Saturday, May 12, 2012

Päivän asu

Tämä on eilisen päivän asu, tällaiselta näytin proctorin hommissa. Kuvassa tärkein juttu on kaulakoru, jonka laitoin kaulaani eilen pitkästä aikaa. Hopea oli päässyt tummumaan, mutta oikeastaan tykkään siitä vielä enemmän niin.Korun ostin vuosia sitten työmatkalta. Meitä oli kolmen naisen ryhmä, Kolme Muskotti Siskoa. Iskimme silmämme samaan koruun matkalla Helsingistä Pariisiin. Lento oli muistaakseni SASin ja koneessa oli vain yksi koru. Muskotti Sisareni saivat ostaa korut menomatkalla, onneksi oli nääs vaihto. Minä ostin omani tulomatkalla. Korussa on vaihtohela, jossa lukee "Nothing is constant but change". 


Eilen tallustellessani mietin tätä asiaa. Mikään ei ole varmaa ja kaikki muuttuu. Äitien, ja vanhempien yleensäkin, tehtävä on pitää yllä turvaa, pysyvyyttä. Vähän epäkiitollinen homma, kun yhtäaikaa pitää olla peruskallio ja hajota atomeiksi ja uudistua. Ei saa olla seisova vesi vaan paremminkin vierivä kivi. On siinä haastetta kerrakseen.

Mulla on välillä kova ikävä Muskotti Siskojani. Näitä kahta ystävääni ja koko sitä silloista työyhteisöäni. Minulle kävi niin satumainen tuuri, että pääsin osaksi naisten ryhmää, jota johti ja ohjasi yksi viisaimmista naisista jonka olen koskaan tuntenut. Mä olisin voinut kyllä tehdä melkein mitä vain hänen puolestaan. Olin oppinut siihen mennessä, että hyvät pomot ovat harvassa. Muut kollegat olivat minua vähän vanhempia ja kokeneempia. He ottivat untuvikon siipiensä suojaan. Vahvoja persoonia ja välillä vähän räiskyi, mutta yhteishenki oli hyvä. Joskus vieläkin näen näistä naisista unta. He auttoivat minua myös päättämään tänne lähdöstäni. Ennen päätöksentekoa juttelin jokaisen kanssa ja viesti oli kaikilla lähes sama: mitään ei harmittele niin kuin sitä, että ei tarttunut tilaisuuteen.

Mutta siis tämän kertainen dagens, joka on siis itseasiassa igårs:


Farkut Simply Vera Wang, neuletakki Talbots, toppi HM, tossut Sketchers, koru Dyrberg/Kern. 

ONNELLISTA ÄITIENPÄIVÄÄ! 

8 comments:

 1. Kaunis koru,ja olipa sulla hyvä tuuri,että juuri sinä sait sen.Pidän myös tuosta neuletakistasi,kaunis!
  Hyvät pomot jäävät mieleen.Minullakin on ollut pari sellaista,mutta sitten on myös ollut päinvastaisia...
  Onnellista äitienpäivää sinullekin Johanna!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Me olimme kyllä niin onnekkaita, kolme lentoa se vaati mutta jokainen sai omansa.

   Hyvät pomot ovat harvassa. Siksi tätä viimeistä arvostin ihan valtavasti. On aika mahtava tunne, kun tietää että pomoon voi luottaa, apua löytyy ja hommia tehdään yhdessä. Ja vaikka joskus mokasin niin hän vain ykskantaan totesi, että ammutaan aamun koitteessa ja asia oli sillä selvä :)

   Delete
 2. Niin, koruillekin voi antaa lomaa, huilia rauhassa! Sitten kun otat ne esille, sovitat ja huomaat, että ompas hyvän näköistä koko peilin kuva! On muuten minunkin mieleen kaulakorusi!

  Pomoista puheen ollen, on sattunut kohille kaikenlaista. Toimeen olen tullut kaikkien kanssa, joustettava on jos meenaat töitä tehdä.
  Vaikka en ole ollut mikään Amerikan ihailija, perintötekiät olisvat sen kyllä vaatineet !?Asuinhan siellä jonkin aikaan. Toisaalla tein heidän kanssa vuosia töitä yhdessä. Se on kyllä sanottava, että ehdottomasti paras pomoni on ollut Amerikalainen...;)

  Pakko lisätä noista munkeista, silloin niitä ostettiin aina tusina tai kaksi....ei ostettu yksitellen....hih, tarkoitan huh....;)
  Äitienpäivänä onnea ja rauhaa, toivotan!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, tässä korussa oli jotain sellaista että kaikki siihen tykästyimme. Olen saanut siitä valtavasti kehuja myös täällä, oikeastaan joka kerta kun sitä käytän. Joskus sokeakin kana löytää jyvän.

   Juu, pomon kanssa pitää pääsääntöisesti yrittää tulla toimeen. Muuten käy toimeen tulo vähäiseksi. Kaikenlaisia on ollut.

   Kyllä mullekin tarjottiin, että ostaisin tusinan. Tulisi huomattavasti halvemmaksi kuin ostella yksitellen. Mutta sitten ne tusina olisi pitänyt syödä ja se on huonompi juttu se :)

   Tiedän, että Sinulle on lapsia maailmalta kertynyt. Hyvää äitienpäivää myös Sinulle!

   Delete
 3. Tyylikäs nainen, ihana tosiaan tuo koru.

  Pomoja on tosiaan minullakin ollut kaikenlaisia, mutta nyt on hyvä, tosi nuori mies.

  Hyvää Äitienpäivää!

  ReplyDelete
 4. Hyvää äitienpäivää!!

  Tuo miete on niin hyvä! Näinhän se on,ei pitäisi jumahtaa paikalleen ;-) Eipä kyllä lasten kanssa taida olla vähän aikaan siitä pelkoakaan ;-)

  ReplyDelete
 5. Neuletakkisi on Suomessa suositun Odd Mollyn tyyppinen, mutta onkin Talbotsin! Aika erilaisia merkkejä yleensä.

  Pari vuotta sain työskennellä naisen kanssa, jonka kanssa synkkasi erityisen hyvin, vaikka olimmekin aika erilaisia. Uudenkin kollegan kanssa menee hyvin, silti kaipaan tuota työtoveruutta.

  ReplyDelete