Thursday, April 28, 2011

Häähattu

Häähattu on aiheuttanut pulman jos toisen. Huominen hääpari, William ja Catherine, toivovat että kaikilla vierailla olisi hattu päässä. En halua tuottaa pettymystä kun aamuyöllä klo 4 könyän lämpimästä sängystäni television eteen olohuoneen sohvalle.

Onneksi löysin kaapin kätköistä tämän hyvin tyttömäisen ja taatusti omapäräisen modistin luomuksen.

Hattua on viimeksi käyttänyt tyttäreni viisi vuotta sitten, kun hän Kindergartenilaisena kirmaili läpi koulun käyvätien hattupäivänä. Muistan, kuinka hattua yhdessä koristeltiin ja kuinka tytön silmät tuikkivat, kun hän sai muiden Kindergartenilaisten kanssa juhlia ensimmäisen kouluvuoden päättymistä ja siirtymistä ekalle luokalle. Perintöhattu siis. Enää pitää pohtia aamuyön tarjoiltava ja valaistus. Kynttilänvalossa, takkatulen loimussa, Edisonin keksinnön loisteessa vai alkavan aamun hämyssä?

18 comments:

 1. Onpas ihanan hauska hattu;tuohan kelpaisi varmaan Ascottiinkin;D
  Hurjan aikaisin joudut kömpimään hattuinesi häitä katsomaan,mutta varmaankin hääpari on mielissään myös kaukaisesta vieraastaan Amerikasta;D

  ReplyDelete
 2. Hattusi on oikein hieno!
  Alkavan aamun hämyssä ja shamppanjaa.
  Ja pitsinenäliinalla on myös käyttöä.

  ReplyDelete
 3. Yaelian, välillä epäilen että olenko ihan tolkuissani :) Toisaalta telkkarista on tullut viimeiset pari kolme viikkoa vain ja ainoastaan näitä häitä. Olen varmaan vähintää yhtä helpottunut kuin hääpari, että juhlat ovat kohta ohi :) En käsittänyt, että amerikkalaiset ovat näin hulluina kuninkaallisiin häihin.

  ReplyDelete
 4. Sirpa, nenäliina pitää olla. Itseasiassa useampi, veikkaisin että kymmenkunta ainakin kastuu... Kuohujuomaa olen miettinyt, mutta ehkä pitää pysytellä teelinjalla: lapset pitää kuitenkin toimittaa aamulla kouluun. Mutta ehkä vähän hyvää suklaata ja kuplivaa siideriä ilman alkoholia :)

  ReplyDelete
 5. Marjukka, kiitos! Myyjä sanoi aikoinani kun hatun itselleni ostin, että se sopii kuin kirsikka jätskiannoksen päälle :)

  ReplyDelete
 6. Ihana hattu. Niin persoonallinen :D Kyllä varmasti William ja Kate kelpuuttavat sen. Mä taidan joutua vetäisemään pipon päähän, sillä enää tähän hätään en ehdi hattukaupoille. :-/

  ReplyDelete
 7. İhana hattu.Oikein mukavia hetkia haahumuun siella kotikatsomossa.

  ReplyDelete
 8. Leena, voi kun kiva jos uskot, että tämä käy hääpärille! En sitten jännitä enää. Niiausta pitää vielä vähän treenata ;) Pipokaan ei ole huono vaihtoehto. Siinä ei tarvitse murehtia kampausta sen enempää.

  Sateenkaari, kiitos! Vajaat 15 tuntia tässä pitää vielä lähetyksen alkamista odotella.

  ReplyDelete
 9. Voi miten ihanaa, että on toinenkin yhtä hullu, mä kanssa olen suunnitellut herääväni 4 am. Mutta jumankekka, pitääks mun nyt vielä hattukin tehdä, sitä en ottanut huomioon.

  Telkusta on tosiaan tullut häähumua niin tuutin täydeltä, tosi yllättävää, kuinka paljon amerikkalaisia toi häppening kiinnostaa. Mä olen kyllä itse aina ollut sellainen romanttinen hömppä, että kunikaalliset häät pitää katsoa. ;)

  ReplyDelete
 10. Itkupilli, sun pitää herätä jo 1 am! Siis jos haluat katsoa lähetyksen alusta alkaen. Kirkonmenot alkavat kaiketi n. 3 am teidän aikaa.

  Eikö olekin ihan ylenpalttista tämä häähumu! Olen kyllä onnellisena katsonut, ei haittaa. Muuta perhetää vähän ahdistaa, mutta toisaalta mä en juuri muulloin telkkaria katso.

  Hyviä häitä sinne mantereen toiselle puolelle!

  ReplyDelete
 11. Täällä kans skumpat ja vaahtokarkit jo valmiina ;) Tosin häiden televisiointi alkaa suomalaisittain ihan inhimilliseen aikaan klo 11.

  ReplyDelete
 12. Voi miten tyylikäs ja juhlava ja varmasti hääparille onnea tuottava hattu :) Joudun kärvistelemään töissä h-hetkellä, ja pomoni oli aivan yllättynyt kun tänään kyselin, millaisia häävalmisteluja firmassamme on tehty. Hän lupasi yrittää virittää screenin juhlasaliin, mutta hieman epäilen pääseekö samaan juhlatunnelmaan kuin hatuissa ja hansikkaissa kotisohvalla. Pahoin pelkään, että joudun häitä katsomaan vasta boksilta illalla, mutta miksi ihmeessä heidät vihitään arkipäivänä!? Teetä, kakkusia ja ikuista rakkautta kuitenkin itsekullekkin :)

  ReplyDelete
 13. Kyllä tällä hatulla kelpaa kuninkaallisiinkin juhliin!:))

  ReplyDelete
 14. Tuollaisia hattuja saisi näkyä vaikka hääpaikallakin:) Minäkin ehkä katsoisin häitä, jos en olisi töissä. Hauskoja hetkiä häiden parissa.

  ReplyDelete
 15. Sairaan magee hattu!!! Hih, mä ihmettelin ensin, että mitä hitsiä, ne häät jo neljältä yöllä alkaa - mä luulin että yhdeltätoista, kunnes tajusin että sä olet siellä :-D

  Itse kävin tankkaamassa Stockalta kotikatsomomenuun - W+K leivoksen, pari pientä bebeä, croisantteja, briä ja pienen mansikkatryffelirasian. Hattu taitaa jäädä, jos ei yo-hattua hyväksytä. Se olisi vapun kunniaksi tuossa hollilla!

  Häähumuterkuin Hannis

  ReplyDelete
 16. Voi miten upea hattu! Kyllä tuo päässä passaa hääjuhlia katsella :)

  Minä en ole vielä edes selvittänyt, että mihin aikaan häitä näytetään täällä Australiassa. Pitääpä heti surffata tv-kanavien sivuille tarkistamaan asia...

  Hyvää viikonloppua!

  ReplyDelete
 17. Kyllä olet sitten hienona!!!Ole vaikka itse Mansikkamaan herttuatar!!!Vähintään!!!Toivottavsti häät menevät ihanasti ja nuoripari saavat toisensa... Ja elävät onnellisina elämänsä loppuun asti....Toivon, että Katesta tulee Dianan kaltainen hieno maansa edustaja...Lykkyä pyttyyn vaativalle tehtävälle....sekä Sinulle siellä katsomossa että Katelle!! Olisi ollut kiva olla näkemässä asia paikan päällä!!!Mutta sun hattu ei varmaan olisi kestänyt kuljetusta!!!

  ReplyDelete