Monday, April 30, 2012

Iki-ihastus: Diane Keaton

Olen aina pitänyt Diane Keatonista. 66-vuotias kaunotar tuntuisi vain paranevan ikääntyessään. On uskomatonta, kuinka hän on säilynyt tyylilleen uskollisena vuosikymmenet. Mieleeni ei tule toista näyttelijää, joka saa elokuvasta toiseen näyttää niin itseltään, alkaen roolipuvustuksesta. 


Näyttelijä, ohjaaja, näytelmäkirjailija, tuottaja Keaton puhui Today-showssa uudesta elokuvastaan "Darling Companion". Elokuva kuulostaa siltä, että sen voisi katsoa. Lyhykäisyydessään juoni kertoo naisesta (Keaton), joka rakastaa enemmän koiraansa kuin miestään (Kevin Kline). Ja kuinkas ollakaan mies sitten ottaa ja kadottaa koiran. 


Keskustelu polveili Matt Lauerin kanssa ja päästiin äitienpäivään. Tässä vaiheessa nappasin kameran käteen. Diane sanoi jotain, mikä havahdutti. Matt kysyi mikä on tärkein asia, jonka Diane oppi äidiltään. Epäröimätön vastaus oli kuunteleminen. 


Diane kertoi, kuinka hänen äitinsä kuunteli vähän pienemmän ja isommankin tytön juttuja kiinnostuneena, keskeyttämättä, tyrkyttämättä omia tuntojaan. Äiti oli ja kuunteli. Mulla alkoi omatunto soimata. Joskus aina tulee sanotuksi, että nyt on kiire, sitten myöhemmin. Tai en kallista korvaani ihan tosissaan. Innostun myös saarnaamaan ja tuputan omia näkemyksiäni. Kun pitäisi vain olla ja keskittyä kuuntelemaan. 


Mun äitienpäivälupaus on yrittää olla parempi kuuntelija. 

Mieli on vähän haikea. Toukokuu taitaa olla mun suomalaisittain suosikkikuukauteni. Vapusta se alkaa ja päättyy Suvivirteen, koulujen loppumiseen. Toukokuussa on niin paljon toivoa ja iloa, odotusta ja virtaa. Tekisi mieli sanoa, että voisin haukata vaikka vanhan ylioppilashattuni jos vielä pääsisin koulun kevätjuhlaan kuuntelemaan Suvivirttä, nauttimaan hiirenkorvista ja silliaamiaisesta millä tahansa suomalaisella mäennyppylällä. En sano, kun tiedän että siinä tapauksessa se ylioppilaslakki olisi justiinsa tarjottimella.

HYVÄÄ VAPPUA!

12 comments:

 1. Diane Keaton on todella tyylilleen uskollinen ja hyvin säilynyt. Minusta hän on parhaimmillaan muissa kun Woody Allenin ohjauksessa. Allen jotenkin sitoi hänet yhteen naistyyppiin!

  Onpas Matt Lauer vanhettunut! Katselin häntä ja Katie Couricia telkkarin jostain aamutv:stä kun vanhimmat lapset olivat vielä pieniä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kyllä Mattinkin hiusraja on noussut ja hiukset harventuneet päälaelta. Juuri menneellä viikolla näytettiin jotain pätkää vuosien takaa ja mies näytti todella nuorelta :)

   Olen tykännyt joistakin Allenin leffoista, en itse asiassa kovin monestakaan. "Midnight in Paris" on ihan paras. Keatonin koskettavimpia rooleja on ollut elokuvassa "The Family Stone" ja hauskin "The First Wives Club" - ja Kummisedästähän se kaikki alkoi.

   Delete
 2. Kyllapa siita onkin jo kauan, kun minakin suvivirtta olin laulamassa. Tuntuu, etta ikuisuus. Mukavaa muisteltavaa on paljon.
  Oikein hyvaa Vappua sinne kauas.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hyvää vappua, Sateenkaari! Eikös ole aika hurjaa, miten aika rientää. Ajassa on tietysti se hyvä puoli, että muistotkin vain iän myötä paranevat, ainakin useimmat :)

   Delete
 3. Kuukausi on tenavilla koulua ja suvivirsi sitten veisataan. Niin se aika menee!
  Hauskaa vappua :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. On kyllä uskomatonta miten nopeasti tämä vuosi on mennyt!

   Hauskaa vappua, Mari!

   Delete
 4. Minäkin olen aina pitänyt Diane Keatonista ja varmaankin nähnyt hänen elokuvistaan useimmat.Ja nyt sitten odottelen tuota uusinta elokuvaa...
  Hauskaa vappua!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tämä leffa kuulosti ihan hauskalta ja varsinkin, kun Kevin Kline on siinä mukana. Kline teki lähtemättömän vaikutuksen Kala nimeltä Wanda -leffassa :)

   Delete
 5. Vapputerveiset! Olen lähössä kattomaan kuin pitkä se vappumarssi on tänävuonna, tuohen Aren aukiolle!
  D K on ikätoverini, muuten tykkään myös hänestä.
  Sitten se Suvivirsi itkettää aina, jos sen kuulis viellä ulkomailla, ni voi hyvänen aika sitä vesi määrää.
  Tuolla Budapestissä jossa asun osan aikaani, on paikallinen "Kalevala kuoro" joka laulaa myös suomeks ja auta mun armias kun alkaa "Finlandia".....;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mä olen ihan unohtanut vappumarssit! Ajattelin kai jo jotenkin, että niitä ei enää pidetä. Meillähän on paljon kulkueita, mutta ne ovat enemmän karnevaalihenkisiä. Perinteistä marssia en ole pitkään aikaan nähnyt :)

   "Finlandia" kyllä hytkähdyttä kerta toisensa jälkeen. On se vaan kaunis.

   Delete
 6. Diane Keaton on yksi suosikeistani.

  Todella tärkeän opetuksen hän on saanut omalta äidiltään.

  Kuunnellaan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kuule, mä eilen sitten kuuntelin oikein tosissani. Ja ei ollut lasten puheista tulla loppua. Olen ajatellut, että olen hyvä kuuntelija, mutta huomasin että paljon taitaa lapsilta jäädä kertomatta. Meillä oli oikein hauskoja hetkiä eilen :)

   Delete