Friday, September 23, 2011

Arvonta

Joskus on luovuus hukassa. Kuten silloin, kun lapset ilmoittavat että ei oo mitään tekemistä. Mun vakiovastaus on, että lue kirjaa tai piirrä.


Unelmiakin on, mutta niitä kohti suunnistaminen ei ota luonnistuakseen. Kädessä on joko väärä kartta tai kompassi tai molemmat.


Onneksi apu tuskaan löytyy helposti. Ranteeseen vain luovuuden talismaani ja jo taas luistaa! Löysin eilen tällaisen ihmekalun avukseni ja ostin toisenkin siltä varalta, jos joku muukin tarvitsisi apua arjessa (tai miksei myös juhlassa) luovimiseen. Mulla alkoi luovuus hersyä sellaisella alkukantaisella voimalla, että alta pois! Rustasin puolenkymmentä runoa yhdeltä istumalta. (Nautitulla punaviinillä EI ollut osuutta asiaan).


Arvonta on voimassa syyskuun loppuun saakka. Osallistua voit jättämällä kommentin koskien luovuutta, arvontoja, unelmia, punaviiniä tai rannekoruja. Kommentteja saa jättää niin monta kuin mieleen pulppuaa. Muutkin aiheet käyvät, jos tuntuu että aiheen rajaus kahlitseen mielikuvituksen laukkaa.


Unelmaista syyskuun viimeistä viikonloppua!

Hugs,

Johanna

P.S.

Käykääpä kurkkaamassa Tuulan blogista aivan hillitön George Clooney -pätkä! Mun piti katsoa se viiteen kertaan. Kiitos Tuula, kun jaoit tämän kanssamme. Kyllä on ollut luovuus valloillaan :)

36 comments:

 1. Olenko eka? No meillä jos valitetaan ettei oo tekemistä niin sanon, että siivoa. Sen jälkeen tekemistä taas löytyy.

  -Maissi-

  ReplyDelete
 2. Luovuutta lisäävä koru,cool! Luovuutta tarvitsen maalaamisessa ja keittiössä,ja onneksi ne toimivat.Maalaamisessa odotan seuravaavaa inspistä,kai se tulee jossain vaiheessa taas. Kun poikani valitti,että on tylsää,kehotin minäkin häntä lukemaan ja hän kyllä lukikin aika paljon:) Hyvä punaviini on sellainen,jossa ei ole liikaa tanniinisuutta,voisin ottaa lasillisen nyt,vaikka valkoviini maistuukin minulle paremmin.Mukavaa ja luovaa viikonloppua Johanna!

  ReplyDelete
 3. Maissi, kiva kun tulit! Taidanpa ottaa vinkkisi heti käyttöön :)

  Yaelian, ihanaa viikonloppua Sinullekin. Sinä olet tehnyt kauniita töitä, Sinulla on kyllä sivellin hallussasi. Lukeminen on hyvä harrastus, ei katso aikaa, ei paikkaa.

  ReplyDelete
 4. Minä huomasin viime talvena, kun olin todella väsynyt päivätyöstäni, niin luovuus oli aivan hukassa. Minulla ei syttynyt minkäänlaista lamppua pään päälle eikä yhtään uutta ideaa käsityörintamalle, joka on kuitenkin se mun toinen työni. Nyt taas ideoita syntyy, kun päivätyössä pääsee vähän helpomalla. Joten ainakin mun kohdalla luovuus tarvitsee lepoakin. Rannekkeelle olisi täällä kyllä paljon käyttöä:) Ihanaa viikonloppua sinulle!

  ReplyDelete
 5. Tuollainen pitäisi ehdottomasti olla ranteessa, lisää luovuutta luomassa.
  Oma luovuuteni on nyt aikalailla kiinni kuvaamisessa.
  Pehmeä punaviini on jees, mutta
  Chardonnay rypäleestä valmistettu
  valkoviini maistuu suussani vielä paremmalta.
  Näin perjantai-illan kunniaksi voisi lasillisen nauttiakin.
  Luovaa viikonloppua, Sinulle!

