Wednesday, July 6, 2011

Home sweet home!

Eilen iltapäivällä palasimme kotiin viikon rantalomalta. Lapset halusivat vielä illalla mennä uimaan kilpaa kesäuimaseuransa kanssa. Taas meni rikki yksi allas- ja joukkue-ennätys. Kisat täytyi lopettaa ennen aikojaan, kun ukkosmyrsky yllätti.


Viikon verran hautasimme varpaita hiekkaan ja nautimme rantaelämästä. Etelä-Carolinan Myrtle Beach on tuttu aikaisemmilta vuosilta ja pääsimme hyväksi havaittuun resortiin. Vuokrasimme kahden makuuhuoneen asunnon. Itselleni tärkeimmät kriteerit ovat, että pääsee pesemään pyykkiä (helpottaa pakkaamista) ja on mukava välillä kokkaillakin. Rannan läheisyys ja uima-altaat eivät ole haitaksi. Eivät myöskään muutaman minuutin päässä olevat iltariennot ja outletit. Lomakylä on rakennettu golfkentän ympärille, joten maisematkin ovat kauniit & hyvinhoidetut.


Kun leiri on saatu pystytettyä säntäävät muut mereen ja minä jään varjon alle. En taida olla rantaihminen, mutta hyvän kirjan kanssa viihtyy paikassa jos toisessa. Lounas ja juomat pakattiin cooleriin. Haaveilla narrattiin pikkusinttejä ja hiekkaan hautautuvia rapuja.


Heinäkuun neljäs pävä ranta oli TÄYNNÄ. Yllä oleva kuva on otettu viime viikon lopulla, tavallisena arkipäivänä. Varjomeri jatkui katkeamattomana mailitolkulla.


Oranssi, pinkki ja kirkas vihreä t-paita auttoivat erottamaan lapset. Olen aina vähän huolissani ristiaallokosta, riptide. Näimme kuinka ristiaallokko veti yhden uimarin sen verran kauksi rannasta, että hengenpelastaja kävi hänet hakemassa takaisin.

Koulut alkavat maanantaina. Tänään lähdemme ostamaan koulutarvikkeita. Kolme tarvikelistaa (koulun laatimat) ovat pitkiä kuin nälkävuosi. Liimaa ja paperia, käsidesiä, nenäliinoja, laastareita, kansioita, vihkoja... Ja reputkin pitäisi löytää.

14 comments:

 1. Voi miten kiva rantaloma ja ihanat värikkäät kuvat. Mä niin tykkään noista sateenkaaripäivänvarjoista. Ja huh huh, onpa siinä kyllä hommaa noiden tarvikkeiden hankinnassa, mun pitää taas jälkikäteen muistella kiitollisena sitä, miten paljon helpompaa noi koulutouhut oli Suomessa.;)

  ReplyDelete
 2. Tosi kivalta kuulostaa rantalomanne! Ja kiva kun taas olet täällä! Itse en ole mikään erikoinen rantaihminen,vaikka nuorempana olenkin sitä ollut.Punaista pigmenttiä kun on niin palan helposti.Huh,hurjasti tarvikkeita pitää teidän hankkia kouluun. Mukavaa loppulomaa!

  ReplyDelete
 3. Teilläpä on ollut hauska loma :) Ihania kuvia taas kerran.

  ReplyDelete
 4. Ihania rantakuvia! Minà taas etsin aurinkoa jatkuvasti ja varjossa olen vain jos on ihan pakko. Kivannàkòinen ranta. Tuollaiset pitkàt rannat on kivoja-->saa kaikki paikan làheltà rantaa. Ala nyt hyvà nainen heti alkaa stressaamaan koulujutuista. Pari pàivàà lomaa siellà kotipuolessa myòs ja sitten vasta alat taas miettimààn arkea :D

  ReplyDelete
 5. Ihanaa rantamenoa! Kunnon varusteet mukana teillä, niin kannattakin, viihtyy rannalla sitten pidempään! Varjo on muuten hyvä idea!

  ReplyDelete
 6. Itkupilli, ja tämä Atlantti on aalloiltaan niin mukavan lempeä. Joku muuten on myynyt näitä samaisia varjoja varmasti miljoonia: yhdellä jos toisella lomailijalla oli prikulleen sama varjo matkassaaan.

  Ja totta, alkoi tänään melkein kiukuttaa kaikkien tarvikkeiden osto. Suomessa ei kai kuitenkaan tarvitse viedä kopiointipapereista ja nenäliinoista alkaen tarvikkeita koululle.

  Yaelian, sama vika. Ei tule kaunista rusketusta vaan paloauton punaisia palovammoja. Parasta siis olla vain varjon alla kevyet pitkähihaiset ja -lahkeiset vaatteet yllä.

  Assari, loma oli kiva. Tosin hiekkaa on taas joka paikassa. Imuroinnille ei näy loppua, kun pieniä hiekkaläjiä ilmaantuu sinne tänne.

  Ciacy, nämä täkäläiset rannat ovat kyllä juuri siksi niin kivoja, kun ranta ei lopu. Tosin itsenäisyyspäivänä teki jo vähän tiukempaa :)

  Kouluhommia on jo pakko funtsia, vaikka ei millään viitsisi. Muuten pitää sitten lähteä sunnuntaina viime hetkellä ostelemaan. Siitä ei tunnetusti tule muuta kuin suru ja parku. Huomenna mennää tutustumaan opettajiin.

