Monday, September 19, 2011

Eläintarha - Zoo

Eilen oli täydellinen sää eläintarharetkelle. Parin tunnin ajomatkan päässä on NC Zoo. Tarha on jaettu Pohjois-Amerikan ja Afrikan eläimiä esitteleviin osiin. Yleensä kierrämme vain toisen osan, mutta koska päivä oli mitä mainioin taivalsimme tarhassa lähes 10 kilometriä. Sääennuste lupaili vähän sadetta, joten tungostakaan ei ollut. Ei satanut, ei paistanut, lämpötila oli mukava alle 20 C astetta.

Tämä opaste jaksaa hymyilyttää joka kerta. Climax ja Hight Point. Pitäisi joskus poiketa katsomaan minkälainen paikka on kyseessä.


Muu perhe kuvasi eläimiä, minä räpsin kuvia muista mieluisista kohteista.

Eläintarhasssa on mieletön leikkipuisto. Olen ihastunut puistoon ikihyväksi. Mäkeä voi laskea jättimäisestä lumpeenlehdestä, heinäsirkalla ratsastaa. Hämähäkinverkko on kiipeilytelineenä.Jättimäisiä kurpitsoja voi käyttää kiipeilytelineinä...
...ja ampparilla "lentää".


Eläintarhassa on paljon opaskylttejä…


...ja tietoiskuja.


Geysiirit ruiskuttivat vettä yläilmoihin. Varsinkin hellepäivinä tämä alue on lasten suosiossa. Opimme myös, että tutkijat ovat löytäneet maapallolta noin 1000 geysiiriä, puolet näistä on Wyomingissä, Yellowstone National Parkissa.


Helikopterilla on tarkoitus etsiä norsulaumoja Afrikan tasangoilta.


Koimme myös syntymän ihmeen. Tosin vain näyteltynä ja mielikuvituksella höystettynä. Mutta metelistä päätellen syntymä oli yhtä juhlaa.Suloisen samettista syyskuun viikkoa kaikille! Meillä loma jatkuu.

13 comments:

 1. Kiitos,kun otit mukaan.Tuollaista leikkipuistoa en ole koskaan nahnyt edes kuvissa.Mielenkiintoinen.
  İhana "syntyma"kuva.
  Kivoja syyspaivia sinne kauas.Taalla viela tanaankin lamminta +29 astetta.

  ReplyDelete
 2. Olipsas kiva puisto. Tosi hauskoja myòs nuo kyltit kaikessa viisaudessaan :D

  ReplyDelete
 3. Hieno leikkipuisto. Siellä on käytetty mielikuvitusta noita vempelitä tehdessä ja samalla annetaan hyviä tietoiskuja.
  Mukavaa loman jatketta!

  ReplyDelete
 4. Ompa hauskan näköinen paikka, ihan huikea leikkipuisto :)

  ReplyDelete
 5. Onpas ihanan erilainen leikkipuistoj ja muutenkin kiva eläintarha kun on muutakin kuin eläimiä :) Kiva muutenkin seurata täältä katsottuna hiukan erilaista elämää siellä rapakon toisella puolella.

  ReplyDelete
 6. Oi, miten ihana paikka! Tuo "kuoriutuminen" varsinkin oli aika hauskan oloinen. Luulisin, että meidän pojat rakastaisivat tuollaista paikkaa. Suomeenkin moinen, kiitos.

  ReplyDelete
 7. Sateenkaari, huh hellettä! Teillä sitä piisaa. Meilläkin tämä on vielä väliaikaista, pysyvästi sellaisia 20 C asteen päiviä on tiedossa sitten ensi kuussa.

  Olemme aika monessa leikkipuistossa käyneet, mutta tämä on mielestäni ihan yliveto. Jollain on välähtänyt.

  Ciacy, on aina kiva, kun kiellot ja kehoitukset yritetään sanoa vähän leikin varjolla. Paljon kivempi kuin "Aitaan nojaaminen kielletty".