  ReplyDelete
 6. Mulla on sen ikäiset lapset, että heille ei vielä tarvitse keksiä tekemistä, vaan heidän tekemisiään täytyy enemmänkin rajoittaa. Siinä hommassa tarvitaan luovuutta, runoja ja pari lasillista punaviiniä aina silloin tällöin!

  ReplyDelete
 7. Tarutikki, totta, että lepo on myös valtavan tärkeää. Sinulla on kyllä mahdottoman kauniita töitä, toisinaan ihmettelenkin miten aina keksit uutta!

  Sirpa, valokuvaus on mukavaa. Harmittaa vain, kun useimmat otokset ovat vähän sinnepäin. Sinulla on blogissasi upeita otoksia. Yhteen mehiläiskuvaan olen ihan hurmaantunut :)

  ReplyDelete
 8. Nanna, se on ihanaa aikaa! Juu, näyttäisi siltä, että punaviinin kulutus säilyy vakiona. Syy vain vaihtelee :)

  ReplyDelete
 9. Hei! Hyvä että löysit apua talismanista ;D
  Punaviini lasi, parin fazerin sinisen suklaapalan kera auttaa mulla monesti luovuuteen tai sitten ilta luovien naisten kesken !

  ReplyDelete
 10. Piti tohon edelliseen viel lisätä että olen kyllä vakkarilukijasi mut jostain syystä kommentointi onnistuu vain anonyyminä
  Riitta Kotipurosta

  ReplyDelete
 11. Riitta, haa nytpä en tiedäkään mikä on, kun et voi kommentoida kuin anonyyminä. Minullekin toisinaan on jossain blogeissa käynyt niin. Fazerin sininen muuten auttaa tuskaan kuin tuskaan. Huomasin myös, että Fazerilta oli tullut tummasuklaa - onkohan se yhtä hyvää kuin maitosuklaa?

  Hippokampustaja, toden totta! Pikkuisella luovalla hulluttelulla saa ainakin lapset katsomaan silmät pyöreinä, että mikä sitä mutsia taas vaivaa :)

  ReplyDelete
 12. Oi, luovuutta löytyy kyllä, mutta talismaani voisi potkia minua sen verran eteenpäin, että saisin rohkeutta (ja alkupääomaa??!) sen verran, että se oma yritys lähtisi käyntiin. Siitä unelmoiden : )

  Koskas niitä runoja pääsee lukemaan täällä blogissasi? Mukavaa viikonloppua!

  ReplyDelete
 13. Anne, Sinulla on kyllä paljon annettavaa myös valokuvauksen saralla. Runot, etenkin nämä pikasellaiset, pysyvät visusti pöytälaatikossa :)

  ReplyDelete
 14. Joo-o, tommoselle luovuuden lisääjälle olis kyllä käyttöä. Tuntuu että mä oon kyllä varsin epäluova immeinen :)

  ReplyDelete
 15. Justiinsa kaverin kanssa puhuttiin, kun tenavat sanoo, että ei oo tekmistä. Hän sanoi että heillä joskus 8v. kaksospojat sanoo jo edellisenä iltana, että huomenna ei ole mitään tekemistä... :)

  ReplyDelete
 16. Ihanan näköinen koru! Luovuutta vois täälläkin olla lisää kun pienten lasten kanssa työskentelen :)
  Punaviini kommentiksi pitää jakaa vinkki, jonka sain tällä viikolla. Meillä ainakin tuntuu ettei millään pääse tällä hetkellä eroon banaanikärpäsistä keittiössä :(. Mieheni veljen vaimo kehoitti laittamaan hiukan punaviiniä lasiin, lasin päälle Elmu-kelmu ja kelmuun reikiä hammastikulla. Ansa ei ole kovinkaan vetovoimainen, mutta jo päivän kuluttua lasissa paljon noita inhottavia pikkukärpäsiä. Eivät pääse noista pienistä reijistä pois vaan hukkuvat viiniin!

  Hyvä punaviini kylläkin on maistuvaa hyvien ystävien kanssa :).

  ReplyDelete
 17. Aikamoista luovuutta mielestani on osoittanut se mainostoimisto, joka on tehnyt eraan norjalaisen pankin mainoksen. Mainos on nakyvissa blogissanikin nyt. Kannattaa muuten kayda katsomassa, jos tykkaa George Clooneysta ;). Ja muutenkin.

