Friday, March 11, 2011

Ihan pihalla eli suolla

Kaksi viimeistä päivää on kulunut patoa rakentaen. Lasten kanssa olemme päättäneet ryhtyä majaviksi ja hauskaa hommaahan se onkin.

Naapurustomme yhteyteen on rakennettu kilometrikaupalla puisia kävelyteitä. Maa olisi muuten joutomaataa, suoraan sanoen suota. Metsän siimeksestä löytyy pikkuruinen putous ja tämän putouksen yritämme padota kerta toisensa jälkeen. Olemme putouksella nähneet usein kilpikonnia ja kerran myrkyllisen Copperhead -käärmeen.


Eilen leikki loppui lyhyeen, kun tuuli yllättäin yltyi rajuksi. Vettä tuli taivaalta lähes vaakasuorassa ja ukkonen jymisi. Olimme likomärkiä kun pääsimme autoon.

Tänään yritimme uudelleen ja parin tunnin ahertamisen jälkeen veden suunta oli saatu muutettua. On muuten aika riehakas tunne, kun on hetkellisesti selättänyt luonnon! Ilakoimme kuin viimeistä päivää ja hurautimme donitsibaariin hakemaan leivonnaiset. Yritän aina kun mahdollista tukea pieniä yksityisyrittäjiä ja mielestäni tämän leipomon donitsit päihittävät Krispy Kreme tai Dunkin Donut -leivonnaiset.

Lomaa on jäljellä kolme viikkoa ja kaikenlaista puuhaa olemme miettineet. Onneksi sää on taas lämpenemässä.

12 comments:

 1. Tuollaiset puuhastelut yhdessä ovat parasta puuhastelua!:) Outo tuo käärmeen nimi. Onko niitä siellä paljonkin? Minäkin kannatan pieniä yrityksiä parhaani mukaan. Harmittaa, kun pienet kahvilat ovat pikkukaupungeista katoamassa (tai siis TUNTUU siltä;)) ja ABc:t yms. valtaavat tilaa. Ioista kaupungeista onneksi kuitenkin löytyy paljon pikkukahviloita ja ymmärtäähän sen, että yritys täytyy perustaa sinne, missä on paljon asukkaitakin.
  Kiva, kun sait kertoa Suomesta:) Varmasti lapset saivat paljon tetoa maastamme:)
  Toivotan oikein ihanaa ja rentouttavaa loman jatkoa!!<3<3

  ReplyDelete
 2. Ps. Ja KIITOS aina niin ihanista viesteistäsi!!<3<3

  ReplyDelete
 3. Mainiota puuhaa olettekin keksineet! Tuohan on meikäläisittäin suorastaan eksoottista ;)! Oi-oi, mä olen kilpparifani henkeen ja vereen! Mulla oli nuoruudessa kaksi hienoa kilpparia, punakorvakilpikonna Lupua ja Japanin vaippakilpikonna Allu. Käärmeistäkin tavallaan tykkään, ainakin suojatuissa olosuhteissa :).

  Hienoa tukea paikallisia pienyrittäjiä :). On varmaan makukin kotoisa niissä muffineissa!


  Mukavaa lomanjatkoa!

  t.Minna :)

  ReplyDelete
 4. Ihanaa puuhakasta lomaa sinne teille. Tosi hienon nàkòisià nuo puusillat ja hienoa, ettà ne on sinne laitettu niin onnistuu se "suossakin kàvely" ;)

  ReplyDelete
 5. Jännältä kuulostaa patojen rakentaminen,sen jälkeen varmaan maistuukin munkit pikku majaville;:D Meilläkin oli eilen kunnon rajuilma,tänään vain satoi ja satoi ja oli kylmää.Tuollaiset pitkät puiset kävelytiet ovat minulle tuttuja Miamin ajoista;iltalenkkimme usein kulki tuollaisia pitkin.

  ReplyDelete
 6. Marge, Copperheadin nimi tulee ymmärtääkseni käärmeen värityksestä, se on sellainen kuparinsävyinen. Käärme on yksi meidän kolmesta myrkyllisestä käärmeestä (muut ovat Cottonmouth ja Kalkkarokäärme).