  Sirpa, eläintarhassa on myös paljon taideteoksia eläimistä ja mikä parasta, näiden teosten päälle saa kiivetä ratsastamaan!

  Kiitos, lomaa on vielä kaksi viikkoa.

  Mari, leikkipuiston pohja (vai pinta) on tehty kumisilpusta. Siis vanhoista renkaista ym. Tosin lateksiallergiselle sitten kurja juttu, mutta muutoin mukavan pehmeä ja joustava.

  Susu, eläimiä on mukava katsella, mutta kyllä nämä oheisjutut tekevät retkestä vielä antoisamman :)

  Assari, meidän kolmikko "kuoriutui" kilvan. Meillä oli kyllä ihan hulvattoman hauskaa. Illalla alkoi ja vanhempien askel vähän hyytyä, mutta lapset edelleenkin painelivat samalla innolla ympäriinsä. Tekee ikä tehtävänsä.

  Kivaaa oli myös se, että eläintarhan henkilökunta esitteli kohteiden tuntumassa eläimiä ja kertoivat niistä enemmän. Saimme kokeilla jääkarhun turkkia ja havainnollisen vertailun siitä, kuinka pitkä norsun kärsä onkaan. Tai miten alligaattori ja snapping turtle pyydystävät saalistaan.

  ReplyDelete
 8. Ihana leikkipuisto! Nuo kurpitsaleikkitelineet näyttävät niin houkuttelevilta! Eläintarhoihin on aina kiva mennä,vaikka muistaakin,että eläimet ovat siellä häkeissä tai suljetuissa tiloissa,mutta emmehän me muuten niitä oikeasti näkisi.
  Mukavaa viikkoa!

  ReplyDelete
 9. Yaelian, ymmärsin kuvia katsoessa, että varsinkin tuo ylin kurpitsa näyttää aika pieneltä. Ne olivat luonnossa ihan reippaan kokoisia.

  Eilen puhuttiin taas siitä, että eläinten luonnollinen asuinympäristö EI ole eläintarha. Tää on vähän kaksipiippuinen juttu. Eläimiin on mukava tutustua, mutta ne eivät ole luonnollisessa ympäristössään. Onneksi tässä eläintarhassa on lääniä missä vaeltaa.

  ReplyDelete
 10. Olipa upea leikkipuisto! Tuollainen kutkuttaa aikuisenkin mielikuvitusta. Mikseivät kaikki leikkipuistot ole tuollaisia? :)

  Heh, hauskoja tietoiskuja!

  ReplyDelete
 11. Ihana leikkipuisto.Olen samaa mieltä kuin Kulkukatti..miksi kaikki eivät voisi olla tuollaisia?
  Tai saisimme edes yhden tuollaisen tännekin ;-)

  Mukavaa loman jatkoa teille!
  Täällä tulee vettä ihan urakalla...mutta onpahan "syy" vaikka leipoa ;-)

  ReplyDelete
 12. Siis tosi kiva leikkipuisto!

  Blogissani on sulle jotain..

  http://countrysally.blogspot.com/2011/09/tunnustus-synttaripaivan-ratoksi.html

  Syysterkuin, Sally

  ReplyDelete
 13. Kulkukatti, omasta lapsuudestani muistan leikkipuiston, jossa oli kärpässienimäinen karuselli. Enpä muuta oikein muistakaan. Joten kyllä tällaiset ovat mieleenpainuvia paikkoja.

  Anne-Marie, varsinkin leikkipuistoissa pitäisi antaa mielikuvituksen lentää :) Mikäs sen mukavampaa.

  Loma jatkuu ja välillä vähän mietitään, että mitäs nyt tehtäis ;)

  Sally, kiitos Sinulle! Kävin jo kurkkimassa ja kiitollisena otan tunnustuksen vastaan. Sulla oli kyllä yllättäviä juttuja. En heti olisi arvannut.

  ReplyDelete