Wednesday, December 14, 2011

Joululahjatoive: Ilmastointiteippiä, kiitos.

Lasten lahjatoiveet osaavat olla merkillisiä. Toisinaan iskee paniikki, kun tietää että haluttua asiaa ei kyllä enää mitenkään voi hankkia. Kuten meinasi käydä viime vuonna lapsen salmiakkitoiveen kanssa. Silloin ihana Anu H. muisti meitä yllätyspaketilla ja ratkaisi arvaamattaan tämän pulman!


Tänä vuonna listat ovat hyvin maltillisia. Lähinnä kirjoja, suomalaisia nameja, koottavia rakennussarjoja, lunta, koira... ja duck tape, ilmastointiteippiä. Yläkuvassa selviää, mitä ilmastointiteipistä askarrellaan. Siitä tehdään laukkuja, lompakoita, koristellaan kyniä. Meillä teippiaskarteluun ovat hurahtaneet sekä tyttö että pojat.


Laukut tietysti vuorataan eläinprintein ja muilla kuviollisilla teipeillä.

Jokin aika sitten näin auton perässä tarran: "Silence is golden but my duck tape is silver". Tila-autoa ohjasti keski-ikäinen nainen ja laskin, että kyydissä istui ainakin viisi pellavapäätä.

14 comments:

 1. Äitiinsä tulleet :) Mulla meni täällä aikani ennen kuin löysin / tajusin että ilmastointiteippi on duck tape.

  ReplyDelete
 2. Ei kuulosta kyllä hirveän vaativaiselta, jos joululahjalistalla on ilmastointiteippiä. Yllättävän käyttökelpoinen tuote minunkin mielestäni, vaikka en ole laukkua siitä vielä tehnytkään :)

  ReplyDelete
 3. Ihana toive. Onpas siellä teillä hienoja ilmastoteippejä. Täällä ne on vain ruman ruskeita tai läpinäkyviä. Ei niistä tehdä laukun vuorauksia eikä mitään muutakaan. Eikä meidän lasten ilmeet sulaisi hymyyn, jos lahjapaketista ilmaantuisi teippiä. Tai mistä sen tietää, pitäisiköhän kokeilla?

  ReplyDelete
 4. Nyt sitten tiedän mikä on yksi seuraavista "hiteistä" täällä ehkä jo ensi vuonna. Se on ilmastointiteippi eri väreisseä/kuoseissa ja siitä näpertely! Melkein kaikkihan villitykset tulee joko sieltä tai muualta "suuresta maailmasta". Tosin tuo pipojen kutomisen villitys taitaa olla ihan supisuomalaista... ;)

  ReplyDelete
 5. maltillisia tuntuvat olevan lastesi lahjatoiveet. Tuota luovuutta ihailen, käden taitoja onkin mukava kehitellä askartelun merkeissä.
  Onnellista joulun odottelua teille.

  ReplyDelete
 6. Olen luullut että kuvioitu japanilainen washi-teippi on se hittiteippi, mutta taisinkin olla väärässä...

  ReplyDelete
 7. Ihana idea! Tosiaan Suomen kauppojen ilmastointiteippikokoelma ei kannusta luovuuteen. Ilmastointiteipissähän on todellakin ainesta vaikka minkälaiselle hittituotteelle.. Ei olisi tullut edes mieleen. Ko teippiä sanotaan jostain syystä myös Jeesus-teipiksi. Mistäköhän sekin sanonta tulee..

  ReplyDelete
 8. Hih..olisipa meilläkin tuollaiset toiveet ;-)
  Voisin osataa mielelläni vaikka monta rullaa ilmastointiteippiä ;-)
  Mutta olihan tuolla vähän "vaativampiakin" toiveita..koira..
  Minäkin olen kuullut tuon Jeesus-teipin ja roudarin teipin ym..hyvällä lapsella monta nimeä ;-)

  ReplyDelete
 9. Meillä tuota duct tapea kutsutaan Jeesus-teipiksi, lähinnä siksi että se pystyy ihmeisiin. Teatteriaikoina sillä korjattiin sekä lavasteet että puvusto lennossa, ja hyvin toimi. Nuo erikuosiset ja –väriset kyllä kannustaisi minutkin askartelemaan

  ReplyDelete
 10. Hauska askarteluidea! Täytyykin pitää silmät auki noin hauskojen ilmastointiteippien varalta: Mitäköhän isä sanoisi, jos veisin joululahjaksi seeprakuvioista ilmastointiteippiä? Ottaisikohan käyttöön? ;)

  Samansuuntaisen selityksen Jeesus-teippi-nimitykselle olen kuullut kuin Minna M: Jeesus pelastaa - ilmastointiteippi pelastaa --> Jeesus-teippi.

