Sunday, March 20, 2011

Koskenlaskua

Loppuviikon retkikohde alkoi pikkuhiljaa selvitä perjantaina. Mies oli salamyhkäinen ja saimme vain ohjeet, että mukaan olisi syytä pakata reippaita ja urheilullisia asuja. Sää suosi, reilun 32 C asteen lämmössä lähestyimme Charlottea (NC).

Raikkaassa salaatissa oli mm. omppuja, gorgonzolaa ja pähkinöitä (kuva netistä).

Illalla kävimme meille vähän tuntemattomammassa italialaisessa ravintolassa Buca di Beppossa. Ketju on levinnyt jo aika moneen paikkaan, mutta valloitusretki taitaa kuitenkin olla vielä aluillaan. Ravintolan idea on yksinkertainen: ruokia tilataan kahta eri kokoa, suurta tai pientä. Pienestä annoksesta syö kolme henkeä ja suuresta n. 6-8 henkeä. Interiööri on mielenkiintoinen, seinät ovat täynnä italia-aiheisia tauluja, kuvia, ornamenttejä. Löytyypä jopa paavillinen kabinetti, jossa on mukava viettää vaikka synttäreitä. Ruoka oli hyvää ja otimme vielä evääksi annoksen Zitiä. Vierailumme alkoi kierroksella keittiössä, sekin kuului ohjelmaan.

Paavillinen kabinetti (kuva netistä).

Hyvin nukutun yön jälkeen seikkailimme seuraavan päivän U.S. National Whitawater Centerissä. Tarjolla oli mm. hyppytornista loikkimista, koskenlaskua, maastopyöräilyä, seinäkiipeilyä, armeijan temppurata ja liitelyä ilmojen halki. Aamulla pääsimme seuraamaan kajakkikisoja.

Päivä oli mukavan lämmin ja tuulenvire leppoisa.

Alue on viihtyisä ja suosittelen kyllä lämpimästi vaikka läpikulkumatkalaiselle. Ilmapiiri oli mukava ja minua ilahdutti erityisesti, että koiratkin olivat tervetulleita. Kaikkia välineitä sai lainaksi maastopyöristä alkaen ja sisäänpääsymaksun lisäksi ei tarvinnut maksaa erillisiä maksuja. Alueelle voi mennä vain nauttimaan ravintoloiden tarjonnasta, lenkkeilemään ja viettämään aikaa ja silloin ei tarvitse maksaa kuin autokunnasta yhteinen 5 dollarin maksu. Muutoin aikuisten päiväranneke on $49 ja lasten ranneke $39.

Koski ei näytä kuvassa ollenkaan niin hurjalta kuin luonnossa, vesi kuohui valkoisena.

Laskijan matka jatkuu tästä etuviistoon oikealle ja siellä yksi jos toinen taittoi matkaa pää alaspäin.


Lasten riemua katsellessa mietin, että mistä nämä hurjapäät ovat kotoisin. Vaikka hyppytornista oli tultu jo alas puolenkymmentä kertaa, niin sydän vielä vähän läpätti - ainakin minulla.

15 comments:

 1. Kunnon seikkailupuisto! Koskenlaskureittiä olisi kiva kokeilla, mutta tornista jättäisin loikkimatta. Niin paljon tuo korkeanpaikan kammo vaivaa.

  Vieläkö loma jatkuu? Olette tehneetkin jo kivoja retkiä ja juttuja perheen kesken!

  ReplyDelete
 2. Teillä on kivoja retkiä ja kiitos,että me lukijatkin pääsemme niihin nojatuolimatkalle! Hauska idea tuo annoskoko tuossa ravintolassa;ei ole tarkoitetty yksin syöjälle;D Baked Zitiin ihastuin USA:ssa asuessani,ja sitten tein sitä Suomessa ennen tänne tuloani niin usein pojalleni,että hän sanoi "nyt riittää ziti" ..Mutta hyvää se on;D

  ReplyDelete
 3. Anne, loma jatkuu vielä kaksi viikkoa. Siis lapsilla. Nyt retkeilemme sitten tässä lähempänä, kuten takapihalla :)

  Koskenlasku oli muuten hurjaa menoa, vaikka sellaisella isolla kumiveneellä lasketeltiinkin. Ihmisiä putoili yli laitojen ja mua hirvitti... Tytön mielestä paras jäi kokematta, kun hän ei päässyt uimaan. Varsinainen hurja-Hanna.

  Yaelian, baked ziti on kyllä kivaa naposteltavaa, mutta kai senkin kanssa tulee joskus mitta täyteen... Mulla on vähän sellainen tapa, että kun löydän kivan ohjeen, niin teen sitä kyllästymiseen saakka.

  Tutkin ravintolaa tarkemmin, ja yllätyin kun huomasin että Stallone ja muut Hollywood kumppanit ovat omistajakunnassa.

