Saturday, April 30, 2011

Toukokuu tuli varkain

Suoraan sanottuna en oikein ymmärrä enkä muista miten on taas päädytty toukokuuhun. Vappua kuitenkin vietetään, ainakin jossain päin maailmaa :)

Häähumu otti eilen niin voimille, että piti ottaa päiväunet. Illalla kävin vielä kuntosalilla huristelemassa fillarilla tunnin verran. Tässä iässä konvehdit ja skonssit näyttäisivät sijoittuvan suoraan jenkkakahvojen viereen sulamattomina, kokonaisina klimppeinä. Mietin aika ajoin olenko muuttumassa kameliksi, joka varastoi kyttyräänsä vararavintoa. Se olisikin kätevää ja taloudellista varsinkin nyt, kun ruuan- ja bensiininhinta kipuaa kipuamistaan.

Mutta ne häät! Yllättäin olinkin vain hurjan tyytyväinen & onnellinen kaikesta näkemästäni ja ainoat liikutuksen kyyneleet nousivat silmiin, kun Harry ja William tekivät kunniaa auton takapenkillä. Ja ihan vähän melkein itketti silloin, kun William näki Catherinen ensimmäisen kerran ja kuiskutteli morsiamen kauneudesta. Morsiuspuku oli kaunis: kypsän ja viisaan naisen valinta. Voisin melkein lyödä vetoa, että kahden vuoden kuluttua kukaan ei enää vertaile Catharinea Dianaan. Uusi aika on koittanut jäyhän juhlalliseen saarivaltioon.

Vappuaattoa vietimme yliopiston kampuksella. Lapset olivat treeneissään, mieheni kanssa vaeltelimme kampuksen puistoissa ja kujilla käsikädessä. Ylläoleva lause löytyi arvostetun professorin rintakuvan alta :)

Toukokuu. Tässä vaiheessa vuotta piti kaappien olla siivotut, kirjahyllyn aakkosjärjestyksessä, valokuvien albumeissa, reseptit mapitettuina, vaatevarasto tarkistettu ja uudistettu, herkkuruokaa syötetty perheelle, pihamaa kukitettu, lihaa kuritettu ja henkeä kuoltivoitettu. Carola lauloi aikoinaan: "Ei aina käy niin kuin haaveillaan..." Aamulla puistokujaa kulkiessamme pysähdyimme ihailemaan pientä lintua, joka voimakkaalla äänellä lauloi oodia keväälle. Tuskinpa sen päätä kiristi tahi rintaa puristi tekemättömät työt tai ajan rivakka kulku. Päätän olla edes yhden illan kuin lintu ja nauttia keväästä laulaen korkealta ja kovaa. Huomenna taas huolehditaan.


HAUSKAA VAPPUA! ONNELLISTA TOUKOKUUTA!

10 comments:

 1. Onnellista toukokuuta sinulle ja perheellesi.

  ReplyDelete
 2. Oi ihana toukokuu :) (Mun lempparisarja) Oikein mukavaa toukokuuta teille!
  Nyt rupean tekemään perheelle kunnon vappuaamiaista :)

  ReplyDelete
 3. Kevat on ihanin vuodenaika ja toukokuu vuoden paras kuukausi! Rakastan kevatta!

  ReplyDelete
 4. Näin häitä vilaukselta, mutta itse kirkko-osuuden missasin. Hääpari näytti onnelliselta, joten juhlapäivä sujui varmastikin hienosti.

  Kevät on uuden alku... ei kannata muistella kaapin perukoita ja muita tekemättömiä töitä (kyllä niitä sitten jossain vaiheessa ehtii : )

  ReplyDelete
 5. Ihanaa vappua ja toukokuuta sinullekin! Se tosiaankin tuli ihan yhtäkkiä,vielä äsken oli talvi!
  Todella kaunis tuo yliopiston alue!

  ReplyDelete
 6. Kiitos ja onnellisia toukokuun päiviä sinulle ja perheellesi:)

  ReplyDelete
 7. Oikein mukavaa toukokuuta sinnekin!

  Olisipa ollut kiva olla katsomassa sinun luonasi häitä ja syömässä ihania herkkuja,mutta yritettiin aina töiden välillä vilkuilla television suuntaan..lähes kaikki potilaat katsoivat silmä kovana televisioon :)

  Teillä on jo meidän näkövinkkelistä ihan kesä,täältä saattaa vielä löytyä joku lumikasan pohja ja vappunakin satoi vielä räntää ja häiritsi meidän grillauksia :)
  Mutta kesää odotellessa...

  ReplyDelete
 8. Vappuaattona siivoilin kaappeja ja vein viimeisiä talvivaatteita vinttiin/hain kesävaatteita alas, silti puolet kaapeista odottaa vielä siivoista... kesällä sitten...

  Kevät sai hieman takapakkia, kun Vappupäivänä satoi välillä räntää.Ppuissa on kuitenkin hiirenkorvat ja monet kukat kukkivat jo, joten kyllä kevät on saapunut Pohjolaankin!

  ReplyDelete
 9. Kiitos toukokuisista ajatuksista, teksti kosketti. Täällä tekemättömät työt painavat ja meinaavat masentaa. Kuuntelenpa huomenna enemmän linnunlaulua ja yritän unohtaa loputtoman pitkän työlistan. Kiitos.

  ReplyDelete
 10. Kiitos kaikille kommentin jättäneille! Jälkikäteen vähän harmittelin, että olinko turhankin alakuloinen tässä toukouun alun postauksessa. Kuitenkin kevät ja koko ihana kesä edessä! Kiitos myös uudelle kommentoijalle Soilelle :)

  Anne-Mariella oli sama ajatus kuin minulla: funtsin että olisi ollut hauska katsoa häitä oikein kunnon joukolla, syödä herkkuja ja toimia kommentaattoreina heti siinä paikan päällä.

  ReplyDelete