Sunday, April 8, 2012

Erilainen pääsiäinen

Pääsiäisestä tuli ihan erilainen kuin mitä odotimme ja miten yleensä pääsiäistä vietämme. Vasta nyt sunnuntaina hyvän matkaa iltapäivällä olen leipomassa perinteisiimme kuuluvaa kinuskitäytekakkua.


Eilen olimme ystäväperheen luona lounaalla. Rouva oli laittanut ehtoisan pöydän, seura oli mahdottoman mukavaa, tunnelma lämmin. Sitten lapsi tulee ulkotouhuista ja edellisen kerran näkemältä lähes kaikki on muuttunut: silmät ovat ummessa, se osa joka silmistä näkyy vilkkuu punaisena, naama on puolitoista kertainen. Loppuillan vietämme ensiavussa. Allerginen reaktio on pahin koskaan näkemäni.


Edellisenä päivänä on käyty jo samassa paikassa. Suunnitelmat ovat menneet uusiksi, kun auton takamuksiin täräyttää toinen autoilija. Rutistunutta perää ihmetellessä mietin, että miten voi parinkymmenen mailin tuntivauhdilla saada sellaista jälkeä aikaiseksi. Silloin vasta oikeastaan älyän kuinka mailimittari sokaisee. 25 mailia/tunti vastaa 40 km/tunti.

Kun paikallaan seisovaa autoa toinen auto pökkää, niin paikallaanolija siirtyy eteenpäin. Siinä sitä olleen kahden auton välissä. Kerta rysäytys ei riitä, vaan takanatulija ei ymmärrä painaa jarrua ja puskee päälle uudestaan. Selässä tuntuu vihlaisu, pääkin vähän kolahtaa vaikka turvavyöt hyvin pitävätkin paikoillaan. Seuraavaksi kiihtynyt autoilija tulee kyselemään, että miksi pysähdyit. Hölmistyttää. Siksihän sitä pysähdytään, kun edessä ajavat pysähtyvät. Silloin on tapana jarruttaa. Taisi jäädä vain takana tulijalta huomaamatta.


Poliisi on tehokas. Tunnin sisällä on kädessä lappu, jossa on kaikkien osapuolten tiedot ja vakuutusyhtiöt. Oma vakuutusyhtiö neuvoo hakeutumaan ensiapuun. Kolme työntekijää huolehtii tapauksesta: yksi terveysasioista, toinen autonromusta ja kolmas neuvottelusta muiden vakuutusyhtiöiden kanssa. Perjantai-iltana ennen seitsemään tulee puhelu kolarin aiheuttajan vakuutusyhtiöltä. He neuvovat minne korjaamolle voi auton viedä, lupaavat järjestää vara-auton korjauksen ajaksi, kehottavat huilaamaan ja toipumaan säikähdyksestä.


Illalla olin voivottelemassa, että olipa huonoa tuuria. Pysähdyin kesken lauseen, kun älysin että meillä on ollut onni matkassa. Kaikenlaista voi elämässään yrittää suunnitella, monenlaiseen varautua. Moni asia on omista käsistä pois. "Count your blessings", kuten täällä sanotaan.

20 comments:

 1. Olipa kurjia sattumia.Toivottavasti allerginen reaktio on jo häipynyt.Kinuskikakku kuulostaa herkulliselta:)
  Mukavempaa ja toivottavasti parempaa pääsiäisen jatkoa Johanna!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Silmät ovat vielä vähän punaiset, mutta elämä helpottaa :)

   Keittelen juuri kinuskia kakun päälle. Tällä kertaa täytteeksi laitettiin omppuhilloa ja valkosuklaamoussea.

   Delete
 2. Hui, onneksi ei sattunut pahempaa! Nautiskelkaa nyt oikein aimoannokset kakkua jokainen :)

  Leppis

  ReplyDelete
  Replies
  1. Olen kyllä kiitollinen, valtavan kiitollinen. Pienistä kolotuksista selvitään. Mutta sen verran olin kierroksilla, että kinuskista tuli nekkuainesta :) Mutta hyvää se silti on.

   Delete
 3. Huh, on teillä ollut vauhdikas pääsiäisen aloitus. :-/ Onneksi kummassakin tapauksessa vältyttiin vakavilta seurauksilta ja ootte kaikki (autoa lukuunottamatta) kunnossa. <3

  Haleja ja rauhallista pääsiäisen jatkoa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Leena! Nyt ollaan rauhoituttu ja tänään käytiin jo haavilla narraamassa kaloja läheisellä pikku juoksulla. Auton kohtaloa jännitetään. Luulen, että on hilkulla kannattaako sitä alkaa kunnostaa. Nähtäväksi jää.

   Delete
 4. Oi oi oi...vähän liian läheltä nyt liippaa postauksesi mitä täällä on koettu tällä viikolla!

  Haleja sinne myös!!! <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Toivottavasti voitte kaikki hyvin. Kiitos haleista, lämmittävät kovasti mieltä :)

   Delete
 5. No jopas jotain, mutta onneksi tosiaan ei sentään mitään vakavaa ja peruuttamatonta sattunut. Kinuskikappu kuullostaa niin ihanalta, että nyt pitää mennä penkomaan jääkaappia, jotain makeaa tekee mieli. ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Olimme onnekkaita ja olemme siitä kovin tyytyväisiä. Ja oli kyllä jännä nähdä, kuinka ammattimaisesti ja napakasti kaikki hoituu.