  Salanimi, olemme oppineet kantapään kautta, että varustuksen on syytä olla riittävä. Haavit tulivat kuvioihin tänä vuonna. Mutta kyllä vain aikaa ja energiaa kului kaloja narratessa. Itse sain vain yhden onnettoman ravun satimeen.

  ReplyDelete
 7. Voi kun näyttää ihanalta lomailulta! Alkaapa siellä koulu aikaisin, vaikka onhan kesä tietysti pitkällä. Ihania kesäpäiviä kuitenkin!

  ReplyDelete
 8. Kivoja tunnelmakuvia rantalomalta, nuo hiekkavarpaat on söpöt.

  Meri on upeaa katseltavaa - mutta johtuuko sitten suomalaisesta järvitottumuksesta, että hieman arastelen meriuintia. Vaikka hyvä uimari olenkin, pysyttelen rannan tuntumassa, ajattelen, että kohta joku kamala pohja-aalto tulee ja vie mennessään, heh.

  Aikas jännä juttu, että siellä pitää hankkia kaikki itse koulua varten! Voin vain kuvitella mikä stressi.

  ReplyDelete
 9. Ihanalta näyttää teidän lomamaisemat!
  Meri ja pehmeä hiekka..ahh!

  Hurjilta kuulostavat nuo varustehankinnat siellä,täällä suurin piirtein riittää kun jaksaa raahautua kouluun ,no ehkä reppu ja penaali on hyvä olla matkassa ;-)

  ReplyDelete
 10. Voi että, muistelen kuinka meille jaettiin lyijykynät ja pyyhekumitkin open toimesta. Onko teidän lapset siis yksityiskoulussa kun loma on noin lyhyt? Täällä ainakin high schoolilla näyttäisi olevan kolmen kuukauden kesäloma.

  ReplyDelete
 11. Mukava oli varmasti lomanne.
  Mina en myöskaan ole mikaan rantaihminen.Mielellani kylla istuskelen meren rannalla,mutta en paahtavassa auringossa,vaan iltapuolella.
  Hurjalta kuulostaa,etta nyt jo koulut alkavat.

  ReplyDelete
 12. Fredrika, nämä ovat näitä ympärivuotisen koulun iloja. Loma kolmisen viikkoa, työtä yhdeksän.

  Kulkukatti, minä olen myös merestä aina huolissani. Vaikka lapset ovat hyviä uimareita en osaa rentoutua. Ei vara venettä kaada jne. Ehkä suomalainen järvielämä on opettanut sen, että veteen ei sovi suhtautua kevytmielisesti.

  Anne-Marie, nyt kun taas on säästetty joka himputin asiassa ovat opettajien toivelistat vielä pidempiä ja yksityikohtaisempia. Kopiopaperista alkaen. Suomalaisena on vaikea ymmärtää, että kouluun pitää lähettää laastareita, nenäliinoja ja käsidesiä. Toisaalta taas vanhempana ymmärtää, että jos neniä ei niistetä ja käsiä desinfioida niin kohta jyllää pöpö jos toinen. Huoh. Suomalainen yhteiskunta on kyllä hyvinvointi yhteikunta.

  Pilvi, High Schoolit ovat yleensä traditionaalisia kouluja. Alemmat luokka-asteet ovat monissa osavaltioissa myös ympärivuotisia. Tai ainakin on mahdollisuus valita ympärivuotinen vaihtoehto.

  Sateenkaari, lomaa oli nelisen viikkoa ja nyt opiskellaan yhdeksän viikon ajan. Sitten on lomaa kolmisen viikkoa ja sitten alkaa jo joululoma. Ympärivuotisen koulun iloja.

  Minäkin nautin merenrannasta aamuvarhain ja iltamyöhään. Keskipäivän paiste sai tänä vuonna ainakin aikaiseksi aurinkoihottumaa, vaikka jemmasin itseni varjon alle, kevyisiin puuvillavaatteisiin sonnustautuneena, rasvattuna, hattu päässä... Me ei auringon kanssa vaan mahduta yhtä aikaa rannalle. Ja senhän arvaa kumpi siinä jää toiseksi.

  ReplyDelete
 13. Kuvista tuli mieleen kahden kymmenen vuoden takainen rantaloma au pair-perheeni kanssa ja kas... osavaltio oli sama. Me olimme Eteläla-Carolinassa Isle of Palmilla. Vaikka tuollaisia lomakeskuksia kilometreja pitkien rantojen varrella lienee loputtomiin. Rannalla ja altaassa tuli se viikko vietettyä tiukasti. Charlestoniin pääsin sentään yhtenä päivänä tutustumaan ja sinne haluaisin uudestaankin.

  Olin pakannut erilaisia asuja mukaan, todellisuudessa käytin kaksi uikkareita, yhtä rantamekkoa, yhtä t-paitaa ja shortseja koko viikon. Condossa oli kätevästi pesukone ja kuivuri, joten vaatteet pyöräytettiin koneessa iltaisin ja vedettiin samat päälle aamulla...

  ReplyDelete
 14. Lumo, Isle of Palms on myös tuttu paikka, tosin olemme olleet siellä vain kerran. Charleston on kaunis kaupunki ja siihen haluaisin tutustua enemmänkin. Talot ovat upeita!

  Tuo on ihan totta, että rannalla tulee käytettyä aina niitä samoja vaatteita. Sen vuoksi on kiva, että on pesumahdollisuus. Vaikka olen yrittänyt järkiperäistää pakkaamista, niin vieläkin oli ylimääräistä. Mutta eiköhän tässä pikkuhiljaa opita :)

  ReplyDelete