  ReplyDelete
 4. Olipas erilainen, mutta todella mukavan tuntuinen puisto. Erikoinen tuo ruokasydeemi, ettà kolmelle on pieni annos....helpottaa kyllà varmasti kokkia, ettei tarvitse niin montaa erijuttua nàin valmistaa.
  Mukavaa sunnuntaita :D

  ReplyDelete
 5. Mahtava tollanen seikkailupuisto.Erilaista tekemistä isoimmillekkin ja tietty aikuisille myös.Ja kiva toi ruokailuidea.Nauttikaa nyt sit takapihasta ja lämmöstä...ja loppulomasta.

  ReplyDelete
 6. Tämäpä vasta oli kiva retki! :) Täällä meillä tuskin on vastaavia paikkoja laisinkaan. Suomalainen tyyli taitaa olla reppu selkään ja Repovedelle tai muualle vastaavaan kansallispuistoon nauttimaan luonnosta.

  ReplyDelete
 7. Vaude, mikä action-puisto :)! Kyllä tuolla on saanut päästää irti itsestään sen hurjemman puolen, heh. Tosi kiva kuulla teidän kevätlomareissuista :)! Ja missä lämpötilassa, oi-oi..

  Tuo ravintolakonsepti kuulostaa mainiolta! Ja musta on jotenkin mainiota, että keittiöön tutustuminen kuului käyntiin. Sehän on selvää, että keittiö on ravintolan sydän, hienoa päästä näkemään mistä se oma annos lautaselle tulee :).

  MUkavaa loman jatkoa suosiollisessa säässä (takapihalla)!

  t.Minna :)

  ReplyDelete
 8. Teilläpä on ollut mukava retkikohde
  -ja hurjapäille actionia ;-)

  Mukavaa loppulomaa,vaikka siellä takapihallakin ;-)
  Lämpö ainakin suosii teitä..meillä vielä metrin kinokset täällä :(

  ReplyDelete
 9. Ciacy, kokin kannalta varmasti ihanne tilanne, kun ei tarvitse saada kerralla valmiiksi viittä erilaista annosta vaan lähettää pöytään yhden annoksen, josta sitten ruokailijat jakavat keskenään. Ihan kuin istuisi kotona ruokapöydässä :)

  Ihanuudet, kiitos! Äkkiä ne lomat aina sitten loppujen lopuksi menevät. Lapset ovat vieläkin sitä mieltä, että tämä oli yksi kivoimmista paikoista joissa ovat käyneet :)

  Assari, käsittääkseni meilläkään näitä seikkailupuistoja ei ihan hirmuisesti ole. Tämä on myös USA:n olympiajoukkueen virallinen harjoittelupaikka. En kyllä tiedä mitä treenaavat ja mitkä lajit täällä käyvät harjoittelemassa.

  Minna, keittiökierros oli lyhyt, mutta oli kiva vilkaista sillekin puolelle :) Konseptissa ilmiselvästi haettiin italialaisen perheravintolan tyyliä, jossa ensikertalaistakin kohdeltiin kuin kanta-asiakasta. Kiitos, lomailu jatkuu - toistaiseksi näyttäisi shortsikeliltä.

  Anne-Marie, lapset ovat niin tohkeissaan, että puhuvat jo mitä seuraavalla kerralla aikovat tehdä. Nyt onkin sitten rauhallisempaa menoa. Tänään ajattelimme olla ihan "hurjia" ja kokeilla uunijäätelöä...

  ReplyDelete
 10. Vau, ompa hurjan tuntuinen puisto :) Siellä päivä menee varmasti joutuin...
  Mukavaa loman jatkoa, ihanan lämmintä teillä!

  ReplyDelete
 11. Mari, päivä meni vähän turhankin nopeasti. Ihan kaikkea ei edes ennätetty tehdä, ainakaan toiseen kertaan :) Kiitos, lomatunnelmat jatkuvat. Minä nautin etenkin, kun saa aamulla nukkua vähän pidempään eikä tarvitse iltaisin pakata lasten välipaloja ja eväitä.

  ReplyDelete
 12. Voi miten kiva juttu, ja ihana retkikohde, tai kaikki tässä. Mukavaa loman jatkoa teille! Ihanaa muuten kun mies osaa yllättää noin kivalla tavalla, wau!

  ReplyDelete
 13. Actually it is not that hard to download flight simulators.
  Now player can think that why they select this
  game. However, such training programs are tough to wave through since it require tons of learning
  patience and willingness to proven one’s innate skills.
  Flight - simulator flight simulation features highly detailed time of day modeling and can track the current
  computer clock time in order to correctly place the sun, moon, stars, etc.

  Just attach a Joystick and pedals, and you could have a real experience of flying a plane.

  ReplyDelete
 14. Many people argue that eating too many plants grown with commercial fertilizers or
  pesticides can cause health problems. When you're preparing your planting area, just mix the soil with about three inches of organic compost. This will give them time to acclimate to their new environment, avoiding stress and shock often associated with transplanting, ensuring a healthy start.

  Feel free to surf to my blog post :: delinquency

  ReplyDelete
 15. If there's give in the stakes or the form, neither of them are doing their jobs correctly. Despite the fact that it uses concrete, an unfriendly environmental material, it has a few advantages over tires and shares most of the earthship advantages. It is advantageous for the customer to compare the prices for an additional dumpster rental from the normal waste removal company against an offer made by a collector that will place a dumpster for a one-time pickup.

  ReplyDelete