Wednesday, December 7, 2011

Vihaiset Linnut

Sen jälkeen kun näin Hitchcockin "Linnut" olen suhtautunut siivekkäisiin ystäviin varautuneesti. Helsingin Kauppatorin lokit saavat aikaan jo pienimuotoista kirkumista. Korppikotkat aiheuttavat kylmiä väreitä ja runsaammat lintuparvet varsinkin lentokentän kulmilla nostattavat karvat pystyyn. En ole osannut oikein suhtautua lintuihin. Luontainen jatkumo tälle on ollut, että Angry Birds -pelikin on jättänyt allekirjoittaneen blogistin kylmäksi. Tai kuumaksi, miten sen nyt ottaa.

Mutta tunnustan, että olen nauttinut kaikin muin tavoin Angry Birdsien suosiosta. Lasten harrastuspaikalle ajaessa on usein tienposkessa tyttö, joka on sonnustautunut punaisen linnun pukuun. Hänen tehtävänään on saada asiakkaat huomaamaan vuokra-asuntokompleksi. Vaihdamme linnun kanssa huiskutukset siinä ohimennen.

Middle Schooliin tutustuessa kävimme katsomassa kuviksen luokan. Hyllyllä komeilivat pehmeät Angry Birds -hahmot. Opettaja (mies) kertoi itse askarrelleensa ne huovasta ja muista tykötarpeista. Ovat niin värikkäitä ja valloittavia eläimiä. Ope muuten muistaa, että olemme Suomesta kuten ne somat värikkäät pelihahmotkin.

Poika palasi kaverinsa synttäreiltä lauantaina ja mukana oli liuska Angry Birds -tarroja. Kaikki olivat saaneet tarroja lahjaksi.

Joten kun tänään täkäläinen tuttavani alkoi jutella eilisistä valtiollisista juhlista Suomessa ja siitä upean humoristisesta puvusta, niin siunasin mielessäni nämä uudet suomalaiset lähettiläät. Nimittäin koskaan aikaisemmin ei ole kukaan muu kuin toinen suomalainen kommentoinnut itsenäisyyspäivän juhlia. Juhlallisuuksista ei täällä julkaista kuvia tai juttuja. Kaukainen pohjoinen maa, tuntemattomia ihmisiä - ketäpä se kiinnostaisi.

Luin lempinettilehteäni Huffington Postia ja siellähän tämä juhla-asu oli oikein kunnon jutussa, kuten taisi olla aika monessa muussakin julkaisussa tänään. Totean vain, että Angry Birds ja Teija Vesterbacka ovat tehneet sen, mihin esimerkiksi Ruotsi tarvitsee koko kuninkaallisen perheen: ylittänyt uutiskynnyksen ja saanut ihmiset kiinnostumaan.

15 comments:

 1. Meillä esikoinen on ollut lintukammoinen pienestä pitäen. En tiedä mistä se on tullut, ja onkin ehkä ihan vaistonvaraista.

  Angry Birdsiä tytöt pelaavat kuitenkin ihan miellellään, ja tuosta kuvan mekosta olivat innoissaan. Itse en ihmeemmin pitänyt tuosta mekosta, enkä kyllä pelailekaan, mutta sanon hip-hurraa Roviolle hyvästä menestyksestä maailmalla. Hienoa, kun kovan yrittämisen jälkeen tuote / idea breikkaa oikein kunnolla.

  ReplyDelete
 2. Upea kokonaisuus tuo Angry Birds asu ja sen kantaja. Iltapukukin voi olla hauska, mutta sen on istuttava kantajalleen niin värien kuin muotojenkin suhteen. Tässä oli hyvä tyyli paikallaan. Usein kaunis puku voi olla olla väärällä ihmisellä.

  ReplyDelete
 3. Jopa täälläkin ovat innostuneet puhumaan linnan juhlista ja kovasti kyselivät mikä tapaus se oikein on kun pitkä jono ihmisiä ensin kättelee ja sitten tanssii :) Tykkäsin Angry Birds-puvusta kovasti vaikka yksi tuttavani tuumasi että se näytti siltä kuin kantajallaan olisi lipsahtanut imetysliivit näkyviin :D

  ReplyDelete
 4. Ensin tuli Nokia ja sen rinnalle on lennähtäneet vihaiset linnut. Kyllä Suomi jotakin osaa. Sitä on vaan jotenkin sokea omille asioilleen, enkä ole aikaisemmin oikeasti edes tajunnut kyseisen hahmon suosiota Suomen rajojen ulkopuolella. Ihan mahtavaa!

  ReplyDelete
 5. Minä pidän kaikista linnuista ,paitsi puluista,joiden kanssa minulla on ollut sotatilanne jo muutaman vuoden ajan;D
  Minusta tuo asu oli hauska ,ja oli kyllä mainio oivallus;D
  Täälläkin näkee Angry Birds-tavaroita vaikka kuinka paljon!

  ReplyDelete
 6. Oli mukava lukea, että suomalaiset ovat saaneet myönteistä huomiota.
  Nyt, kun Nokian kohtalosta päättävät vieraat ihmiset, on mukava huomata, että Suomessa keksitään jotain uutta. Onnea vaan Angry Birdsin tekijöille.

