Wednesday, March 16, 2011

Pembroke Hall - circa 1850

Poikkesimme autoillessamme pieneen, pittoreskiin Edentonin kaupunkiin. Ensimmäisenä laitoin merkille, että kaupungin parhaalle paikalle, upealle ulapalle aukeavalle torille, oli rakennettu lasten leikkipuisto. Moni muu kaupunki olisi laittanut siihen kohtaan ravintolan tai rantabulevardin. Kaupungintalon vieressä oli pikkuruinen galleria, talot kuin karamellejä. Ehdottelin jo miehelle, että eikö muutettaisi tänne. Ja tämä ennen kuin näin talon nimeltä Pembroke Hall. (Ulkokuvat omiani, sisäkuvat kiinteistönvälittäjien sivuilta.)

Kyltti kertoo kaiken: Pembroke Hall, rakennettu n. 1850.

Näkymä pittoreskistä Edentonin kaupungista.

Talon näkemiseltä ei voinut välttyä. Kauniissa, historiallisessa naapurustossa se oli melkein kuin Tuulen Viemän Tara. Remonttikin näytti olevan meneillään. Kuvailin arasti kadun toiselta puolelta, kunnes ystävällinen herra-autoilija pysähtyi ja sanoi, että pikku rouva on ystävällinen ja käy kohti asumusta ja kuvaa niin paljon kuin sielu sietää. Talo on sentään myynnissä.

Kiersimme perheen kanssa tiluksia. Ikävä kyllä sisälle emme päässeet, mutta ikkunoistakin näki riittävästi. Upein lienee kuitenkin näkymä takapihalta: edessä avautuu vedellinen maisema ja yhteys on maailman merille. Rantaan voisi parkkeerata pikkuisen paatin ja lähteä seilaamaan seitsemää merta…Pihamaa taas näytti siltä, että sinne voisi pystyttää juhlateltan jos toisenkin. Luppoaikoina voisin pystyttää maalaustelineen ja maalata ikiaikaista maisemaa. Pihamaan puut olivat kasvaneet vuosisatojen saatossa.

Pembroke Hall takaa kuvattuna.

Sisätiloja

Kotiin päästyämme googlasimme Pembroke Hallin. Tilukset ja talon saisi ostaa 1.4 miljoonalla dollarilla, siis reilulla miljoonalla eurolla. Talossa on riittävästi huoneita, toistakymmentä takkaa, viinikellari, salonki ja pari, seinämaalauksia, moderni keittiö,doorilaisia ja korinttilaisia pylväitä… Eipä ihme, että käyskennellessä tuli sellainen olo, että aika on pysähtynyt.


Arvatenkin vihreä sali


Moderni, kaunis keittiö


Seinämaalauksia


Viinikellari


Rosoisia ruukkuja sisäänkäynnin rappusten edessä.


Yksityiskohtia

"Mä luvannut en ruusutarhaa..."

Maisema, jossa sielu lepää.


Talon omistaa yksityinen sijoittajaryhmä. Alunperin tilan rakentamiseen varat on saatu plantaasista, joka toimi etelämmässä, Wilmingtonissa. Taisinpa saada kuvan myös plantaasista, kun ikuistin kaupungintalon vieressä olevan taidegallerian seinämaalauksen. Luvan kysyttyäni tuli ystävällinen myyjä vielä kertomaan, että kuvassa oleva rakennus on wilmingtonilainen plantaasi.


Hassusti alkoi päässä raksuttaa ajatus eläkepäivistä, lasten hääjuhlista, lapsenlapsista… Ainahan voi unelmoida.

14 comments:

 1. Aika legendaarisen näköinen talo ja ympäristö! Tosiaan tuon talon takapihan puoleinen terassi ja parveke ovat ihan mainiot. Osaisin hyvin kuvitella terassille mukavia istuimia ja keinun. Siinäpä olisi sitten kiva istuskella ja katsella järvelle (joelle?) päin.

  Kannustalot on muuten ottanut omaan talomallistoonsa aika kivasti juuri tuollaisen talon tyylistä henkeä. Kaunista!

  ReplyDelete
 2. Tulee mieleen Tuulen viemää-elokuva, todellakin. Olisi hana hääpaikka, juuri juhlille sopiva. Harmi, ettette päässeet käymään sisällä.

  Teillä on ollut mielenkiintoinen lomamatka. Uteliaana jään odottelemaan, josko vielä tulisi jotain mielenkiintoista matkan varrelta... :)

  ReplyDelete
 3. Mä olen viettänyt aikaa just tuon kaltaisella kesähuvilalla Marylandissa. Jos oikein muistan, paikka oli The River Springs ja samalla alueella oli presidenttien kesähuviloita. Talo oli Atlantin rannalla ja siinä oli hillitön pitkä laituri, jolla köllötellessä oli kiva bongailla sinisiä rapuja. Virginia oli aivan vastarannalla je veneellä aina hurautettiin sinne puolelle johonkin saareen, josta löytyi hain hampaita. Täytyykin käydä laittamassa google mapsiin, jos sieltä löytyisi jotain tuttuja maisemia!

