removed by a blog administrator.

  ReplyDelete
 8. This comment has been removed by a blog administrator.

  ReplyDelete
 9. This comment has been removed by a blog administrator.

  ReplyDelete
 10. This comment has been removed by a blog administrator.

  ReplyDelete