Thursday, September 1, 2011

Vinkki yskijöille - atshuu!

Hurrikaanista selvisimme lähes säikähdyksellä. Syksyinen flunssa sen sijaan selätti melkein koko porukan.


Luin muutama vuosi sitten lehdestä vinkkejä miten lannistaa kiusallisia flunssan oireita. Sen jälkeen meillä on yskijöille yöksi hierottu jalkapohjiin Vicksin VapoRub -salvaa. Kummasti se hillitsee yskimistä ja yöunet ovat syvät. Joskus hieron salvaa jalkapohjiin jos vain haluan nukkua kuin tukki. Rehellisyyden nimissä en tiedä vaikuttaako itse ajatus enemmän kuin salva, mutta pääasia että toimii.

Irene oli pelättyä helläotteisempi. Hurrikaanipäivänä meillä leivottiin pullia, katsottiin leffoja ja laitettiin ruokaa yhdessä. Illalla alkoi jo aurinkokin vähän pilkistää. Parina seuraavana päivänä oli rajuja ukkosmyrskyjä ja ne katkoivat puita ja sytyttivät tulipaloja. Nyt vain hirvittää, että seuraavan kerran kun evakuointikäsky käy ihmiset eivät asiaan suhtaudu vakavasti. Niin kävi Katrinan kanssa kuusi vuotta sitten.

Sunnuntaina naapurustossa nähtiin taas uskomatonta hyörinää, kun jokainen perhekunta puhdisti pihamaataan. Meilläkin urakoitiin kolmisen tuntia perheen voimin, että saatiin risut ja kävyt kerättyä, tavarat paikoilleen, pihamaa siistittyä.

Hurrikaanin jälkeen iski perheeseen ilkeääkin ilkeämpi pöpö. Olisikohan kyseessä jo vuoden 2011 influessavirus H3N2. Oireet ainakin täsmäävät: huikean korkea kuume, äkeä lihas- ja päänsärky, yskä joka ei ota hellittääkseen, kurkkukipu.

Kiitos teille kaikille, jotka edelliseen postaukseen laitoitte terveisiä ja kommentteja, lämpimiä ajatuksia ja haleja. Mulle on ollut vähän vaikea paikka johtaa joukkoja (lue: lapsia) edestä. Siis näyttää, että ei tässä hätää eikä huolta, tuulet vain vähän nyt puhaltelevat ja vain varmuuden varoiksi varaudutaan pahimpaan. Kun itseäkin vähän hirvittää ja pelottaa. Sain teidän terveisistä rohkeutta ja puhtia, tuli hyvä ja lämmin mieli. Kiitos teille kaikille.

15 comments:

 1. Vicks Vaporud on tuttu! Muistan ,että lapsena flunssassa sitä hierottiin rintakehääh,tuo jalkapohjaan laittaminen on ihan uutta;D
  Onneksi Irene oli hellempi kuin luultiin:)Toivottavasti ei tule nyt syksylläkään mitään pahoja myrskyjä.
  Ja paranemisiin koko perheelle!

  ReplyDelete
 2. Eipä tosiaan ole tullut hierottua vaporubia jalkapohjiin, täytyykin seuraavan flunssan iskiessä kokeilla! Hyvä että selvisitte tällä keritaa vähin vahingoin hurrikaanista.

  ReplyDelete
 3. Helpotuksen huokaus, selvisitte vähällä! Vaporubia äiti laittoi aina mulle rintakehään pienenä jos oli oikein sitkeä ja "limainen" flunssa. Jalkapohjiin laitosta en olekaan ennen kuullut, mutta odottelen tämän syksyn flunssaa ja kokeilen! Kun koulutkin ovat alkaneet, ne flunssatkin alkaa kiertää...:)

  ReplyDelete
 4. Hienoa, että ei Irene sitten pahemmin riepotellut teitä.
  Täälläkin jo kerrottiin tuosta H3N2 viruksesta.
  Sanottiin sen olevan pahimmillaan joulun jälkeen.
  Täytynee kokeilla tuota Vicksiä jalkapohjiin.

  ReplyDelete
 5. Yaelian, yleisint tapa käyttää VapoRubia taitaa olla juuri tuo rintaan hierominen. Kyllähän sekin mukavalta tunuut, kun on oikein tukkoinen.

  Irene oli onneksi vaisumpi, vaikka saihan se ihan riittävästi tuhoa ja menetyksiä aikaiseksi. Katian käänteitä nyt sitten taas seurataan.

  Suvi, suosittelen kyllä lämpimästi! Se ainakin rentouttaa ihanasti. Kiva, kun tulit kommentoimaan!

