Wednesday, March 9, 2011

Kiitoskirjeitä ja -kortteja

Imigrantin puheenvuoro postauksessa kirjoitin siitä kun kävin kertomassa lasten koululla imigraatiosta. Maanantaina sain paksun kirjekuoren, joka oli täynnä lasten kirjoittamia kiitoskortteja ja -kirjeitä.

Osa oli kirjoitettu luokkahuoneissa, osa askarreltu kotona. Viestejä lukiessa tuli mieleeni, että tältä täytyy tuntua ihailijapostin saajasta. Sydäntä lämmitti, suorastaan hykerrytti. Kuvia saa suuremmaksi klikkaamalla.

Yksi viesteistä kosketti aivan erityisesti. Koskaan ei voi tietää kuka kuulijakunnassa istuu: “Thank you for telling us about your immigration here to America. I know how you finally became a citizen here, but I´m not. I moved into the U.S. when I as a baby. A few years ago my mom, dad, and I got green cards. And now my parents have to study for the citizen test. And if they pass we´ll become citizens in the U.S. like you did when you passed your test. Thank you again.”

Toinen viesti nosti hymyn huulille: “Thank you for coming and teaching us about how hard and interesting immigration is. I think that taught me more than average work in AG (academically gifted group) because well… I´m more of a seeing learner. Thank you for coming and I hope that America will get better for you.” Luulen, että tämän viimeisen virkkeen innoitajana toimi kertomukseni siitä, kuinka välillä täytyi odottaa useita tunteja pitkissä jonoissa.

Joku muistutti, että olen varsinainen onnentyttö.


Yksi kiitoksista oli liitetty kuin lipuksi lyijykynän varteen. Suomen lippuja oli askarreltu useampikin.

Lapset osaavat sanoa kiitos monella miellyttävällä tavalla.

Muutama oppilas oli käyttänyt netin kielenkääntöohjelmia ja sain selvällä suomen kielellä kirjoitettuja viestejä. Mietin vain minkälainen vaiva on laittaa kaikki ä:n pisteetkin paikoilleen...
Laakereilla on lepäilty ja hiljalleen palattu maankamaralle. Tiistaina oli ensimmäinen lasten lomapäivä neljän viikon spring breakistä.

19 comments:

 1. Voi miten ihanaa feedbackia olet saanut lapsilta! Ihan hymyilyttää kun noita lukee:) So sweet!

  ReplyDelete
 2. Yaelian, nämä oli kyllä aika liikuttavia. Olin ihan otettu, että opettaja oli nähnyt tämän vaivan. Ja aika moni osaa nyt suomen sanan "kiitos".

  ReplyDelete
 3. Olipa tärkeää postia ja hienoa palautetta oppilailta! Mullakin nousi hymy huulille kirjeitä lukiessa :).

  t.Minna

  ReplyDelete
 4. Minna, minä luin näitä melkein kyynelissä. Lapset ovat kyllä ihania, vaikka sitten vähän pakotettuinakin kirjoittamaan kiitoksensa ;)

  ReplyDelete
 5. Anniina, eikös olekin. Olin ihan otettu :)

  ReplyDelete
 6. Ihania palautteita! Tuollainen lämmittää kyllä mieltä. Näin aamutuimaan postaustasi lueskellessa saa vielä erityisesti hymyn huulille tuo viimeinen "Voi Amerikka olla kanssasi".

  ReplyDelete
 7. Ihania kiitoksia! Hyvät käytöstavat ilahduttavat. Meillä olisi varmasti opittavaa sillä saralla. :)

  Olen käynyt mielenkiintoisessa blogissasi säännöllisen epäsäännöllisesti. Iloisia päiviä "Amerikan kanssa"!

  ReplyDelete
 8. Tätä lukiessani mun sydäntä lämmitti kans noi yritykset kirjoittaa Sinulle suomeksi. "Voi Amerikka olla kanssasi" - aivan ihanaa!

  You are blessed!

  ReplyDelete
 9. Oi, nämä on ihania kirjeitä! Laita ehdottomasti talteen, ovat niin mukavia muistoja. :)

  ReplyDelete
 10. Varmasti paras palkkasi työstäsi saada henkilökohtaista palautetta lapsilta!
  Ihan liikuttavaa :)

  ReplyDelete
 11. Voi, miten ihanaa! Uskomatonta, miten ihanasti lapset ovat kirjoittaneet! Ja joku on niin suloisesti vielä nähnyt vaivaa ja etsinyt suomeksi käännöksen.. ♥ Lapset on kyllä aitoudessaan niin uskomattomia, että sydän ihan pakahtuu!

  ReplyDelete
 12. Ihania kirjeitä!
  Esityksesi on todella koskettanut monia!
  Onnittelut! ;-)

  Todellakin meillä olisi paljon opittavaa täällä tuolla saralla!

  Voi Amerikka olla kanssasi ;-) ihana <3

  ReplyDelete
 13. Todella liikuttavia kirjeitä. :) Ihana kiitos heiltä!

  ReplyDelete
 14. Voi, melkein tuli tippa täälläkin linssiin - niisk :) Ihanaa palautetta olet saanut. Ja heti mietin, että ei täällä ehkä homma menisi noin. Siis että noin runsain määrin vierailijaa kiitoksilla muistettaisiin. Luontainen tarinankertoja taidat olla :)

  ReplyDelete
 15. Voi miten liikuttavia ja hauskoja kirjeitä. Kyllä noita varmaan on mukava lukea. Mukava niitä on lukea täältä blogistasikin. ;)

  ReplyDelete
 16. Kiitos teille kaikille ihanille kommentoijille! Kivat viestinne olivat vielä niinkuin bonusta noiden lasten viestien lisäksi. Olo on kuin tuplavoittajalla :)

  Luulen vähän, että lasten viestit kyllä heijastavat enemmän heidän verbaalista lahjakkuuttaan, osaamista kiitoskorttien kirjoittamisen saralla kuin esitelmän pitäjän erinomaisuutta. Lapset opettelevat jo pienestä pitäen kirjoittamaan kiitoskortteja ja kyllä vain se heiltä luonnistuukin.

  Oli myös upea huomata, kuinka ennakkoluulottomasti ja reippaasti lapset halusivat yrittää tuntematonta kieltä. Jo luokkahuoneessa he tunnollisesti äänsivät perässäni aakkosia ja kaikkea muuta... Intoa olisi, vaan ei ole opetusta. Vitosluokkalaiset eivät vielä opiskele toista kieltä. Ja se jos mikä on valitettavaa.

  ReplyDelete
 17. Löytyipä kiva blogi =)
  Aivan ihania kiitoksia olet saanut <3

  ReplyDelete
 18. Ihania tervehdyksiä lapsilta! Varsinkin tuo "Voi amerikka olla kanssasi" pisti hymyn huulille. :)

  ReplyDelete