Friday, November 4, 2011

Vain neljä viikkoa joululomaan

Vain neljä viikkoa joululomaan, laskin aivan itse. Eilen nimittäin lapset toivat välitodistukset ja kummastelin, että mitenkäs jo nyt. Vastahan se koulu taas alkoi. Piti kaivaa kalenteri esiin. Joululoman alkuun on NELJÄ viikkoa!


Sitä ennen on tietysti Kiitospäivä ja kaksi vapaapäivää. Ensi viikolla on Vetenaarien päivä ja sekin on vapaa. Koulupäiviä on jäljellä siis 17. Vuosi sitten tähän aikaan ajattelin, että talo on siivottu ja järjestetty & elämä muutenkin mallillaan kun lapset aloittavat lomansa jouluna 2011. Lomalla me vain keitellään kaakaota, järjestetään treffejä lasten kavereiden kanssa, käydään luistelemassa ja luetaan kirjoja. Suunnittelin myös, että lahjat on ostettu ja paketoitu.


Ei voi kuin todeta, että yritetään uudelleen vuonna 2012.


Eilen koulun carpoolissa ehdin lukea mainoslehtiä. Yksi lemppari nettikaupoistani on Garnet Hill. Yleensä kyllä vain katselen kuvia, sillä hinnat ovat jokseenkin suolaisia ennen alemyyntejä. Garnetilla on myynnissä mm. Mailegin tuotteita. Joulukalenteri-köynnös, joka on tehty myssyistä ja tumpuista näyttää somalta. Ei varmasti olisi mahdoton toteuttaa omakätisestikään. Pienet villapuserot näyttävät myös mahdottoman suloisilta ja jouluisilta.


Talvella tulee myyntiin auvoisan pehmoisia liinavaatteita. Ne ovat joko kevyttä flanellia tai sitten trikooneulosta. Garnet Hill on niitä ainoita kauppoja, josta olen löytänyt puuvillaisia tyttöjen yöpaitoja. Meidän paloturvallisuussäännösten mukaan kun yöpaitojen pitää olla käsitelty niin, että eivät hulmahda heti liekkeihin. Polyesteri on nähtävästi helpointa materiaalia näin muokattavaksi.

Mutta siis 17 koulupäivää... voi pyhä lehmä! Ja oi peura päälle.

9 comments:

 1. Ihania kuvia !Teilläpä on sitten lyhyt aika joululomaan,nautinnollista odotusta!

  ReplyDelete
 2. Ihanat lammas-lakanat! Heti houkuttavat minua, kun ovat niin vihreät :)

  Mitenkäs monta viikkoa meillä on vielä lasten joululomaan... hmm... oliskos kuusi?! Ja yksi vapari itsenäisyyspäivän kunniaksi. Minulle sopii ainakin mainiosti, että tuleva juhlakausi tulee valaisemaan pimeintä vuodenaikaa.

  Mukavaa viikonloppua!

  ReplyDelete
 3. Suloisia joulukuvia.
  Kävin katsomassa Garnet Hill kuvastoakin.

  Meillä on huomenna pyhä, Pyhäinpäivä.

  ReplyDelete
 4. Ihania kuvia! Teillä ei enää ole pitkästi joululoman alkuun. Kestääkö se kauan?

  ReplyDelete
 5. Oi kun kauniita kuvia!
  Meillä täällä Floridassa joululoma alkaa vasta 22.12, taitaa olla aikas lailla samoin kun Suomessa..tosin esikoisella collegasta loma alkaa jo 4.12. ja kestää sit kuusi viikkoa...voipi olla, että joutuu poika siivoomaan kunnolla..:)
  Terkuin Ansku

  ReplyDelete
 6. Voi ihastus noita - saisikohan tilattua Suomeenkin niitä juttuja, mitä täällä ei myydä :-) Muistelen että katselin tota kauppaa jo silloin, kun niillä suunnilla asuttiin. Eivät vaan tainneet toimittaa Kanadaan.

  ReplyDelete
 7. Yaelian, tämä on näitä ympärivuotisen koulun iloja. Olen tähän meidän trackiin muuten tyytyväinen, mutta joululoma voisi alkaa hiukan myöhemmin.

  Anne, minäkin näihin lampaisiin viehätyin. Ja kun vielä ovat pehmeääkin pehmeämpää materiaalia. Sopisivat oikein hyvin myös joulunaikaan :)

  Unelma, Garnet Hillillä on vaikka jos mitä ihanaa. Olen aiemmin bongannut sivuilta myös Marimekon tuotteita. Niitä ei ole nyt muutamaan vuoteen näkynyt. Hyvää Pyhäinmiesten päivää!

  Mari, joululoma loppuu sitten vuoden 2012 puolella, taitaa olla tammikuun 2. päivä. Joten pitkä on loma.

  Ansku, meilläkin traditionaaliset koulut aloittavat joululoman ihan suomalaisen aikataulun mukaan. Tämä ympärivuotinen on sitten eri juttu. Ihanaa, saat apua sinne siivoustouhuihin! Onkohan poika yhtä mielissään?

  Olemme muuten muutamalla joululomalla hurauttaneet Floridaan, kun aika on käynyt pitkäksi ja sää kylmäksi täällä meillä :)

  Hannis, kuule, näiden kanssa on sama kuin Potteryn. Nykäise hihasta ;)

  ReplyDelete
 8. Voi,kun joulu on jo lähellä!
  Meillä jää lasten joululoma aika lyhyeksi kun joulu sattuu viikonlopulle tänä vuonna.
  Muistaakseni koulut loppuu 22.12. ja alkavat jo 2.1.,mutta toisaalta kun itsellä ei ole lomaa tuohon aikaan ,niin oikeastaan helpompikin niin...

  Kauniita tavaroita...täytyy käydä katsomassa heidän sivunsa ;-)

  ReplyDelete
 9. Anne-Marie, en oikeastaan pistäisi pahakseni vaikka loma alkaisi vähän lähempänä joulua. Etenkin jouluostokset ovat aina vähän hankalia. Onneksi on netti :)

  Yksi radioasema soittaa jo täyttä häkää joululauluja, aloittivat kuun alusta. Mulle on vielä vähän liian aikaista.

  ReplyDelete