  Minuakin aina harmittaa, kun huomaan että jokin yksityinen liikeyritys on laittanut lapun luukulleen. Ennen tämän meidän donitsileipomon vieressä oli pizzeria. Se kaatui ensimmäisessä aallossa kun tämä nykyinen lama alkoi. Saman kohtalon koki sushibaari, josta kovasti pidimme.

  Käyn usein sivuillasi. Sieltä löytyy ravintoa mielelle!

  Minna, Sinä olisit sitten ihan hurmaantunut meidän pienistä kilpikonnavauvoista, joita vilahtelee siellä täällä maastossa! Olen olosuhteiden pakosta oppinut ottamaan hämähäkit jo aika lungisti, mutta näiden käärmeiden kanssa on vielä tekemistä... Autotallissa viime kesänä luikerteli yksi pikkuinen sellainen ja mies piti hakea apuun.

  Ciacy, kiitos. Taitaa tulla puuhaa taas vanhemmille roppakaupalla, kun nuoriso pitää vauhdista huolen ;) Tuolla rämeessä ja suolla olisi mahdotonta liikkua ilman siltoja. Mutta meteli oli tänään kyllä korviava huumaava, kun sammakot ja linnut riemuitsivat keväästä. Siinä oli konserttia kyllikseen.

  Yaelian, Miamissa nämä täitavat olla ihan pakolliset, saattaisi kulku olla muuten hankalaa. Orlandon retkillä olen nauttinut melkein eniten siitä, kun on menty pitkin everglades niillä airboat (mikähän tämän suomen kielinen nimi on?).

  Munkit menivät parempiin suihin. Tämä on siitä kiva leipomo, että he ottavat pikkuvierailijoita vastaan leipomon puolelle ja siellä saa yritellä donitsin tekoa. Meidänkin lapset ovat pienempinä käyneet kokeilemassa.

  ReplyDelete
 7. Oi miten ihanaa yhdessä tekemistä! Meillä ollaan vielä sen verran pieniä että tämä talvinen retkeily ei onnistu, mutta lumien sulettua sitten taas. (koskahan vaan sulaa, kun jatkuvasti tulee lisää?)

  Oikein hyvää lomaa!

  ReplyDelete
 8. Näyttääpä kivalta,tuolla olisi kiva kävellä ja haistella kevään tuloa ;-)
  ja majavillekin on töitä ;-)

  Täällä riittä vielä lunta vaikka aurinkokin on jo pilkistellyt!
  Mukavaa lomaa teille!!!

  ReplyDelete
 9. Voi Johanna mitä kaikkea teillä on siellä :) Mä olen aina halunnut tai joskus tai aika usein että asuisimme jen keissä ! Voi se olisi ihanaa, minulla taitaa olla jokin rakkaussuhde sinne teille, onhan isotätini siellä asunut ja kauan ja muitakin äidin puolen sukulaisia !
  ihanaa viikkoa!

  ReplyDelete
 10. Heippa! Ihana kun tuli tunnelmat jotenkin tuttuna mieleen... Siellä missä me asuttiin, oli kans paljon noita puukävelyteitä. Muistin just eläintarhakeikan, jossa sellaisilla käveltiin :-) Tänään itseasiassa taas selaillut kaikenlaisia vanhoja katalogeja, mitä raahasin mukanani Suomeen. Kyllä olis mahtavaa päästä vähäksi aikaa sinne Rapakon Taakse!

  ReplyDelete
 11. Ihanan pitkä loma teillä ja hauskaa tekemistä myös.Meillä viime viikolla hiihtoloma...liian lyhyt sellainen.
  Käärmeitä...olis siinä mullakin totuttelemista.Suomessakin kun on jo lapsena peloteltu ja sillä yhdellä ainoalla...saatisitten useammalla ja suuremmalla todennäköisyydellä.
  IHANAA LOMAN JATKOA!

  ReplyDelete
 12. Ompas hienot puiset kävelytiet siellä. Ja hauskaa tekemistä :)Mukavaa lomaa!

  ReplyDelete