   Toivottavasti sieltä jääkaapin kätköistä löytyy herkkuja :)

   Delete
 6. Auts. Onneksi olet kunnossa! Olethan? Elämä on arvaamatonta..

  Kaunista pääsiäistä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kyllä täällä kunnossa ollaan. Selän juiliminenkin alkaa helpottaa. Elämä on todella arvaamatonta. Kaikki sujuu normaalisti monta kertaa, mutta sitten jollain kerralla kaikki onkin ihan eri tavalla.

   Kaunista pääsiäistä Sinulle!

   Delete
 7. Noissa hetkissä sitä aina muistaa, että miten pienestä asiat ovatkaan kiinni. Yksi hetki ja kaikki muuttuu. Toisaalta, kun selviää, niin tietääpä elävänsä. Tovottavasti saatte autoasiat järjestymään.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Autoasioiden järkkäily alkaa tänään. Onhan siinä oma vaivansa, mutta mahdottoman helpoksi se on tehty. Vakuutusyhtiöt osaavat todella asiansa. Tulipahan testattua auton toiminta hädän hetkellä: fiksusti se laittoi hätävilkut ihan itse päälle ja alkoi soittaa 911. Hyvä tietää, että toimii jos joskus on tilanteessa jossa ei itse voisi tehdä mitään.

   Delete
 8. Onnea on ollut mukana, vaikkei juuri sillä hetkellä siltä tunnukaan.

  Vuosia sitten ajoin joulun alla pahan kolarin vanhalla Lahdentiellä. Poliisi kuulusteli minua puhelimitse pari päivää myöhemmin, olin vähän pahana kun olin saamassa sakot, syy oli toki minun, kun auto lähti erittäin liukkaalla kelillä kokemattoman kuiskin käsistä, mutta blondian vetosin siihen, etten tehnyt sitä tahallani...

  Poliisi soitti hetken päästä takaisin vain muistuttaakseen, että sakoista huolimatta olin saanut hyvän joululahjan, olin hengissä! Kaksi muuta, eri kolareissa oli kuollut samalla tiellä samana päivänä...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Uskomaton tarina. Olipa fiksu poliisi. Tällaiset tilanteet ovat kyllä niitä, jotka kasvattavat.

   Itselläni oli muuten kovasti samanlaisia ongelmia kortin saatuani. En vain tajunnut mitä vauhti saa aikaiseksi enkä toisaalta ymmärtänyt, että en sitä autoa hallitse. Oppia ikä kaikki. Nykyään köröttelen tyytyväisenä rajoitusten mukaan, pidän turvavälin ja ikinä tulisi mielenekään istua autossa ilman turvavyötä.

   Sinulla on ollut suojelusenkelit matkassa.

   Delete
 9. Onneksi teilläkin suojelusenkelit olivat valppaina.
  Ikäviä tuollaiset äkkipysähdykset ovat, mutta niistäkin oppii jotakin, jos ei muuta niin, huomaa elämän arvon ja haurauden. Yksi pieni hetki voi muuttaa kaiken.

  Hyvää alkanutta viikkoa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Olen niin onnellinen, kun selvisimme säikähdyksellä. Peräänajot ovat sellaisia, että mitenkään ei voi juuri itse sitä estää. Hirvittää, kun näkee kuinka paljon ihmiset ajaessaan mm. tekstailevat, puhuvat puhelimessa, juttelevat takapenkkiläisille, rämpläävät radiota... Parin sekunnin herpaantuminen ja kaikenlaista voi sattua.

   Delete
 10. Onneksi on teillä kaikki taas (melkein) kunnossa!

  Itse en joutunut kolariin enkä ensiapuun, mutta työongelmat ihmisten kesken saivat miettimään että oikeastaan pitäisikin keskittyä kaikkiin niihin hyviin asioihin, joista saan elämässäni nauttia, eikä valittaa parista huonosta.

  Tämä oivallus yhdessä anteeksi antamisen oivaltamisesta teki yhtäkkiä omasta pääsiäisestäni hyvän!

  Miten voikin niin simppelit asiat unohtua, ettei ensimmäiseksi tule mieleen että voi antaa anteeksi epäreilusti käyttäytyneelle pomolle, ja toivoa ettei vastaava enää toistu (ja seuraavalla kerralla taas antaa anteeksi - pääsiäiseen sopivalla teemalla siitä kuten Kristuskin antaa meille anteeksi 70 X 7 kertaa!)

  Kaikkea hyvää teille, keep counting your blessings!

  Mervi

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sinä veit nämä asiat vielä pidemmälle. Pomon kuttuilut ovat siitä "hyviä", että ajattelen (tai siis kun olin työelämässä ajattelin) sen kuuluvan hänen työnsä kuvaan. Todella hyvät ja reilut pomot ovat harvassa. Epäreiluus millä tahansa elämän alueella on kyllä vaikea asia ja itse olen sitä aika heikko sietämään.

   Kiitos Sinulle ajatuksia herättävästä kommentistasi. Olitpas ihana :)

   Delete