Sunday, April 10, 2011

Pääsiäismunien metsästystä

Tunnelma oli katossa, kun vuotuinen pääsiäismunien metsästys (egg hunt) starttasi aamulla klo 11.


Naapurustomme juhlatoimikunta oli nähnyt kovasti vaivaa täyttämällä muoviset värikkäät munankuoret nameilla, pienillä leluilla, lahjakorteilla, elokuvalipuilla.

Eri ikäluokille oli varattu omat alueensa. Jännittyneimmiltä näyttivät pienet juuri kävelemään oppineet taaperot. Vanhimmat osallistujat olivat 12-vuotiaita.

Munia oli levitelty ympäriinsä.

Puissa ja pensaissakin odottivat palkinnot poimijoitaan.


Kun countdown kymmenestä alaspäin alkoi oli tunnelma tiivis kuin formuloissa.


Ja vaikka pääsiäismunia oli runsaasti ei mennyt kuin hetki, kun nurmet oli tyhjennetty.

Korit olivat pullollaan aarteita. Meille osui myös elokuvalippuja. Aikaisempina vuosina lapset ovat voittaneet myös puutarhanhoitovälineitä, uintivarusteita ja vielä lisää elokuvalippuja.

Toimikunta oli halunnut varmistaa, että kaikille jäi hyvä maku suuhun. Ihan lopuksi sai vielä pikkuleivän. Myös kuvan pääsiäispupun kanssa olisi saanut ottaa. Meidän lapset kieltäytyivät kunniasta korkeaan ikäänsä vedotoen.

19 comments:

 1. No on siinä tosiaan piilotettu muna poikineen. Amerikassa sitä tosiaan osataan ottaa ilo irti kaikesta maksimaalisesti. ;)

  ReplyDelete
 2. Itkupilli, meidän juhlatoimikunta kyllä aina ylittää itsensä :) Monella on tämän lisäksi egg hunt preschoolissa tai kindergartenissa, kirkossa, perheen järjestämänä... Joten kerättävää riittää.

  ReplyDelete
 3. Voi, olisinpa halunnut nähdä sen pääsiäispupun kuitenkin ;) ihania pipareita, ja näyttipä hauskalta tuo kirjavien munien paljous. Olemme Pekingissä pääsiäissunnuntaina ja meidän suomalaislapset pääsevät myös osallistumaan egg-hunttaamiseen. Kerron sitten oliko yhtään samanlaista :)

  ReplyDelete
 4. Hauskaa! Ja ihanan värikästä. Lapseni rakastavat suklaamunien piilotusperinnettä. Mutta niitä munia on vain muutamia... : )

  ReplyDelete
 5. Fredrika, voi kun kivaa! Muistakaa vain ottaa riittävän suuret korit mukaan. Minä ensimmäisillä kerroilla annoin lapsille aivan liian pienet korit, kun ajattelin että jokainen poimii yhden tai pari munaa. Sen jälkeen olen oppinut tavoille ;)

  ReplyDelete
 6. Aniliini, piilojen etsiminen on myös kivaa! Jotkut perheet näin tekevätkin ja antavat vain vihjeen ensimmäisestä piilosta ja siellä on sitten taas vihje seuraavasta jne. Piilotettu pääsiäiskori on valtaisa: leluja, makeisia, askarreltavaa jne.

  Meillä pääsiäistipu tuo pääsiäisyönä sängyn alle vähän namia. Kunnon suklaisia pääsiäismuninia kuten esim. Kinder ei ole saatavilla. Joskus olen jostain eurooppalaisia ruokia myyvästä kaupasta löytänyt Kindereitä ja ne ovat sitten n. $3-5/kpl.

