Monday, January 9, 2012

Pembroke Hall - Osa 2

Vuosi sitten maaliskuussa kirjoitin pienestä Edentonin kaupungista Pohjois-Carolinassa ja historiallisesta Pembroke Hall -talosta. Taloa kunnostettiin ja vaikka sisälle en päässytkään hytkähdytti rakennus ja pihapiiri sen verran, että viikonloppuna googlailin mitä Pembroke Hallille kuuluu.


Vuodessa saa ihmeitä aikaan. Kuvien perusteella talo on kuin uusi. Niin uusi kuin puolitoistasataa vuotta vanha rakennus voi olla.


Sisätiloista ovat kadonneet 70-lukua muituttavat värit ja materiaalit.


Sisustus on yllättävän kevyt ja vaalea, etten sanoisi eurooppalainen.


Keittiö on milteipä moderni. Kyllähän täällä aamukahvia keittelisi.


Etelävaltioiden taloissa käytetään edelleen paljon parvekkeita, jotka kiertävät talon ympäri. Ja jos ei ympäri, niin ainakin yhden seinän mitan parvekkeet valtaavat.


Pembroke Hallin voisi nyt lunastaa omakseen. Sotheby´s kauppaa kiinteistöä 1.4 miljoonan dollarin (miljoona ja rapiat euroissa) hintaan.


Vuosi sitten tiluksilla käyskennellessä maalailin sieluni silmin takapihalle juhlatelttaa.


Ilokseni huomasin, että joku tämän toiveeni toteutti.


Paikkaa voi nykyisin vuokrata häiden ja muiden juhlien viettoon.


Mutta kyllähän tuossa nurmikolla voisi nauttia klo 5 hight tea -hörtymiä ihan vaikka vain perheen ja ystävien kesken.

12 comments:

 1. Siis tämä on järkyttävän ihana talo! Kuten sanoit, jotenkin eurooppalainen. Nyt mun pitää linkittää tämä kartanonrouva serkulleni...hän sekoaa;-)

  Tuo koloniaalinen etelän taloa kiertävä parveketyyli tunnetaan Suomessakin. Naapurimme rakensivat muutama vuosi sitten luxushuvilan, jota kirtää ko. tyylinen parveke täysin ympäriinsä. Tosin useimmiten se on tehty vain yhdelle seinälle, mutta sen on sittenkin tyyliltää hyvin tunnistettavissa leveydessään, pylväiköissä etc.

  ReplyDelete
 2. Ihana talo!
  Eikös tuo ollutkin se jonne sinun piti perustaa se bed&breakfast-paikka? ;-)
  Lottovoittoa odotellessa...

  ReplyDelete
 3. Ah upea paikka,ja todellakin paljon parempi nykyisessä asussaan.Eikä hintakaan ole hullumpi,kun ajattelee mikä lukaali tuo on...

  ReplyDelete
 4. Oh wow! Eihän hintakaan ole paha ;) Aivan ihanasti on rempattu ajan henkeä kunnioittaen ja kuitenkin nykyaikaisilla varustuksilla. Sait totisesti mielenkiintoni heräämään!

  ReplyDelete
 5. Upea paikka! Ollappa reilu miljoona yöimääräistä :) Tulee mieleen etelän hienot naiset leveine helmoineen...

  ReplyDelete
 6. Leena Lumi, nämä leveät parvekkeet ja kuistit ovat kyllä ihania, ei siitä mihinkään pääse. Näen usein myös talojen ulkopuolella parvekkeita, joihin ei oikeastaan pääse edes mistään käyskentelemään, kunhan ovat koristeena. Ystävälläsi on hyvä maku :)

  Suvi, eikö vain. Kaiholla kuvia katselen.

  Anne-Marie, Sinulla on kyllä hyvä muisti. Tämä on juuri se talo. Pitäisi kai alkaa lotota... Tästä saisi bed&breakfastin lisäksi vaikka minkälaisen kohteen. Huokailen, huokailen.

  Yaelian, ja tässä on ihan järjettömän suuri pihamaa ja vielä näköalat rantaan. Talo on mäen päällä. Sitä aina hämmästyy, mitä rahalla saa.

  Sally, mielestäni talo on jonkinlainen suojelukohde, mutta kun kuvia tiirailen näyttäisi että remonttia on tehty aika vapaamielisesti. Ainakin tuo keittiö. Olisi kiva nähdä kuvia myös kylpyhuoneista.

  Mari, Juu, kyllä pitäisi muutama taala olla ylimääräistä. Tässä on sellaista Tuulen viemää -henkeä ja varmasti ovat leveät helmat hulmunneet näilläkin parvekkeilla ja kuisteilla.

  ReplyDelete
 7. Kun tällaisen upean talon ja avaran pihan sekä näkymän rantaan saa reilulla miljoonalla eurolla, suomalaisena pakostakin ihmettelen taas miksi meillä asuminen on niin kallista. On miljoona paljon rahaa, mutta sillä saa niin paljon enemmän USA:ssa...

  Ihanaa, että talo on saneerattu näin kauniiksi!

  ReplyDelete
 8. Aivan mahtava talo. Tuonnehan voisi muuttaa vaikka kaksi sukupolvea nauttimaan upeista puitteista... Kerrothan jatkossakin, käykö talo kaupaksi. Millaisia ihmisiä sinne mahtaa muuttaa...?

  ReplyDelete
 9. Eeva, pikkukaupungissahan tämä on, mutta tontti ja näkymät ovat kauniit. Ympärillä on muitakin vanhoja, kunnostettuja taloja. Täältä matkan päästä on tullut kyllä todettua, että Suomessa on moni asia paljon kalliimpi.

  Anonyymi, talo ja sen kohtalo kiinnostavat kyllä niin paljon, että kerron jos kerrottavaa ilmenee :) Kiitos, kun jätit viestin.

  ReplyDelete
 10. Ihana talo, kuistilla olisi kuumana kesäpäivänä ihana istuskella lemondelasi kädessä...

  ReplyDelete