Friday, June 17, 2011

Lomatunnelmia

Ensimmäinen lomaviikko on takana ja kolme edessä. Jonkinlaiselle matkallekin pitäisi lähteä, mutta suunnitelmat ovat vielä auki. Hiljaa hyvä tulee, lomaillessakin.


Tiistai-iltana oli naapuruston uimajoukkueen ensimmäiset uintikisat. Meidän joukkueessa ui lähes 200 lasta ja vastustajalla oli lähes yhtä monta tenavaa. Kisat kestivät viisi tuntia. Olimme vasta klo 23 paikkeilla kotona. Mun työtäni oli lykkiä 7-8 -vuotiaita poikia altaaseen. Reilun 20 pojan lauma piti huolen, että loppuillasta en saanut kuin pientä piipitystä aikaiseksi kun olisi pitänyt karjua. Oli menoa ja meininkiä. Perheemme kannalta kisat olivat jymymenestys: yksi allasennätys, yksi joukkuennätys ja kaikki kolme saivat uida maksimimäärän päätapahtumia. Joukkue on noussut sarjassa ja vastus käy kovemmaksi.

Meillä on nyt myös kolme kurssit käynnyttä sukeltajaa. Mies kertoi, että lapset innoissaan yrittivät silitellä kaloja. Sukelluspaikka on vanha louhimo, joka on täyttynyt vedestä ja järveen on rahdattu kaikenlaista mielenkiintoista: kuplavolkkari ja muita autoja, lentokone, laitteita ja vempaimia ja koulubussi. Koulubussin katolle kurssilaiset kokoontuivat pitämään palavereja.

Middle School alkaa kolmen viikon kuluttua. Sitä ennen lapset täytyy rokottaa. Hinkuyskää ja kurkkumätää vastaan tuikattiin piikki pari päivää sitten. Jos vahvistusrokotetta ei olisi annettu ei lapsilla olisi ollut asiaa kouluun. Jo Preschoolin pääsyvaatimuksena oli, että kaikki tarvittavat rokotteet on annettu ja kouluastetta vaihtaessa tarkistetaan myös, että rokotukset ovat kunnossa.

Sunnuntaina on isänpäivä. Yksi vuosi vietimme isänpäivää kesäkuun toinen sunnuntai. Oikea ajankohtahan on kesäkuun kolmas sunnuntai. Ihmettelin vain kuinka laiskoja kaupat olivat korjaamaan kortit ja lahjatarvikkeet hyllyiltään pois. Pari päivää myöhemmin karu totuus paljastui ja isää juhlittiin sitten seuraavanakin viikonloppuna.

10 comments:

 1. Onnea pojille uintimenestyksestà ☺
  Ihanaa lomanjatkoa, toivottavasti saatte pohdittua jonkun ihanan kesàlomamatkan teille :D

  ReplyDelete
 2. Sukeltajaperhe! Ja aika jännältä kuulostaa sukelluspaikkakin. Ja onnea hienon uintikilpailumenestyksen johdosta.
  Toivottavasti lomanne sujuu oikein mukavasti ja hyvää isänpäivää!

  ReplyDelete
 3. Onnittelut pojille hyvästä menestyksestä! Jänälle tosiaankin kuulostaa sukelluspaikka.
  Hyvää lomaa teille, minäkin jäin nyt kolmeksi viikoksi lomalle :)

  ReplyDelete
 4. Onnea hyvista uimasuorituksista koko perheelle.
  Kuulostaa mukavalta harrastuksela.
  Ja oikein hyvaa lomaa.
  Meilla on kanssa nyt sunnuntaina isainpaiva.
  Mukavaa viikonloppua ja hyva isainpaivaa.

  ReplyDelete
 5. Ihanaa, lomaa - oikein mukavaa ja rentouttavaa lomaa sinne!! Meidän pitää odottaa elokuuhun ja tällä hetkellä onkin koko ajan aivan hurjan kiireistä. Mutta ei se mitään - ainakin ulkona paistaa aurinko ja olo on mukavan kesäinen! Onneksi olkoon untimenestyksen johdosta!! :D

  ReplyDelete
 6. Ensiksi onnittelut hyvistä suorituksista!

  Toiseksi, rokotukset ovat tärkeä asia. Tosin tuntuu, että uusia rokotteita tulee markkinoille aika tiuhaan ja osa on sitten melkein tutkimatonta tavaraa kuten "nasulunssa" -rokotteista näimme.
  Toisaalta ilman rokotteita olisi aika paljon kuolleita, vaikeasti sairaita ja tietty niitä jotka olisivat selvinneet taudeista. Meillä pesue on saanut perus rokoteohjelman lisäksi myös vesirokko- ja rotarokotteet. Olempa pököttänyt heille calmetetkin...

  Kolmanneksi aivan ihanaa lomaa :)

  ReplyDelete
 7. Voiiiih....minä en saa enään koskaan lomaa ja kun se loman odotus oli sitä jota piti odotella ja suunitella....oikeestaan aika mukavaa hommaa! Nyt vain lähden, olin toukokuun pois, tulin takas Suomeen! Eläkkeelä olo on aivan ihanaa.....ei ole suunitelmia, elän inspiksien mukaan...;)

  ReplyDelete
 8. Hei! Olen USA mama ja naista sun jutuista on seka hyotya & iloa. Kirjoita lisa a!

  ReplyDelete
 9. Hyvää lomaa toivottaa romulyyli-riitta.

  ReplyDelete
 10. Oikein ihanaa lomaa ja toivottavasti äänesikin on jo tähän mennessä palannut takaisin! :)

  ReplyDelete