Tuesday, February 7, 2012

Jason Wu -kokemus

Jason Wu -kokemus on nyt takanapäin. Ei tämä ihan sellainen irti ruumiista -kokemus ollut, mutta kyllä mulla vähän pää vinksahti. Nyt täytyy vain todeta, että olen noviisi mitä shoppailuun tulee.


Mallisto tuli myyntiin 5. helmikuuta, sunnuntaina. Tällä kertaa Target ei ilmoittanut mihin aikaan tuotteet ovat netissä tarjolla. Ainoastaan tiedettiin, että sunnuntaina aamulla klo 8 niitä voi kaupoista ostaa ja johonkin aikaan päivästä ne tulevat myös nettimyyntiin. Päätin tarkistaa tilanteen ensimmäisen kerran keskiyöllä EST - ei mitään. Torkuin sängyssä ja iPadista noin tunnin välein tarkistelin tilannetta. Järkeilin, että kun kello on meillä 3, niin Pacific Standard Time on 12 a.m. - ei vieläkään mitään. Nukahdin sitten pitemmäksi toviksi ja heräsin klo 5. Silloin Targetin nettisivuilla JUURI KAIKKI NE TUOTTEET joita halusin nähdä olivat tilassa “available in stores” ts. loppuun myyty.

Mulla on hyvä, ehdottoman hyvä, kultainen ja ymmärtäväinen mies. Kahvimuki odotti kaupoille lähtijää klo 7.40. Sitten vain menoksi. Ajaessa tuli ihan kumma tunne, jotain suorastaan mystistä oli meneillään: en jäänyt yksiinkään punaisiin valoihin. Itse asiassa reitti aukeni kuin Punainen meri Moosekselle (tämä ei ole rienaus) sitä mukaa kun valot lähestyivät eikä edessä ollut yhtään köröttelijää.Lähi-Targetin pihassa oli jonkin verran autoja, mutta ei mitään ihan poikkeuksellista. Sisälle kaupaan pääsin klo 8.05. Ja mä olin melkein myöhässä! Kaukaa näkyi hillitön hyörinä muutaman telineen ympärillä, naisilla oli armottomia pinoja Jason Wun hengentuotteita käsivarsillaan. Onnena onnettomuudessa oli, että olin valinnut reitiksi (kokemattomuuttani) sisäänkäynnin, joka oli kauimpana rekeistä. Matkani kulki nimittäin asusteiden ohi ja sain käsiini yhden huivin ja kaksi laukkua, jotka olivat viimeisinä hyllyssä. Mutta juuri niitä, joita olin ajatellut katsovani. Samalla tyylillä kuin hiihtäjä hiihtokilpailuissa pysähtymättä nappaa mustikkasopan nieluunsa kahmaisin minäkin laukut ja huivin koriini ja etenin vaatetelineille.

Olin ihan varma, että himoitsemaani mekkoa ei enää ole. Sen edessä oli naarasmuuri. Mutta niin vain ujutin käteni muurin läpi ja sieppasin telineestä kaksi mekkoa. Sain jälleen viimeiset koot ja kotona sovituksen jälkeen toinen koko todettiin hyväksi. Toisen suhteen mietin edelleen, että mitä sille tekisin.


Kokemus paljasti amatöörimäisen lähestymistapani. Ensinnäkin toimin yksin: kaikki muut ostajat olivat kännyköissään. Yhdellä ostelijalla oli meneillään konferenssipuhelu, jossa hän neuvotteli ainakin kahden muun kanssa. Nämä kaksi muuta olivat toisissa Target-myymälöissä samoissa puuhissa etsimässä tiettyjä tuotteita, tiettyjä kokoja. Toiseksi olin myöhässä. Kassatyttö kertoi, että ovien takana oli ollut odottajia jo hyvän aikaa ennen kaupan avautumista. Kolmanneksi en ollut selvittänyt mihin kohtaan myymälää tuotteet laitetaan esille. Neljänneksi käytin väärää ovea. Viidenneksi nukuin ne yön tärkeät tunnit!

Kassatyttö muuten kummasteli kovasti, että mikä ihmeen Jason Wu. Ei hän vaan ole sellaisesta kuullut. Toinenkin tyttö rinnakkaisella kassalla puisteli päätään ja sanoi, että kyllä vaan ovat ihmiset hulluja. Kerroin sitten Michelle Obaman virkaanastujaispuvusta ja tytöt alkoivat olla sitä mieltä, että heidänkin pitäisi saada omat Jasoninsa. Ilme oli jo vähän pettynyt, kun sanoin että tässä ovat viimeiset näistä tuotteista.