  ReplyDelete
 11. Heljä, hih :) Olen nähnyt myös kirjoitettavan duct tape. Rakkaalla lapsella on monta nimeä.

  Anne, tänä aamuna valmistui musta-punainen lompakko. Itse asiassa nämä lompakot ovat sen verran kätevännäköisiä, että mietin jo yhden sellaisen tilaamista. Lapsilla vierähtää tunti poikineen teipin kanssa touhutessa.

  Mine, olisikohan tämä villitys sinne tulollaan. Lasten kaverit ovat ihan villiintyneet teippiaskartelusta ja play dates kuluu laukkuja tehdessä. Kyllä mua vähän hymyilytti, kun näin lahjatoiveet :)

  assari, voi muuten olla, että tämä juttu on leviämässä. YouTubesta meilläkin on mallia haettu. Netissä on paljon kuvia tarjolla tuotoksista. Viikonloppuna näin muuten urheilukisoissa sellaisen ihmeen, että yhdellä äidillä oli kutimet mukana. Huovutustyö oli meneillään.

  Unelma, kiitos! Joulun odottelu alkaa olla jo niin tiivistä, että hyvä kun itse ennätän mukaan. Lapset ovat aivan tohkeissaan. Tämä teippiharrastus on siitä kiva, että aika helposti voi toteuttaa monenlaisia ideoita ja testata vähän villimpiäkin ideoita. Odotan vain, että kohta paketoivat yhden sisaruksista :)

  ReplyDelete
 12. Lumo, olisikohan tämä washi-teipin inspiroima tuotos? Onkohan washi-teippi myös tällaita vahvempaa? Kaupassa nämä ovat duck tape -nimellä myynnissä ja kuviollisiakin on tarjolla.

  Business Woman, jeesus-teippi on kai tullut siitä, että teipillä voi tehdä ihmeitä. Juuri oli uutinen sairaalasta, joka sai alennettua kulujaan ilmastointiteipin avulla: potilaiden huoneisiin laitettiin rajat, joiden yli ei saanut astua pesemättä käsiään. Lääkärit saivat siis poiketa ovella, mutta eivät astua rajojen yli. Tutkimuksen mukaan potilasviihtyvyys lisääntyi, ja kulut sairaalassa laskivat vuodessa n. 200 000 dollaria (jos nyt muistan luvun ihan oikein, kokoluokka kuitenkin suunnilleen oikea).

  Anne-Marie, koirasta oli listaan kirjoitettu niin, että koira me haluttaisiin, mutta koska sitä ei melko varmaan saada, niin sitten kävisi tällaiset. Ja duck tape etunenässä :)

  Minna M, tunnustan, yksi aamu korjasin lapsen vaatteen kouluun ilmastointiteipillä. Neulaa ja lankaa ei vain ehtinyt käyttää :)

  Pilvi, tuli mieleeni, että innokkaat perhontekijät voisivat ehkä teippiä käyttää hyödykseen? Tässähän olisi aihe kirjalle: 1000 ja yksi tapaa käyttää ilmastointiteippiä!

  ReplyDelete
 13. Aika kivoja juttuja saa näköjään noista ilmastoteipeistä tehtyä,kunhan on tarpeeksi värejä:;D

  ReplyDelete
 14. Yaelian, meillä on jo jos vaikka minkä värisiä käsilaukkuja ja lompakoita. Netissä näin oikeastaan jo aika tyylikkään virityksen mustasta ja valkoisesta. Nyt askarrellaan kynän päähän laitettavista kumeista ja teipistä sekä nitojan niiteistä pikku-ukkoja... Rajana on näköjään taivas, kun mielikuvitus pääsee valloilleen.

  ReplyDelete