Friday, April 1, 2011

Kahvikuppineuroosi

Kahvikuppineuroosini on vuosien varrella käynyt vain pahemmaksi. Olevakin hillintä on kadonnut. Aina kun näen kauniin kupin alan täristä. Ei mitään pikku vatkausta, vaan ihan kiireestä kantapäähän.

Toissapäivänä löysin nämä kaksi kaunokaista. Molemmat ovat Isosta-Britanniasta.


Hempeän kupin valmistaja on Duchess. Kuppi odottaa maanantaita, kun olen taas ypöyksin ja rauhassa kotosalla. Puolenpäivän aikaan haudutan teetä ja nautin teen sitruunan ja skonssin, tai ehkä teeleivän, kanssa.

Kupeilla alusvateineen tuskin on rahallista arvoa, mutta mielestäni ne ovat kauniita.


Värikkäämmän kupin ostin oikeastaan miehelleni. Ei hän niin astioiden perään ole, mutta skottiaiheet ovat hänen sydäntään lähellä.

Oban on pieni kylä Skotlannin rannikolla. Nimikko viskitislaamokin kaupungista löytyy.

Erityisesti ihastuin valmistajan nimeen: Liverpool Road Pottery Ltd. Ostokseni olivat $4. Odottelen pelonsekaisin tuntein seuraavaa neuroottista kohtausta.

13 comments:

 1. Aika ihanat löydöt!
  Toi toinen on jotenkin jouluinen, kun taas toinen jotenkin kesäinen tai ainakin kesämökkimäinen.

  ReplyDelete
 2. Tosi kauniit kupit. Ihania tee- ja kahvihetkiä niiden kanssa!

  ReplyDelete
 3. Nanna, luulen kanssa että skottiversio on jouluksi tarkoitettu. Ja tämä hempeä kuppi sopii omenapuun alla nautitun teen tai kahvin juontiin. Löysin nämä jälleen lempikirppariltani, sieltä mistä ovat tulleet vastaan myös Arbian pomona ja Tiffanyn rasia.

  ReplyDelete
 4. Fredrika, kiitos! Lasten neljän viikon loma loppuu maanantaina, joten aikaa on rauhalliseen teen nautiskeluun :) Vaikka yleensä kahvikissa olenkin.

  ReplyDelete
 5. Tuossa skotissa on hyvät värit. Tulee kanerva mieleen, eli olisiko ihan kanervaa sitten tai ainakin joku sen tapainen kasviaihe?

  Rauhallinen teehetki kauniin kupin kera on sallittu nautinto : )

  ReplyDelete
 6. Anne, kahvin- ja teenjuonnissa on suuri ilo myös kaunis kattaus ja astiat. Tarjottavankaan ei tarvitse olla sitten kurkkuleipää kummempaa.

  Olen tutkinut kuviota ja tässä voisi olla myös mistelinoksa ja vihreää havua.

  ReplyDelete
 7. Aika halvalla pääset kuitenkin neuroosisi kanssa!
  Mullakin on muutama teekuppi ihan vaan niitä omia yksityisiä(rauhallisia!)teehetkiä varten; ei sillä,kyllä sitä voisi ystävänkin kanssa juoda päiväteetä mutta kun kuppeja ei ole kuin yksi...paljon siis partittomia:)

  ReplyDelete
 8. Niinu, on tämä neuroosi huomattavasti halvempi kuin kenkä- tai käsilaukkuneuroosi :) Meidän kulmilla on ihana englantilainen teehuone, jonka erikoisuus on tarjota teet eripari kupeista ja lautasista. Kattaus näyttää itse asiassa aika kivalta, kun kaikki ei ole samanlaista.

  ReplyDelete
 9. Kaunis tuo ensimmàinn muki. Tuo jàlkimmàinen skottimuki nàytti aivan joulumukilta, kunnes sitten kiinnitin pareemmin huomiota. Ihanaa viikonloppua sinne :D

  ReplyDelete
 10. Ciacy, yhä enemmän alan olla vakuuttunut, että skottimuki on tehty jouluvietoon kun siitä tulee kaikille niin jouluinen olo! Vaikka kyllähän ne skottien ruutukankaat ovat osa hyvinkin jouluisia ja joulun aikaan ne usein yhdistetään. Ihanaa viikonloppua Sinulle myös!

  ReplyDelete
 11. Ymmärrän hyvin tuon "neuroosisi", minulle käy samoin, jos näen vanhaa suomalaista luulasia tai Saara Hopean suunnittelemaa lasia.
  Englantilaiset kahvikupit ovat todella kauniita ja hyvä laatuisia myös. Onnittelen sinua löydöstä ja toivon mukavia teehetkiä. ;-)

  ReplyDelete
 12. Unelma, täytyykin tutkia nämä Sinun neuroosin aiheuttajasi.

  Englantilaisessa muotokielessä minua ovat aina viehättäneet nämä kukkakuviot. Niin astioissa, liinavaatteissa kuin tapeteissakin. He osaavat tehdä ne niin sulavan kauniisti.

  ReplyDelete
 13. Ihania kuppeja...Hyvät löydöt olet jälleen tehnyt!
  Minä joskus olen haaveillut,että jos olisi kesämökki haluaisin sinne vanhaa arabiaa kahvikuppeina ja kaikki eri paria.
  Kunpa joskus pääsisi tuonne teidän naapuruston teehuoneeseen ;-) Olen ihan tee-addikti ;-)

  ReplyDelete