Thursday, November 24, 2011

Kiitospäivä

Kiitospäivä alkaa kallistua jo ehtoopuolelle. Olo on kylläinen ja hyvä, perhe pelaa lautapelejä takkatulen loimussa. Vuosi sitten kirjoitin kantapaikastamme, jossa nautimme Kiitospäivän aterian. Niin tänäkin vuonna, jo yhdeksännen kerran. Kuvat ovat ravintolan ja lehtien sivuilta. Minulta jäi kamera kotiin, kun niin kaihosin kalkkunaa, kalkkunan täytettä, makeista potuista tehtyä laatikkoa, suklaapiirakkaa...


Hetken aikaa kyllä näytti hiukan hankalalta. Paikkojen varaaminen jäi viime tippaan. Muistimme vasta lokakuun puolenvälin paikkeilla, että Kiitospäiväkin taas vääjäämättä tulee. Pääsimme kuitenkin jonotuslistalle ja pari viikkoa sitten saimme puhelun. Kiitospäivä oli pelastettu!


Aikaisemmin paikalla on ollut lato. Sittemmin ladossa on vieraillut USA:n viihdetaiteen ja poliittisen elämän kermaa. Kuvia on seinillä sadoittain.


Aulassa on jättimäisen joulukuusen lisäksi huikea asekokoelma.


Suurempikin seurue mahtuu saman pöydän ympärille. Siniruudulliset pöytäliinat ovat mukavan kotoisat.


Sorina on aikamoinen, kun talo on täynnä ja vielä kahdessa kerroksessa. Lisäksi on paviljonkirakennus, jossa on tilaa sitten kymmenien henkien seurueille. Paikka on suosittu hääjuhlien viettopaikka.


Yläkuvassa on yksi kabineteista. Paikallinen viiniseura järjestää tiloissa maistajaisia.


Ravintolan viinikellari on maankuulu ja haalinut palkintoja oikealta ja vasemmalta. Samoin pihvit ovat maineessa. Aulassa on myymälä, josta voi ostaa kotiin tuomisiksi vaikka mainiota Chocolate Chess -piirasta. Mutta huikein nähtävyys on kyllä walk-in humidaari, jossa on sikareita joiden hinnalla voisi ostaa käsilaukun tai kenkäparin. Eikä tarvitsisi tyytyä ihan edullisimpaan malliin.

Istuimme pöydän ääressä ja jokainen kertoi vuorollaan mistä on erityisen kiitollinen tänä vuonna. Jokainen aloitti listansa samalla tavoin: olemme kiitollisia meidän perheestä.

Hyvää Kiitospäivää teille, jotka sitä vietätte!11 comments:

 1. Täällä on ilmeisesti aika paljon joitakin aikoja USAssa viettaneita. Aamutelkkarissakin laittoivat Kiitospaivan ateriaa. Hieno traditio. Olisi mukavaa joskus paasta osalliseksi.

  ReplyDelete
 2. Hyvää kiitospäivää sinne!Myöhästynyttä sellaista!

  Olisi kiva kokea joskus Kiitospäivä,halloween ja joulu siellä kaukana!
  Pitäisi varmaan tulla syksyllä ja lähteä vasta joulun jälkeen pois ;-)
  No,kunhan se lottovoitto osuu kohdalle (vaikka ei lottoakaan) ja sinulla on siellä se majatalo ...

  ReplyDelete
 3. Amerikassa katsomme aina ravintoloissa niissä käyneiden julkkisten kuvia.´Tuntuukin, ettei sellaista pikku kuppilaa olekaan, jossa ei joku stara olisi käynyt. Siellä ei kainostella pyytää tähtiä kuvaan ravintoloitsijan kanssa...

  Toisaalta, meidän julkkiksemme ovat aika pieniä tekijöitä, joten ehkä joku Jope Ruonansuun tai Maria Sidin kuva ei kovin säväyttäisi seinällä....

  ReplyDelete
 4. Wau, mikä ravintola! Meilläkin toissä laitettiin tarjolle kalkkunaa, täytettä ja karpalokastiketta. Olisi ihana päästä joskus paikan päälle juhlistamaan :) Kiva idea viedä porukka syomään ravintolaan, USA:ssa asuvilla tutuilla kun tuntuu olevan jo lokakuun alussa kiitospäivän kokkausstressi päällä kun pitää kotona värkätä ruokaa niin monelle. Kuulostaa mukavalta päivältä tuo teidän kiitospäivä, kiitos kun otit mukaan!

  ReplyDelete
 5. Muistankin aiemman postausksesi kiitospäivästä. Ihana paikka ja varmaankin ihana ateria! Happy Thanksgiving teille!
  Aiotteko mennä shoppailemaan kun on Black Friday?

  ReplyDelete
 6. Ihanan kotoisa ruokapaikka. Varmmaan viihtyisäkin.
  Meniköhän lähettämäni kortti roskapostiin?

  ReplyDelete
 7. Ihanan kuulosta ja näköistä:)
  Jos jotakin haluaisin kopioida sieltä, niin tuon kiitospäivän. Tekisi hyvää täälläkin pysähtyä kiittämään ja miettimään, mikä on hyvin.
  Black Friday on vain sitten turhan nopeasti perään.

  Pari vuotta sitten olimme mieheni kanssa Orlandossa huvipuistossa. Söimme kiitospäivän lounaaksi hot dogit):
  Olisipa ihanaa päästä käymään siellä.

  Sirkk)

  ReplyDelete
 8. Hyvää myöhästynyttä Kiitospäivää!

  En ymmärrä minne kommentit katoavat..jonnekin bittiavaruuteen?!
  Olisi kiva joskus viettää Kiitospäivää,halloweenia ja joulua siellä päin maailmaa..mutta sitten pitäisi saada lottovoitto(vaikka ei lottoakaan) ja viettää siellä syksy,että näkisi kaiken ;-)
  Ehkä sitten kun se lottovoitto on tilillä ja sinulle se majatalo ;-)

  ReplyDelete
 9. Kaunis paikka. Tiedän täältä Suomessa muutaman sellaisen vanhan huvilassa sijaitsevan ravintolan. Voi ihan kuvitella ajan havinaa, kuinka hienoissa leveissä hameissa on siellä juhlittu. Joskus kauan kauan sitten. Ihana perhe sinulla

  ReplyDelete
 10. Teillä on kiva juhla näin joulun alla tuo kiitospäivä! Tunnelmallisen näköistä teidän kantapaikassanne.

  ReplyDelete
 11. Ihanan näköinen paikka, olette varmasti viettäneet oikein mukavan kiitospäivän!! :) Mekin vietimme eräänlaista kiitospäivää: mies katseli amerikkalaista jalkapalloa taivaskanavilta ja minä tein paahdettua ja täytettyä kanaa ja kurpitsapiirasta :) Täällä kiitospäivää ei tunneta, mutta söisin mielelläni kiitospäivän menyyn joku kerta :D Oikein mukavaa sunnuntaita! :)

  ReplyDelete