Monday, December 12, 2011

Joulutraditio

Vuosi sitten kirjoitin rekiajalusta. Menneellä viikolla nautimme jokavuotisesta tapahtumasta. Itse ajalu on joltisenkin lyhyt, mutta tuoksut kyllä autenttiset. Siitä pitävät kuusi hevosta huolen :) Lähes täydenkuun valossa teimme pienen lenkin reessä istuen. Pyörät tosin olivat alla, eivät jalakset. Luntakaan ei ole.


Asujaimistomme huvitoimikunta oli taas ylittänyt itsensä. Teemaksi oli otettu karkkimaa, candy land. Koristeluissa oli käytetty namiaihetta herkullisesti.


Juhlatunnelmaa siivittivät joululaulut, joita neljän hengen kuoro (Christmas carolels) esitti.


Ryhmä oli pukeutunut perinteitä vaalien, aiheeseen sopivasti.


Ilta oli aika viileä, joten ajelun jälkeen kelpasi hörppiä lämmintä siideriä ja kaakaota vaahtokarkein höystettynä.


Ja tottakai asiaan kuuluvat kuppikakut, cupcakes. Tällä kertaa oli tarjolla suklaata ja vaniljaa.


Ehtoisat järjestelijät olivat kyllä nähneet valtavasti vaivaa. Klubirakennusta voi vuokrata kaikenlaisiin rientoihin ja osa koristeista jää paikoilleen muita juhlia varten.


Olemme viettäneet talolla kesäisin uintijoukkueen päättäjäisjuhlia. Paikka on suosittu myös lasten synttärijuhlien pitopaikkana.


Takka oli ehostettu talviseksi. Pumpulin käytöstä voi huomata kuinka paljon valkoista joulua kaivataan.


Tottahan toki joulupukkikin oli paikalla. Ja sormethan siinä menee suuhun, kun pitää pukille kertoa toiveitaan. Meidän lapset ovat jo niin suuria, että eivät pukille puhu vaikka joulupukin olemassaolo onkin vielä jokseenkin varma juttu :)


Emännät olivat varanneet valtavasti askarreltavaa. Tässä yksi kolmesta askartelupöydästä.


Viikonloppu olikin muuten varsin villi. Istuimme aamusta iltaan urheilukisoissa, mies yhdellä suorituspaikalla ja minä toisella. Välimatkaa n. 100 km. Soittelimme kuulumisia ja tuloksia. Kaikki kolme tenavaa tekivät omia ennätyksiään, nauttivat ystävien kanssa seurustelusta ja olivat hämmästyttävän energisiä kisapäivien jälkeen. Kolmipäiväiset kisat ovat kyllä näin huoltajan näkökulmasta aika raskaita. Toisaalta, kun ei ole koulua voi sitten urheilla enemmän. Seuraavat kisat ovat onneksi vasta ensi vuonna.


11 comments:

 1. Aika jännää, että asuinalueella järjestetään tuollaisia tapahtumia. Tuollainen juhla olisi maistunut minullekin ;).

  ReplyDelete
 2. No ompas teillä taas ollut hienot kekkerit! Lämmintä siideriä... Meillä se joudaan aina kylmänä :))

  ReplyDelete
 3. Kuulostaa hyvältä tuo rekiajelu! Ja vau mitä herkkuja..nam.
  Mutta lämmitetty siideri....? Ei ehkä mule maistuis:D
  Ihanaa tiistaita todella talvisesta Lapista!

  ReplyDelete
 4. Ihana tapahtuma teillä siellä.

  ReplyDelete
 5. Ihania koristeita ja kuvia! Ja tuo rekiajelu kuulostaa kyllä tosi mukavalta perinteeltä:)
  Onnea taas lasten hienosta urheilumenestyksestä !Ja lämmin siideri maistuisi nyt minullekin!

  ReplyDelete
 6. Hei kaima :)
  Löysinpä taas kivan blogin, kiitos siis kun kävit kommentoimassa. Odottelen joulunpyhiä että saan ihan hyvällä omallatunnolla laiskotella muutaman päivän ja selailen näitä löytämiäni kivoja blogeja oikein ajan kanssa. Lueskelen tämän sinunkin blogisi sitten ihan alusta saakka niin pääsen juonesta kiinni :)
  Meilläpäs on muuten lunta... Tai rännnän puolelle meni tänään. Mutta valkoista kuitenkin :)

  ReplyDelete
 7. Tuula, juhlatoimikunta järjestää vuoden aikana neljät juhlat: Egghunt pääsiäisen aikaan, kesän korvalla on grilli- ja ulkoilmajuhlat, syksyllä Halloween kekkerit ja sitten tämä rekiajelu. Varsinaisia puuhanaisia on siis mukana, sillä asukkaita taitaa olla jo tuhannen paremmalla puolella. Mutta meillä on kyllä tavattoman kiva "community", naapurusto.

  Mari, meidän siideri on kai lähempänä suomalaista omppumehua, sellaista vastapuristettua, tuoretta. Sitä sitten höystetään mm. kanelilla. Se on kerrassaan ihanan makauista lämpöisenä :)

  Peikkotyttö Hanna, kyllä vain tästä tuli taas mukavaa joulumieltä ja ihan ilman omia ponnisteluja :)

  Lennu, teillä on kyllä siellä niin jouluiset maisemat. Tuossa Marille jo vastasinkin, että tämä siideri on eri juttu kuin Suomessa siideri. Niin, ja alkoholiakaan tässä ei ole. Tuoksu on kyllä mahtava!

  Unelma, joka vuosi tätä odotetaan. Lapset tykkäävät kovasti.

  Yaelian, kiitos onnitteluista. Lapset ylittivät itsensä taas monin tavoin. Ja kivaa on myös se, että harrastuksen parista löytyy uusia kavereita. Omppusiideri ON hyvää!

  Johanna, Sinulla on kovin viihdyttävä blogi! Hekottelin tänään ääneen. Nauttikaa lumesta meidänkin puolesta. Kiva, kun tulit vieraisille.

  ReplyDelete
 8. Näyttääpä makealta ;-)
  Ja ihanan vanhanajan tunnelmaa noissa kuorokuvissa!

  Teillä on kyllä ihana yhteisö ja jollakin todella energiaa järjestää kaikkea!

  Katsoimme viime viikolla Napapiirin pikajunan ja vielä jäi 12v. pojallemme kuitenkin epäilys josko se pukki olisikin olemassa ;-)

  Mukavaa joulun odotusta!!!
  ps. eikä postimies ole lähestynyt sinua?? ;-)

  ReplyDelete
 9. Onpas hieno asuinympäristö! Muistan yhden lukioaikaisen ystävän jonka kotikatu järjesti joka uusi vuosi jonkinlaisen tempauksen johon sai osallistua tai olla osallistumatta. Ei kyllä mitään tähän teidän verrattavaa, mutta suomalaisittain kai poikkeuksellista.

  ReplyDelete
 10. piti tulla kurkkimaan kun olit jättänyt kommenttia...:) tykästyin sun blogiin ja pitää tulla paremmalla ajalla takaisin :)

  ReplyDelete