  ReplyDelete
 7. Hei Johanna!
  Olen täällä käynyt kurkkimassa mutta nyt rohkenen jättää merkkiä käynnistäni.
  Tuo puku varmaan herätti aikamoisia hm...ajatuksia. Toisaalta ihan hauska idea,mutta Angry B:sta on jo kaikenmaailman pehmoja niin jotenkin puku oli minun mielestä jo liikaa:)
  Mutta hienoa että Suomesta löytyy osaamista!

  ReplyDelete
 8. Käyttämäsi kuva on varastettu valokuvaaja Matti Matikaiselta. Et ole kysynyt lupaa ko kuvaajalta kuvan käyttöön. Myös Huffington Post käyttää kuvaa ilman kuvaajan lupaa.

  Lisätietoja
  http://kkuukka.wordpress.com/2011/12/07/la-times-et-al-do-you-have-to-suck-the-sweat-out-of-my-balls-now-that-i-am-dead/

  http://www.arcticstartup.com/2011/12/08/world-media-infringes-copyright-to-show-more-of-angry-birds

  http://www.hs.fi/kulttuuri/Suomalaisen+valokuvaajan+Angry+Birds+-juhlapukukuva+levisi+laittomasti+ulkomailla/a1305550947244

  ReplyDelete
 9. Teemu, aloitan tämän vastaamisen nyt Sinusta. Olen hurjan pahoillani, että laitoin kuvan tähän. Otin sen heti pois, kun näin mailisi. En tosiaankaan kysynyt lupaa kuvan käyttöön. Asia ei tullut edes mieleeni, kun niin aiheesta innostuin. Vielä kerran pahoitteluni! Täytyy olla tarkempi. Nyt kyllä hävettää :(

  ReplyDelete
 10. Anne, tässä alkaa tulla jo mieleen, että jos Rovio tekee IPO:n niin pitäisikö näihin lintuihin sijoittaa :) Meilläkin lapset ovat pelistä innoissaan ja lasten kaverit myös.

  Pikolini, oli jännä lukea noita Huffington Postin kommentteja. Osa oli ihan myyty puvun suhteen ja osa sitten sitä mieltä, että aikamoinen ylilyönti. Minusta puku oli hauska. Ja onko sillä nyt sitten suurta eroa jos rva Ihamuotila pukeutuu Marimekon printteihin. Viime vuotinen Unikko oli ihan velmu. Tänä vuonna jotain muuta printtiä.

  Minna M, tämä puku kyllä varmaan nähdään vielä monta kertaa niissä koosteissa, mitä linnanjuhlista tehdään. Samanlaiset ainekset klassikoksi kuin muinon Björkin joutsenpuvulla.

  Business Woman, minullekin on tullut jotenkin yllätyksenä, että Birdsit on niin suuri juttu ympäri maailman. Olin ihan oikeasti hämilläni, kun näin linnut kuvisluokassa. Ymmärsin, että tämä on isompi juttu kuin itse käsitän.

  ReplyDelete
 11. Yaelian, pulut ovat luku sinänsä...

  Mietin sitä, että moni muu kai olisi asetellut linnun jotenkin helmaan. Tässä se nyt tuli ihan eri tavalla esille. Aikamoinen oivallus :)

  Unelma, uskon että Suomessa on paljon tällaista luovuutta ja osaamista. Ihan ainutlaatuisia juttuja. On jännä nähdä, mikä on Nokian tie. Peukut on tietysti pystyssä.

  Lennu, kiva kun kommentoit! Googlasin hetki sitten ja huomasin, että juttu puvusta on kyllä kiirinyt kulovalkean lailla yli maiden ja mannerten. Niin harvoin Suomesta tulee mitään positiivisia juttuja, että tämä on ollut tosi iloinen asia :)

  ReplyDelete
 12. Oot niin oikeessa! Mun mielestä puku oli hieno ja oivallus tosi hyvä! Hienoa, että uutiskynnys ylittyi sielläkin!

  ReplyDelete
 13. Minustakin tuo puku oli hieno!
  Ja hienoa,että Suomea saadaan maailman kartalle!!
  Hyvä Suomi!

  ReplyDelete
 14. Hei Johanna,

  Korjaan tekstiäni sen verran että Huffington Post on lähestulkoon ainoa lehti joka ensin kysyi lupaa ja maksoi ennenkuin julkaisi kuvan. Seison myös itse tässä asiassa korjattuna :)

  Hyvää Joulun odotusta ja Joulua

  ReplyDelete
 15. Mannukka, olen tästä vieläkin innoissani, kun olen monessa paikassa törmännyt kuvaan ja juttuun. Yleensä kun uutiskynnyksen ylittävät jutut ovat todella kurjia.

  Anne-Marie, tämä puku kilpaili ihan omassa luokassaan :) Ihan klassiseksi iltapuvuksi sitä ei ainakaan voine kutsua. Mutta aikamoinen älynvälähdys, täytyy sanoa.

  Teemu, kiva kun vielä kommentoit. Palautit tässä uskoani Huffington Postiin laatujulkaisuna. Jostain syystä olen saanut päähäni, että HP on eettisesti hyvinkin kestävä tiedonvälittäjä.

  Hyvää Joulua Sinulle! Tuntuu vain, että se tulee taas ihan liian nopeasti...

  ReplyDelete