  Minna M, tämä tämänkertainen flunssa ja sen yskä ovat niin äkeät, että VapoRubkaan ei ihan riitä. Meillä lapset kovasti kuitenkin tykkäävät, kun käyn hieromassa varpaat ja jalat salvalla ennen nukkumaanmenoa ja laitetaan lämpöiset sukat jalkaan :)

  ReplyDelete
 6. Onneksi selvisitte pelkällä säikähdyksellä!

  Vicks on tuttu meillekkin mutta olen hienonut sitä rintaan, pitääkin kokeilla seuraavalla kerralla jalkapohjiin! Meilläkin tenavat sairastaa yskää, kurkkukipua ja lämpöä... Parantumista sinne!

  ReplyDelete
 7. Sirpa, minäkin vähän vielä emmin, että voisiko tämä olla jo H3N2. Toisaalta en muista näin ankaraa kuumetautia olleen moneen vuoteen. Aika aikaisessakin olisi.

  Mari, parantukaa tekin siellä pian! Mikään ei ole niin kurjaa kuin pienet potilaat. Toisaalta heillä tuntuu olevan jokin ylimaallinen kyky toipua ihan sitten silmänräpäyksessä. Vicksiä suosittelen lämpimästi :)

  ReplyDelete
 8. Ajattelinkin (meinasin viestiin laittaakkin) että mahtaa sitä pelätä tuossa tilanteessa. Ne ei tos kylkiluukin iaan ole leikkiä. Mutta hyvä että kaikki meni hyvin. Se flunssa juttu. Viime talvena meillä oli myös älytön flunssa joulun tienoilla. Kuukauden kesti ja kuulin että jollakin tais kylkiluitakin hajota älyttömän yskimisen johdosta. Minäkin olin niin kipeä että koko kroppa särki, vatsakin reagoi pöpöön. On ne voimakkaita nuo flunssapöpöt. Paranemisiin!!

  ReplyDelete
 9. Ihanaa kuulla teistä! Pysykää nyt terveinä ja myrskyittä. :)

  Ylva

  ReplyDelete
 10. gone to the beach, kyllä vaan hirvittää, kun ei oikein tiedä mitä tuleman pitää. Joskus on sitten onni matkassa.

  Onpas ollut hurja flunssa! Toisaalta tämä meidän pöpö on kyllä sen verran köhityttänyt, että välillä olen ollut huolissani saavatko yskijät tarpeeksi ilmaa.

  Ylva, kiitos. Yritämme täällä parhaamme, mutta tässä nyt on vähän niin että ihminen päättää ja jumala säätää :)

  ReplyDelete
 11. Onneksi selvisitte Irenestä ehjin nahoin!

  Flunssakausi on täälläkin päällä, oma flunssa meni onneksi nuhalla ja väsymyksellä ohi. Tyypillinen syvä ja TODELLA pahalta kuullostava (kuulostaa onneksi yleensä paljon pahemmalta kuin tuntuu) yskä jäi tällä kertaa väliin.

  Sivupalkissasi näkyvästä ruisleipäleipurista on muuten blogissani juttu tällä viikolla

  http://lumolifestyle.blogspot.com/2011/08/ryevolution-finnish-rye-bread-in-new.html

  ReplyDelete
 12. Hyvä että kaikki on kunnossa. Tiikeribalsamia ostan aina kun eteen osuu ja se on huomattavasti edullisempaa kuin kopiot ;)

  ReplyDelete
 13. Ensinnäkin oli ihana lukea, että selvisitten noin pienellä myrräkästä.
  Sitten toiseksi pikaista paranemista!

  On olevinaan taas niin kovin kiire. Pitäisi viedä lapset hoitoon, olla talolla laittamassa pihaan viimeisiä istutuksia, laittamassa viimeisiä listoja kiinni ja sitten vielä matkata 4v synttäreille...

  ReplyDelete
 14. Mukava kuulla,että selvisitte myrskystä mutta muuten pikaista paranemista!
  Rintaan minäkin olen kuullut Vickisä laitettavan,mutta pitää muistaa vastaisuuden varalle tuo vinkki!
  Varsinkin kun ovat ennustaneet sen megapöpön rantautuvan tänne.

  Mukavaa viikonloppua sinne teille ;-)

  Anne-Marie

  ReplyDelete
 15. Täällä ollaan lueskeltu kuulumisia ahkeraan vaikka kommentointi on jäänyt vähille. Kiitos Vicks vinkistä, pitääpä katsoa jos tuota löytyisi meiltäkin. Täällä ollaan köhitty kohta kuukausi... grr...

  ReplyDelete