  ReplyDelete
 18. Luovuus ja into uuden luomiseen herää aina näin syksyisin kun siirtyy taas elämään neljän seinän sisälle :)

  ReplyDelete
 19. Mä oon tuntuvasti vähentänyt luovuutta lisäävän punaviinin nauttimista, mummon pää ei sellasta enää kestä. Ehkä ton mun luovuuden notkahduksen vois korvata tuollaisella talismaanilla. ;)

  Ja nyt pitää mennä Tuulan blogille, koskapa tykkään George Clooneysta. ;)

  ReplyDelete
 20. Luovuus. Minulle on aina sanottu, että olen luova ihminen. Lapsena naapurin täti oli sanonut omalle äidilleni, että hänestä on kivaa kun me leikimme hänen lapsien kanssa, sillä meillä on mielikuvitusta, joka ehkä tarttuisi vähän hänen lapsiinkin. Eikö ole hassua! Ilman luovutta ei voisi elää!

  ReplyDelete
 21. Luovuudesta viela: olin aika luova kylla, kun mainostin tuossa samalla asken omaa blogiani ;D. Kavijaluvut huipussaan!

  ReplyDelete
 22. Niin ja kiitos Johannalle, kun mainostit myos ;D.

  ReplyDelete
 23. Harvoin käytän rannekoruja. Minulla on kuitenkin yksi tärkeä rannekoru: Seurustelin nyk. mieheni kanssa ja olin (jälleen) täällä USA:ssa käymässä 2,5 vuotta sitten. Kun miehen Coloradossa asunut isoäiti tiesi milloin olen tulossa, ajoitti hän Chicagon-matkansa samaan aikaan. Sain häneltä kauniin hopeisen, turkoosein koristellun rannekorun. Ennen kuin ehdin muuttaa tänne, tai tavata tätä isoäitiä uudelleen, hän kuoli. Tuntui kurjalta, etten voinut olla mieheni mukana heidän matkustaessaan Coloradoon ja järjestäessään hautajaisia. Pidin korua ranteessa hänen kuolemastaan hautajaisiin saakka, ja koin siten olevani lähempänä Coloradoa ja mieheni perhettä sinä aikana.

  ReplyDelete
 24. Kun lapset ilmoittavat ettei ole mitään tekemistä, niin kehoitan heitä menemään sohvalle pyörittelemään peukaloita, kummasti löytyy kiinnostampaa puuhaamista. Siivoaminen ja päiväunet ovat myös käteviä, mutta niitä en ole enää sanonut, etteivät leimautuisi inhottaviksi töiksi, joita tehdään vain silloin kuin ei ole muuta parempaa.

  Oma luovuus onkin sitten ihan hakusessa, niinpä viihdynkin sohvalla, tosin painellen sormilla läppärin nappuloita:)

  Sirkku

  ReplyDelete
 25. Sinulle on jotain blogissani...

  ReplyDelete
 26. Luovuus tulisi tarpeeseen, varsinkin töissä. Olen haeskellut sitä, mutta saanut sellaisia puuskia vain vähän. Liian vähän. Jos tuollaisesta kauniista korusta on apua, niin olisi ihanaa, jos sellaisen voittaisin.

  Meillä harrastetaan kotona luovuutta hetken päästä, kun alamme pyöritellä pullapalleroisia lasten kanssa... ;D

  Luovia hetkiä sinne edelleenkin! (Vilauta niitä runoja meillekin?)

  Ylva

  ReplyDelete
 27. Meillä jos lapsilla ei ole mitään tekemistä sanon,että mene sängylle pitkälleen ja odota niin kauan kuin keksit tekemistä...jostain syystä siinä ei mene kauaa?? ;-)

  Cabernet Savignon kolahtaa täällä <3
  ja saa ehkä luovuuttakin aikaan...hih

  ReplyDelete
 28. Ihana koru! Tuollainen pitäisikin olla aina hätävarana, mutta korun puuttuessa ylistän punaviinin luovuutta edistävää vaikutusta. Tykkään italialaisesta, toscanan kukkuloilla tehdystä viinistä. Banfi Brunello di Montalcino on ihan parasta näin pimeneviin syysiltoihin...
  Ihanaa viikonloppua sinne!