  ReplyDelete
 4. Kaikkea kaunista siellä matkallanne olette nähneet. Täällä vaan huokailen ihastuksesta.

  ReplyDelete
 5. Ihastuttava pikku kaupunki,(piti oikein googlata että näkisi lisää kuvia,,,)
  Ja tuo Pembroke Hall,ihastuttava talo.Tuolla voisikin pitää monet hyvät juhlat!

  ReplyDelete
 6. Anne, kävinpä vilkaisemassa Kannustaloja. Nyt sitten tiedetään mikä talo pitää hankkia jos Suomeen joskus asetumme ;) Ei pääse koti-ikävä yllättämään toiseen suuntaan.

  Ylva, taloa on käsittääkseni tarjottu myös juuri häiden- ja muiden perhejuhlien viettopaikaksi. Pihamaalle mahtuisi oikein hyvin juhlateltta.

  Vielä jotain jäi matkanvarrelta haaviin. Mielenkiintoisia paikkoja on niin paljon!

  Leena, eihän tästä puutu kuin Rhett ja Scarlet :)

  Nanna, sulla on ollut kyllä hyvin mielenkiintoisia hetkiä tällä mantereella. Steelersin faneja jne. Me löydettiin myös parit hain hampaat. Joskus niitä tulee rantaan ihan hillittömästi.

  Unelma, moni paikka jäi tutkimattakin. Vähän yleisilmeen perusteella arvuuttelimme, että viitsitäänkö vilkaista vai ei. Näitä pikkukaupunkeja on toinen toisensa jälkeen, mutta tämä kaupunki oli mielestäni hyvin vireä.

  Yaelian, minua vilukissaa sen verran vilutti, että kuvausurakka varsinkin kaupungin suhteen jäi laihanlaiseksi. Pembroken lähellä oli muitakin historiallisia koteja, mutta tämä vain jotenkin erottui kaikista muista. Kyllä siinä tuli mietittyä kaikki mahdollisuudet, esim. bed and breakfastin perustaminen :)

  ReplyDelete
 7. Ihana kartano, juuri sellainen mitä näkee ihanissa vanhoissa elokuvissa...

  ReplyDelete
 8. Mari, tässä paikassa oli kyllä ihan omanlaisensa tunnelma. Naapuritalotkin henkivät mennyttä aikaa. Jälkeenpäin älysin ajatella, että olisi pitänyt olla viltti ja eväät ja asettua takapihalle piknikille...

  ReplyDelete
 9. Tähän ei voi sanoa muuta kuin "oi miten ihana". :) Ihana, että jossain on osattu arvostaa vanhaa. Tosin tuntuu, että tuolla paikkakunnalla arvostetaan poikkeuksellisia asioita kun kerran leikkipuistokin oli hienosti sijoitettu arvopaikalle.

  ReplyDelete
 10. Rhett ja Scarlet mulle tuli kanssa ihan ekana mieleen. Voi miten ihana olis tollanen talo. :)

  ReplyDelete
 11. Assari, minä myös yllätyin siitä rannankäytöstä. Olipa mukava paikka lapsiperheille remuta. Ja ilmiselvästi kaupungista pidettiin hyvää huolta ja turisteille oltiin ystävällisiä :)

  Itkupilli, mielikuvistus vain rajana, kun miettii mitä kaikkea tämäkin paikka on nähnyt. Saisi tuonne alakertaan varmasti myös saunan. Siihen viinikellarin viereen...

  ReplyDelete
 12. Ihania paikkoja olette nähneet(kuten tuo edelllinenkin postaus)!
  Tuollaisissa on historian havinaa ja hienoa päästä tutustumaan erilaisiin mielenkiintoisiin kohteisiin!Ja kiitos kun jaat kokemukset kanssamme...saamme näin paloja hienoista paikoista sieltä ;-)

  Tuossahan olisi potentiaalia, jos se "mafiasojen" talo on jo myyty ;-)
  Perustat b&b suomalaisille matkaajille joko tuonne Tuulen Viemää taloon tai sinne Kummisetä taloon ;-)
  Tulijoita olisi varmasti..

  Me odotellaan vieraita 6v. synttäreille..pieni mies on ihan täpinöissään..hih

  ReplyDelete
 13. Unelmat syntyvät tarpeesta, hieman tahtoa niin ne toteutuvat ;)

  ReplyDelete