Tuesday, May 1, 2012

Vinkki laihduttajille

Parin viime päivän aikana olen törmännyt ideaan, joka sopii laihduttajille ja myös muille kiusauksia vastaan taisteleville. Nimittäin yllätyspussi. 


Pussiin, purkkiin tai koriin kirjoitetaan lappuja, joissa on mielenkiintoista tekemistä. Lapussa voi lukea vaikka: "Lakkaa kynnet", "Kirjoita sähköposti kolmelle kaverille", "Harjaa hampaat ja käytä hammaslankaa", "Tutki 15 minuuttia kuvia lempi käsilaukuistasi", "Laita kasvonaamio", "Kokeile yllesi kolme lempimekkoasi",  "Tee 20 vatsalihasliikettä ja 10 punnerrusta", "Soita ystävälle" jne. Kiusauksen yllättäessä pussukasta nostetaan lipuke ja toimitaan sen mukaan. Olen huomannut, että usein kiusaus väistyy, kun ajatukset saa suunnattua hetkeksi muualle. 


Vesipullo on toinen mainio väline taistelussa houkutuksia vastaan. Vettä naukkaillessa vatsa vähän täyttyy ja kun pullo on valmiiksi käden ulottuvilla ei tarvitse lähteä kolistelemaan kaappeja. 

12 comments:

 1. Noin màkin haluan aina itselleni uskotella. Harmittavan usein huomaan kuitenkin ettà himo on pààllà vaikka pàivià....niin kauan kunnes saan sità mità himoitsen...taidan olla aika toivoton tapaus, eh

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jotkut asiat eivät tietenkään suostu poistumaan mielestä ennen kuin asian eteen on jotain tehty. Mulla tää liittyy yleensä joulukuussa marsipaaniin ja nyt olen löytänyt jogurtin, jota ei sovi olla kaapissa yhtään ylimääräistä. Yksi parin desin purkki sisältää lähes 300 kaloria...

   Mutta paljon on sellaistakin, että iltapäiväkahvin kanssa pitäisi jotain nakertaa. Se on enemmänkin mieliteko kuin oikea näläntunne.

   Delete
 2. Nytkin tekisi niin hirveästi mieli suklaata... Onneksi ei ole :) Mutta vettä koitan juoda paljon.
  Hyvää vappupäivää!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Suklaa on sitten taas ihan oma juttunsa... Onneksi meiltä ei saa esimerkiksi Fazerin suklaita, Pätkiksiä, Suffeleita, Tuplaa, Wienernugaata ja niin monia muita :) Jotenkin en vain ole löytänyt täältä sellaista tosi-tosi hyvää suklaata.

   Delete
 3. Hahhah, ihan mahtava idea ! :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, mulla saattais käydä kyllä niin, että pitäisi ottaa aika monta lappua ennen kuin löytyisi mieleinen. Vaatii aikatavalla itsekuria :)

   Delete
 4. Hehe onpa siinä hieman erilainen laihdutusohje:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tämä soveltuu monenlaiseen elämän tuskaan ja kun pitää hillitä impulsejaan :) Bloggarille sopiva lappu pussukkaan olisi tietysti "Kirjoita blogipäivitys" tai "Käy kirjoittamassa 10 kommenttia ystäviesi blogeihin".

   Delete
 5. Oma vinkkini laihduttajalle (itselleni): Hanki jostakin selkäranka. Silloin voit pitää itsesi pystyssä munkkilautasten äärellä, etkä petä itseäsi lauseella: "jos mä nyt yhden, kun on vappukin."

  ReplyDelete
  Replies
  1. Samaa sarjaa, kun nämä mun päiväkahviherkuttelut: "Kun nyt kerran on päiväkahvin aika...". Kyllä selkäranka on oiva juttu, vaikka joskus menee nilviäisen puolelle :)

   Delete
 6. Mitkä kuvat!! Päässä alkoi soimaan iloinen mykkäelokuvamusiikki ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Näitä kuvia katsellessa tuli kyllä sellainen olo, että ehkä ennen ihmiset suhtautuivat urheiluun/kuntoiluun iloisemmin. Kuntoillessa olisi kai tärkeintä muistaa iloinen mieli ja jättää suorittaminen vähemmälle. Tosin ennen liikunta kai oli enemmän hyötyliikuntaa ja tällaisiin "urheiluhetkiin" ei kai monilla ollut tilaisuutta.

   Kiva kun jätit kommentin, elette!

   Delete