  ReplyDelete
 29. Haluan osallistua arvontaan, tarvitsen arjessa luovimiseen sopivan rannekorun!! Kovatahtisen työnteon ohella minulla on viime kuukausina ollut vaikeuksia tasapainotella energiaani muuhunkin...
  Punaviini: rakastan punaviinejä, varsinkin edellä mainittuja Brunello di Montalcinon viinejä, mutta en saa juoda mitään alkoholijuomia. Joten se siitä.
  Luovuus: olen kaksijakoinen persoonallisuus. Vaikka minusta on mukava organisoida kaikkea ja olen pikkuruinen kontrollifriikki, minusta löytyy myös luova puoli: minulla on musiikinopettajan tutkinto ja olen opiskellut taidehistoriaa. Käänsin juuri kokonaisen kirjan, johon tarvittiin lasteittain luovuutta ja osaan improvisoida tarvittaessa (sekä arkipäivän tilanteissa että pianolla).
  Rannekorut: käytän itse asiassa enemmän korvakoruja ja kaulakoruja, mutta tuo rannekoru on tosi söpö! :)
  Unelmat: haluaisin ansaita elantoni ihanien kirjojen kääntäjänä ja olla stressaamatta elämästä liikaa, mutta eihän kaikkea voi saada, vai mitä? :D
  Aurinkoista sunnuntaita! :)

  ReplyDelete
 30. Voi että tuollaisen luovuuskorun tarvitsisin kyllä nyt 4 kpl...
  nilkkoihin ja ranteisiin :)
  Tuntuu että mitään ei tapahdu ilman tuskan hikeä.

  Punaviiniä en juo koskaan,minulle maistuu vain valkoviini ;)

  Oikeastaan tulin vastavierailulle :)
  kiva kun haluist olla mukana minun pikku arvonnassa.

  Terkkuja
  Monica

  ReplyDelete
 31. Luovuutta, unelmia, arpajaisia, punaviiniä ja oliko vielä jotain muutakin?
  Unelmaa onkin ollut koko elämäni, kun isäni minulle tämän nimen antoi.
  Suuri unelmanikin on nyt tänä kesänä täyttynyt, kun vihdoinkin pääsin matkustamaan Ameriikkaan.
  Luovuutta yritin tukea ja kannustaa lapsissani, taisin onnistua, ainakin vähän. :-)
  Arpaonneakin on ollut vaihtelevalla menestyksellä.
  Onneksi selvisitte hurrigaanistakin. Kummityttöni säästyi tulipalolta Austinissa.
  Hyvää syksyä teidän koko perheelle.

  ReplyDelete
 32. PS. Sulle on jotain blogissani :)

  ReplyDelete
 33. Olen jo pitkään seuraanut blogiasi täältä Kanadan puolelta, mutta en ole saanut aikaiseksi jättää kommenttia. Löysin tänä syksynä itseni luovan puolen uudestaan ja olen vihdoin alkanut neuloa. Nyt on työn alla palmikkovillasukat. Neulomisessa luovuutta voi käyttää niin monella eri tavalla.

  Kiitos ihanasta blogista!

  T. Daada

  ReplyDelete
 34. Tarvitsen tuota korua kuumeisesti elämääni. Luovuudesta sanoisin, että jo lukio-ajoilta kuvistunneilla oli runsaasti luovuutta. Kuvistunti oli viikon pelastus. Ihanat lapsen leikki-iässä tehdyt piirrustukset odottaa kehystämistä ja seiniin laittamista. Talismaani, auta tässäkin hommassa.

  ReplyDelete
 35. Luovuutta on silloin kun sille ei ole aikaa, ja kun taas ajan kanssa koittaa oikein rutistaa niin se kaikki on kadonnut =0
  Auttaisikohan tuo koru näiden asioiden yhdistämisessä ? - mukana arvonnassa, kiitos
  Tiina K:mmi

  ReplyDelete