Monday, September 5, 2011

Labor Day

Pitkä Labor Day -viikonloppu alkaa olla ohi. Yritimme viettää viikonloppua perinteisin menoin. Rannalle ei nyt lähdetty, mutta muu tehtiin oppikirjojen mukaan.


Mikä tahansa juhlapyhä on kyseessä, niin silloin mennään ostelemaan. Mekin kävimme tyttären kanssa täyttämässä tämän ankaran velvoitteen.


Minä niin haluaisin vielä käydä Gapilla ja Gymboreella ostamassa suloisia vaaleanpunaisia vetimiä. Pojille olisi kiva ostaa robottikuvioita ja dinosaurauksia. Ne ajat ovat kuitenkin ohi. Nyt pitää mennä Aeropostalelle, Hollisterille ja Abercrombielle.


Ostoksetkaan eivät ole kovin jänniä: huppareita ja t-paitoja, vähän eri väreissä ja eri firmojen logoilla varustettuina.


Itselleni löysin kengät. Aika harvoin enää löydän kenkiä joiden kanssa tulee sellainen tunne, että pakko saada mukaan. Näitä kokeiltuani en halunnut ottaa niitä enää jaloista pois. Päällysmateriaali on kangasta, napakkaa ja vähän joustavaa...


...ja korkoa on sen verran, että hyvin voi juosta, mutta ei tule vielä polvet-hampaissa -kävelyefektiä kuten korkeammilla koroilla.

Ja tottahan toki Labor Day -viikonloppuna leivotaan pikkuleipiä hampurilaisten paiston ja hodareiden syönnin lisäksi.


Kokeilin ensimmäistä kertaa Archer Farmsiin valmista sekoitusta, jossa on valkosuklaata, karpaloita ja kaurahiutaleita. Mausteet olivat kuin joulukakusta konsanaan.


Archer Farms on Target-ketjun oma merkki.Testiryhmämme suosittelee näitä lämpimästi. Tein pikkuleivistä pienempiä kuin ohjeessa sanottiin. Pakkauksesta tuli 24 herkkupalaa ja ne katosivat lautaselta kahden tunnin kuluessa.

Viikonlopun huipennus oli tänään maanantaina käyty regattakisa uima-altaalla. Tällä kertaa kilpailuun osallistui perheestämme vain yksi venekunta. Tytär nikkaroi aluksensa ihan omin avuin pahvista ja teipistä. Säännöt eivät lupaa anna muille materiaaleille.


Regatta oli saanut paikalle kilpailijoiden lisäksi myös paikallislehden ja tv-kanavan. Uima-allaskausi vetelee nyt loppujaan. Syyskuun loppuun saakka altaat ovat auki enää vain viikonloppuisin. Seuraavan kerran pulikoidaan asuinalueemme altailla sitten taas ensi toukokuussa.

Vanhempi väki muistelee vielä kultaista sääntöä, jonka mukaan valkoisia jalkineita ei saa käyttää Labor Dayn jälkeen. Tästä säännöstä kyllä tingitään ihan yleisesti. Mutta onneksi mullakin on nyt syksyn sävyihin sopivat popot.

9 comments:

 1. Mä en saa tota ukkoani kirveelläkään shoppaileen juhlapyhinä, jos juuri muutenkaan ja yksin ei tuu lähdettyä. Sä oot tehnyt tosi paljon upeita löytöjä. Vitsi kun nyt rupes tekeen mieli hodaria ja Rob lähti just töihin, enkä jaksa lähteä nyt yksin edes ruokaostoksille.

  Vaikka meillä ollaan aika laiskoja noudattamaan perinteitä, niin nyt voin kyllä vaikka vannoa, että tuota kenkäsääntöä tulen noudattamaan, mulla ei oo yksiäkään valkoisia kenkiä, koko elämäni aikana on ollut vain kahdet valkoiset saappaat. ;)

  ReplyDelete
 2. Itkupilli, ihan jos tarkkoja ollaan, niin taitaa olla ensimmäinen Labor Day kun käyn shoppailemassa. Yleensä käydään kaupoilla, kun siellä ei ole muita. Nyt oli kuitenkin kiva lähteä tyttöjen kesken. Ja mun ostokset eivät enää kelpaa....

  Hih, kiva että jonkun säännön noudattaminen sujuu ihan itsestään. Mullakaan ei ole ollut kuin valkoisia tossuja.

  ReplyDelete
 3. Tyttöjen kesken shoppailu on ihan kivaa ja kivoja ostoksiakin olette löytäneet!
  Kengät näyttävät tyylikkäiltä ;-)

  Täällä on ollut kaunista,aurinko paistanut ja ollut melko lämmintä..nämä säät kun vielä jatkuisi pitkään..

  Mukavaa viikon jatkoa teille!

  ps. voi kun pääsisikin Targetiin ;-) hih

  ReplyDelete
 4. En tiennytkààn tuosta valkoisten kenkieln kiellosta.
  Aivan ihanat nuo venekilpailut tai mitkà lie ja hyvà ettà materiaali oli ilmoitettu niin kisa pysynee suht tasavàkisenà.
  Mà en niin noihin perushuppareihin jàmàhtànyt tuijottamaan, mutta nuo kassit. Aivan ihanat!!!!

  ReplyDelete
 5. Aika ihanan kengät olet löytänyt! Kauniin värisiä nuo hupparit! Pääsispä taas Targetiin:kävin niissä usein USAssa asuessa.

  ReplyDelete
 6. Oi, miten ihanat kengät!!! Ajattelin vain pistäytyä lukemassa ja laittaa raksin kommenttineliöön...mutta oli ihan pakko laittaa pari riviä noiden kenkien takia. Voi, kun itsekin löytäisi jostain juuri tuollaiset. *haaveilee*

  ReplyDelete
 7. Kivat kengät löysit ja ihanan värisiä huppareita pino :)

  ReplyDelete
 8. Kauniit kengät löysit, näyttävätkin
  mukavilta. Huppareitahan aina tarvitsee.
  Hauskalta kuulostaa tuo regattakisa
  uima-altaassa:)
  Ja varmaan teillä hauskaa olikin.
  Iloista syyskuuta.

  ReplyDelete
 9. Noita komeita kasseja sain mieheltäni :)

  ReplyDelete