  ReplyDelete
 7. Tuo on kyllä ihana tapa! Muistan,miten aina luin Valkoisen talon pääsiäismunien etsinnästä.Ja ihanan värikästä:)

  ReplyDelete
 8. Yaelian, tästä on kyllä iloa monille. Itse pohdin vakavissani Valkoisen talon egghuntia pari vuotta sitten, kun sinne sai hakea online. Olisihan se ollut jännä kokemus :)

  ReplyDelete
 9. On kyllä ihana tapa!Ja miten paljon noita munia onkaan!
  Luulin myös,että niitä olisi vain muutamia,mutta nurmikothan ovat ihan värikkäitä munien paljoudesta ;-)

  Mukavaa pääsiäisen odotusta!

  ReplyDelete
 10. Tosi paljon noita munia,
  eikä mitään huonoja aarteita sisälläkään.
  On hauska tapahtuma lapsille.
  Siellä ei sitten lapset käy virpomassa,
  niinkuin täällä?

  Iloista päivän jatkoa.

  ReplyDelete
 11. Oi wau! Mä ainakin olisin mennyt sen pupun kanssa samaan kuvaan ;)

  ReplyDelete
 12. Pääsiäisperinteetkin tehdään siellä isosti.. Kivaa - muttei ihan halpaa....:)

  ReplyDelete
 13. Oi miten ihania koreja ja ihana pääsiäisperinne! :) Sain muuten juuri idiksen mihin hyötykäytän nuo suklaamunien sisällä olevat yllätyspakkaukset. ;)

  ReplyDelete
 14. Anne-Marie, nurmikko näytti kyllä kauniilta. Oli siinä ollut pupulla puuhaa! Vaan pian nurmialat myös tyhjenivät.

  Sirpa, virpomista täällä ei ikävä kyllä ole. Se on hauska perinne ja olen joskus ajatellut kysyä joltain naapurilta josko lapset voisivat käydä heidät virpomassa. En ole kuitenkaan sitten tohtinut.

  Sally, pupu oli kyllä ihan söpö, mutta edellisvuotisiin kuviin on nyt vain tyytyminen :)

  Rosa G., olin ensimmäisellä egg hunt -retkellä kyllä hiukan ihmeissäni. Meidän lapsilla oli ihan pikkuiset korit, joihin mahtui max. neljä munaa. Lapset olivat sen verran pieniä, että eivät osanneet vertailla miksi toisilla on moninkertainen määrä munia :) Nämä tapahtumat toimivat periaatteella, että järjestäjä maksaa. Preschoolin ja Kindergartenin egg huntiin taas jokainen vie tietyn määrän munia ja saman määrän saa sitten poimia.

  ReplyDelete
 15. assari, muuten ihan totta! Ne kuoret kun joutuvat aina muuten roskiin.

  Tämä on yksi niitä perinteitä, joista pidämme paljon. Siinä on ihan oma tunnelmansa, kun lapsilauma kirmaa pitkin peltoja koriensa kanssa :)

  ReplyDelete
 16. Missä tuommoisia kivoja etsintöjä järjestetään?

  ReplyDelete
 17. Anonyymi, monilla kirkoilla on esimerkiksi omat metsästyksensä. Jos asujaimisto on vireä, niin egg hunt saattaisi olla tarjolla naapuruston lapsille. Kaupasta voi ostaa kuoria ja järjestää metsästyksen vaikka muutamille naapurin lapsille. Kuoret eivät paljon maksa ja sisälle voi laittaa namusia kuten tootsie rolls ja starburst. Pikkurahalla saa kivan tapahtuman.

  ReplyDelete
 18. Aivan mahtava perinne! Nurmi näyttää yhdeltä isolta karkkimereltä.. Nam!! :D:D Olisinpa voinut olla siellä mukana, aivan ihana ihana metsästys <3

  ReplyDelete
 19. Karkki, Sinäpäs sen sanoit. Se on kuin karkkimeri! Voin vain kuvitella, miltä sellaisesta pienestä kävelemään oppineesta tuntuu katsella näkyä. Mahtaa olla kuin sadusta :)

  ReplyDelete