Nyt on sitten harkittavaa. Halusin tuoda tuotteet kotiin ja katsoa miten ne on tehty ja tuntuvatko ne omilta. Mekko on ihana! Samoin musta pitsinen clutch on kaunista työtä ja miljoona kertaa parempi kuin kuvissa. Kissakassi ja -huivi vielä askarruttavat. Ongelma on nääs, että en ole ihan näin musta-valko-punainen -tyyppi. Kissaprintitkään eivät ole puhutelleet sen jälkeen, kun täytin 7-vuotta ja kisuni kuoli isän kumisaappaaseen syötyään rotanmyrkkyä. Mutta jotain näissä on! Kassin kissaa katsoessa tulee samanlainen harras olo kuin Mona Lisan ääreen hiljentyessä Louvressa. Tai ainakin Warholin Campbell -soppatölkkejä tuijotellessa. Eikö vain taiteilija olekin näihin hahmoihin vanginnut jotain kuolematonta, kuin kissan tassun hipaisun? Kuin kissan yhdeksän henkeä? Tekisi mieli laittaa kassi seinälle.


Ja ihan lopuksi. Tuntuu, että universumi halusi minun nimenomaan saavan juuri nämä himoitsemani tuotteet. Ja voiko universumi olla väärässä?

26 comments:

 1. Wau! Mietinkin juuri mahtoiko sinua onnistaa Jasonin kanssa. Itse muistin kokoelman vasta maanantaina, amatööri kun olen. Koska netistä oli kaikki loppuunmyyty, päättelin Target-kierroksenkin olevan tarpeeton.
  Jos kissakassi ei puhuttele sinua tarpeeksi, minä voin toki ostaa sen pois kuleksimasta ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kuule, kauppaan tuli n. 15 minuuttia myöhemmin äiti kolmen pienen lapsen kanssa. Voi kun mua suretti, kun näin hänen pettyneen ilmeensä :( Oli muuten varmaan ollut urakka vaatettaa ja lastata kaikki tenavat kyytiin ja sitten kaikki oli mennyt.

   Pidän sut mielessäni. Laukku kyllä on kasvamassa minuun (hassu suomennos!). Ebayssähän näitä on myynnissä jonkin verrankin myös.

   Delete
 2. Voi ihanaa, pienistä amatöörimäisistä hidasteista huolimatta loistava lopputulos! Minusta nuo kissat taas ovat ihania, yllättäen on heikkous pieniin mustiin kissoihin. Ja tuo mekko on todella kaunis.

  Mä vaan niin tykkäät Tragetista, siellä on ihania askartelutarvikkeita. Ja näemmä myös merkkivaatteita :) mukavaa keskiviikkoa sinne!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kyllä mä tunsin itseni toheloksi! Toisaalta yleensä eivät nämä myyntitapahtumat ole sillä tavoin kiinnostaneet. Mutta kun kuulin, että loppuvat nopeasti ja uteliaisuus oli niin suuri.

   Target on kiva kauppa. Monien heidän omien tuotteidensa laatu on uskomattoman hyvä. Ja esim. lasten huoneiden sisustukseen on ollut kivoja, vähän valtavirrasta poikkeavia tuotteita.

   Delete
 3. Mikä juuri aamukahviini sopiva Jason Wu- seikkailu. Hymyilytti niin, että unohdin ulkona piiskaavan räntäsateen ja sen, että minun pitäisi kohta astua pihalle. "Käytä Hymyillen" tai "Pue hyvänä päivänä" toivottaisi nyt turkkilainen.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sitten kirjoitus on lunastanut paikkansa :) Kiitos ystävällisistä sanoistasi. Täälläkin aamukahvi maistui ihan erilaiselle. Tosin ymmärsin myöhemmin, että se oli tehty miehen nimikkomaitoon, ei omaani. Mutta siitä viis!

   Delete
 4. Vau, olipa huikaseva seikkailu ja loppu hyvin, kaikki hyvin! Upeita ostoksia kaikki...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kyllä tässä tällaiselle keskiverto ostelijalle oli kokemusta kerrakseen. Kasvatti monella tapaa. Olen ollut naiivi!

   Delete
 5. Takrikointi on valttia näköjään shoppaillessakin!

