Thursday, December 8, 2011

Starbucksin joulukoristeet

Viikonloppuna oli aikaa tutkaillan vähän tarkemmin Starbucksin tarjontaa. Silmiini osui minikokoiset keraamiset kahvimukit, koristeiksi tarkoitetut.


Vasemmalla on vuoden 1971 muki ja logo. Silloin vielä yritys luotti kahvin väriin eli ruskeaan. Vuoden 1992 muki (toinen vasemmalta) näyttää jo huomattavasti tutummalta. Sen sijaan silmä ei ole tottunut vielä tähän uusimpaan logoon, joka tuli tänä vuonna käyttöön. Punainen joulumuki on myös tämän vuoden malli.


Mukit näyttävät ihan oikeilta kaikkine lisätietoineen.


Harmi, kun nämä ovat umpinaisia!


Viime vuonna kirjoitin siitä, miten pikkuisilla Taika-mukeilla huijasin lapsia. Nyt meillä on kuusessa pikkuruiset Iittalan mukit ja Starbucksit. Tekevätköhän muut valmistajat mukeistaan kuusenkoristeita? Ihan innostuin ajatuksesta, että kuusi olisi koristeltu pelkästään mukeilla.

14 comments:

 1. Nuo Taikamukit ovat niin ihania. Kuppikuusi - huippuhauska ajatus. Viimevuotinen huijauksesi oli kyllä tosi hauska ja siihen liittyvä tietoisku on varmasti vieläkin muistissa.
  Upeaa perjantaita!

  ReplyDelete
 2. Kiva idea, kuppikuusi :) Nuo Taika-mukit on kyllä ihania.
  Hyvää viikonloppua!

  ReplyDelete
 3. Muumi-mukeja löytyy kuuseen ripustettaviakin. Minulla silmä ei myöskään vielä ole uuteen logoon tottunut, mutta eipä siihen täällä Suomessa usein törmääkään ja kotona voi kaffet juoda vanhanmallisesta mukista :).
  Terkuin säännöllinen lukijasi, joka todennäköisesti kommentoi nyt ensimmäisetä kertaa.

  ReplyDelete
 4. Taikamukit ovat niin ihania;sekä kuusenkoristeina että ihan oikeina mukeina.Ja tuo Starbucksin joulumukikoriste on myös kiva!

  ReplyDelete
 5. Nyt oli kauppoihin tullut myös Muumi-muki versio,mutta aika hyvällä hinnalla 14.95€/4 kpl
  Mutta onhan se "uniikki" kun malli oli sama kuin joulumukissa tänä vuonna.

  Mutta muki-joulukuusi kuulostaa hauskalta ;-)
  -ja ei kun keräilemään ;-)

  ReplyDelete
 6. Mä myös pyöritin eilen kaupassa näitä pieniä muumi-mukeja. Ne on oikeasti aika hauskat!
  Mutta kyllä on Starbucksitkin! Tosi kivat!

  ReplyDelete
 7. Voih, ihan toivekoristeet meille! Astiatkin kyllä sopivat kuuseen kauniisti, hassu juttu. Mukavia joulunaluspäiviä sinne!

  ReplyDelete
 8. Ihania mukeja! Muistan hyvin viime joulusta sinun Taika-jymäytyksen :) Meillä on tänä jouluna pikku teemoja puussa. Kivoja!

  ReplyDelete
 9. Viime vuonna vai oliko se toisaa vuonna..?No kuitenkin Napapiirillä Iittalan myymälässä kuusi oli juurikin koristeltu mini.mukiella. Aika hauskan näköiset kieltämättä! Noihan menis vaikka nukkeleikeissäkin:)

  ReplyDelete
 10. Heljä, mieli kyllä niin palaisi toteuttaa tämä kuppikuusi. Nyt vain ei tunnu löytyvän kovin näitä minikuppeja. Mietin jo vähän munakuppejakin :)

  Mari, tuntuu, että Taikaan ei kyllästy. Siinä on kyllä sadunhohdetta.

  Suzhouren, kiva kun kommentoit! Kommentit aina ilahduttavat. Ja kiitos Muumi-mukin vinkistä. Yritin niitä jo löytää täältä myynnistä, mutta ei ollut ainakaan vakio-skandinaavitoimittajilla. Pitänee metsästää.

  Yaelian, ensin ajatus näistä Starbuckseista vähän hämmensi, mutta nyt ne tuntuvat jo ihan tosi-ihanilta! Ja ne ovat melkein sellaiset sormustimenkokoiset, tosi suloiset.

  ReplyDelete
 11. Anne-Marie, tuossa jo kerroinkin, että yritin näitä minimukeja metsästää. Kumma, kun kukaan ei ole ottanut valikoimiinsa, sillä Muumin ystäviä tältäkin mantereelta löytyy. Myös pienet espressomukit voisivat kuuseen sopia...

  Nanna, vahvistat edelleen ajatustani siitä, että Muumi-mukeja pitää löytää. Kuvassa ne näyttivät ihan kutkuttavilta!

  Fredrika Johnson, aloin muuten miettiä, että olikohan joku Muumi-tarina, jossa muumilaaksolaiset koristelivat kuusen astioilla. Muistankohan nyt omiani.

  Anne, lapsetkin vielä muistivat huijauksen :) Harmittaa, kun en jonkun kommentoijan ehdotuksen mukaan ymmärtänyt laittaa pikkumukeja tiskariin ja väittää, että ne olivat pesussa kutistuneet :)

  gone to the beach, kiitos! Huomaan pitäväni näistä mukeista koko ajan enemmän.

  Lennu, totta! Siis nämähän ovat mainiot vaikka nukkekotiin!

  ReplyDelete
 12. Hei Johanna! Olen käynyt kurkkimassa, mutta en ole ehtinyt kommenttiboksiin asti. Nyt kuitenkin taitaa hieman rauhoittua tämä elämä täällä Bosborin rannoilla...

  Kuppikuusi. Täällä olisi pikkukuppien markkinat. Nimittäin turkkilainen kahvi juodaan pienistä kupeista ja niitä löytyy sitten joka lähtöön koristeltuna. Eli, tervetuloa tänne Istanbuliin joulukuusikoristeostoksille:).

  Starbucks on minun onnekseni rantautunut myös tänne meille. Noita pikkukuppeja en nähnyt, mutta muuten löysin lahjoja esikoiselle kyseisestä liikkeestä. Ja esikoinen minulle lahjakortin kyseiseen kahvilaan:). Kahvilakulttuuri on saapunut tänne vasta noin neljä vuotta sitten. Sitä ennen oli tarjolla vain kitkerää nescafea, turkkilaista vahvaa tököttiä tai teetä. Olen siis iloinen uusista tuulista.

  Mukavaa joulunodotusta! Toivottavasti saamme kuvia kuppikuusesta...

  ReplyDelete
 13. Mine, kiva kun kommentoit! Kommentteja on aina kiva saada. Sinun sivusi ovat kovin mielenkiintoiset ja elonne kiehtovaa.

  Sanon aina, että Starbucksin kahvi on toiseksi parasta. Nimittäin mikään ei vedä vertoja mieheni keittämälle aamukahville, jonka joku vesseleistä kiikuttaa sänkyyn :)

  Istanbul on sellainen kaupunki, jossa haluaisin käydä. Kuinkahan siellä kävisi, kun yrittäisin valita toinen toistaan kauniimmista kupeista sen mielestäni kauneimman. Pelottaa ihan koko ajatus!

  ReplyDelete