Tuesday, May 15, 2012

Jäätelöbaari

Jäätelöbaarissa tulee käytyä aika harvoin. Ihan siksikin, että samaa herkkua saa kotona huomattavasti halvemmalla. 


Kannatamme omia lähiyrityksiä jos suinkin vain mahdollista, mutta yksi jätskibaari pääsi menemään konkkaan. Liikeidea oli laittaa jäätelöpalloja vohvelitötteröön - ei siis mitään uutta ja jännää. Yrittäjä oli hurjan miellyttävä ja ystävällinen. Ihan vain sen vuoksi kävimme jäätelöä aina silloin tällöin ostamassa. 


Vuosi sitten avattiin uusi ja vähän erilainen jätskibaari. 


Yhdellä seinällä on automaatit, joista jokainen voi lorotella kuppiinsa frozen jogurt: vaniljaa, suklaata ja banaani-mansikkaa. Suomalaisittain puhuisin pehmiksestä. Toisella seinällä on tötterö poikineen, joista voi laitella jäätelön päälle mieleisiään lisukkeita. Variaatiota on purkkapalloista granolaan.


Lopuksi jäätelön päälle laitetaan halutut kastikkeet ja sitten vain kassalle. Kuppi punnitaan ja maksu suoritetaan painon mukaan. 


Näissä meidän kupposissa oli herkkuja 600-800 gramman verran. 


Kaikkea ei kyllä ihan kerralla jaksanut syödä ja loput tuotiin kotiin pakastimeen. Mutta täytyy sanoa, että verraton liikeidea. Asiakas varmasti ostaa yli tarpeen, kauppiaan ei tarvitse muuta kuin täyttää tötteröitä ja rahastaa. Vilske oli melkomoinen ja leveitä hymyjä näkyi muuallakin kuin meidän pöydässä. 

19 comments:

 1. Minä yleensä laitan jätksit itse kotona vanhan (ainakin 15 v.) jätskikoneeni kanssa ja yleensä ei vegaanisena.Tuollainen paikka on lasten paratiisi,kun voi itse ottaa ja täyttää.,Meillä täälläkin on samanlaisia muutama paikka,kirjoitinkin siitä joku aika sitten.
  http://appelsiinipuunalla.blogspot.com/2011/11/luovutusvoitto-puluille-ja-janna.html

  Minä en välitä noista kaikista päälle laitettavista karkeista,mutta on kivaa tiputella jugurttijätskiä astiaan niin paljon kuin haluaa;D

  ReplyDelete
 2. Siis yleensä vegaanisena tarkoitin,käytän kasvismaitoja..

  ReplyDelete
  Replies
  1. Meilläkin on jokin jätskintekovempain, mutta en ole sitä vielä ottanut käyttöön. Sain sen kaupanpäällisiksi Kitchen Aid -vatkaimeen. Pitäisi ihan kokeilla.

   Mulla alkaa olla jo jäätelökiintiö täynnä. Vaniljajäätelö vaikka piirakan kanssa on vielä ok, mutta harvoin syön pelkkää jäätelöä. Mutta lapset tätä rakastavat.

   Israelissa olen syönyt elämäni parhaita jääletöitä. Pitäisi tulla kokeilemaan onko makumieltymykset muuttuneet.

   Delete
  2. Olen niin tylsä tyyppi, että tykkään eniten ihan tavallisesta vaniljajäätelöstä. Korkeintaan mansikkahilloa tai itse keiteltyä kinuskikastiketta kunnon läjä siihen! Lapseni tosin varmaan aika innoissaan menisivät tällaiseen "jätskitaivaaseen"!

   Delete
  3. Tuossa jo Yaelianille kertoilin, että paras jäätelöherkku alkaa olla vähän vaniljajätskiä piirakan kyytipojaksi. Niin ja kyllähän se lakritsijäätelö menee. Nähtävästi viehtymys jäätelöön iän myötä vähenee. Olisin itsekin lapsena ollut kyllä ihan sekaisin tuollaisessa baarissa :)

   Delete
  4. Minä en ole kovastikaan jäätelön ystävä. Joskus kesäkuumalla syön salmiakkijäätelöä, jota tuskin juuri muualla maailmassa saa ;)

   Mutta lapset olisivat tuolla onneissaan.

   Paljonko maksoi teidän annos?

   Delete
  5. Täällä nyt haaveilen salmiakkijäätelöstäkin... Ovat ne vaan kyllä herkkua. Ja muistui mieleeni sellainen Aino-jäätelö. Olisikohan siinä lakkaa.

   Jätskiannos oli n. 6-7 dollaria. Lapset eivät ottaneet kovinkaan paljon noita päällisiä, lähinnä MM´s ja kastikkeita. Ja tietysi Oreoes -muruja.

   Delete
 3. Täällä onkin tosi hyviä jätskejä;edelleenkin;D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ne jäätelöt mulle jäi erityisesti mieleen. Ja jo silloin taisi olla paljon frozen jogurt, mitä taas ei Suomesta oikein saanut.

   Delete
 4. Ihan kalpenee mun annokseni noiden rinnalla...mutta kun asuu tälläisessa pikkukaupungissa missä ei ole yhden yhtä jätskibaaria...onneksi pakastimesta löytyy aina Aino Lumoava Lakritsi-jäätelöä;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mulla on täällä nyt hillitön lakritsijäätelön himo :) Ikävä kyllä kaikki lakrtisikastikkeet alkaa olla syöty, joten tovi menee ennen kuin sitä herkkua pääsee taas maistelemaan.

   Delete
 5. Nam..näyttääpä hyvältä vaikka minäkään en hirveästi syö jäätelöitä.
  Viime kesänä maistelin torilla "tervajäätelöä" oli ihan hauska kokemus...mutta rommirusina on mielstäni parasta tai sit perusvanilja ;-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Näitä kommentteja kun lukee, niin tulee mieleen lisää hyviä jäätelöitä. Olen ihan unohtanut rommirusinan ja tiikerin. Pitääkö tästä nyt lähteä jätskin ostoon...?

   Delete
 6. Helsinkiinkin on tullut pari frozen jogurt-paikkaa, toinen nurkan taakse toimistoltani. En tosin ole käynyt siellä kuin kerran, vaikka jäätelöä rakastankin. Valikoima ei ole ihan noin amerikkalaisen runsas.

  ReplyDelete
 7. Ihana oli törmätä blogiisi ja kirjauttelinkin itseni lukijaksesi ensitöikseni:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ilona, tervetuloa! Musta on mukava saada kommentteja ja tietysti myös toiveita siitä, minkälaisia juttuja olisi kiva kuulla.

   Delete
 8. Oi oi mitä herkkuja!
  Ja mahtava liikeideahan tuo on, jokaiselle löytyy jotakin ja asiakaalle tulee hyvä mieli kun saa vapaasti valita ja koota oman annoksensa valmiiden vaihtoehtojen sijasta.
  Täällä Amsterdamissa olen myös nähnyt frozen yoghurt -paikkoja, täytyy varmaan käydä testaamassa :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Minä kaipailen taas niitä eurooppalaisia leivonnaisia. Monet meidän leivokset ovat kyllä ihan kauniita ja näyttävätkin osa tutuilta. Mutta maku on kovin erilainen ja yleensä vähän keinotekoinen.

   Delete
 9. Minkä niminen tämä jätskipaikka on ja missä siis sijaitsee?

  ReplyDelete