  Mekosta pidän kovasti, pitsilaukkukin on mieleeni, kissat olisin varmaan jättänyt kauppaan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Universumi ei voi olla väärässä ;-)
   Sait kaiken mitä halusitkin ja kaikki näyttävät tosi hyviltä!!
   Onnea noviisille ;-)

   Delete
  2. Lumo, tämä on taktiikkalaji. Näissä kissoissa on jotain. Ja kun vielä ovat kaiken lisäksi mustia. Kyllä pitää pohtia ankarasti, että ottaako vai ei.

   Anne-Marie, kiitos. Näin minäkin ajattelen. Moukalla oli moukan tuuri :)

   Delete
 6. Kyllähän tuo vaikuttaisi olevan vähän sellaista “it was meant to be” –meininkiä. Kadehdin kissalaukkua suunnattomasti, jos tuntuu siltä ettei se ole sun tyylinen, niin voin antaa sille rakastavan kodin Atlantin tältä puolen. Onnistunutta täsmäostostelua!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Minna M, toisinaan kohtaloaan ei voi välttää. On ihan kohtalokas olo :)

   Vastailin tuossa jo Päiville, että eBayssa näitä tuottei on myynnissä jonkin verrankin. Löytyy, kun etsii esim. Jason Wu Target cat.

   Kiitos onnentoivotuksista. Tässä alkaa olla olo kuin huippu-urheilijalla. Ihan rintaa ryhdistyttää :)

   Delete
 7. No olipa melkoinen kokemus! Mutta sait kuin saitkin haluamasi sinisen mekon. Mitä luulet, tullaanko mallistoa vielä täydentämään ennen 5.3? Olen nimittäin tulossa Target-seikkailulle vasta parin viikon kuluttua. Is it too late? Täytyykö mun todella haudata tämä haave omasta sinisestä mekosta;)?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kyllä vain taas ollaan kokemusta viisaampi.

   En usko, että näitä tulee lisää. Ainoastaan niin, että ihmiset palauttavat vääriä kokoja ja ostoksia, joita rauhassa sovittelivat kotona. Tuossa kerroin Päiville ja Minnalle, että eBayssä tuotteita on jonkin verrankin myynnissä.

   Se mun ylimääräinen tummansininen mekko on kokoa 6. Koko piti aika hyvin kutinsa, ehkä hiukan niukempaa kuin normaalisti, mutta ei paljon.

   Delete
  2. Voi dääm! Käyn kuitenkin tsekkaamassa, jos vaikka joku olisi palauttanut.. Taitaa olla aika epätoivoista.. Koko 6 on minulle ihan liian iso, olen yleensä käyttänyt kokoa 2 tai korkeintaan 4.

   Delete
  3. Älä muuta virka! Eilen aamulla Ann Curryn yllä oli Today Showssa Jasonin kullanvärinen toppi... Alkoi heti tehdä sitäkin mieli. Me ollaan muuten aika samankokoisia :)

   Delete
 8. Kyllä vaan olit valinnut oikean strategian Jasonin suhteen;D ihana kissakassi!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niin, näin jälkikäteen se tuntuu ihan oikealta. Tämä kisukassi jotenkin kummasti vain puhuttelee...

   Delete
 9. Voi hyvänen aika!!!!Postaus oli ihana!! Siis ihan olit mennyt sekaisin (positiivisessa mielessä?) näistä tuotteista.Missä se mekon kuva on?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kerrassaan kyllä meni ihan raiteiltani ja villiinnyin tämän jutun kanssa :) Mutta olipa kokemus. Siinä oli sellaista yhteenkuuluvuuden tuntua, kun naisten kanssa hameita ja puseroita katseltiin.

   Mekko on toinen kuva ylhäältä tässä postauksessa. Se oli malliston SE mekko, pakko saada. Ihan paras.

   Delete
 10. Ihanat nuo kissa-aiheiset kassi ja huivi!

  Heh, aikamoista viidakkomeininkiä :) Itse en taitaisi osata sekaan hyökätä tuollaisella Jason -hetkellä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kyllä kuule tunsin itseni niin AMATÖÖRIKSI! Seuraavalla kerralla (sikäli mikäli joskus vielä jostain innostun) treenaan tosissani, mietin strategian ja otan haasteet huomioon myös pukeutumisessa. Haarniska olisi ehkä paikallaan...

   Delete
 11. Kivasti kerroit shoppailuretkestäsi.

  Kissakassi on tosi kiva.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Olen alkanut kallistua sen kannalle, että kassi saa jäädä. Tytärkin sitä jo katseli sillä silmällä ;)

   Delete