Friday, February 4, 2011

Valmistaudumme Super Keilailuun

Ensimmäisen kerran kun kuulin termin "Super Bowl" ajattelin, että kyllä siellä Amerikassa kaikki on suurempaa, keilailukin. Senkin on oikein superia. Myöhemmin selvisi, että jalkapallostahan siinä on kyse. Kukaan ei ole muuten osannut vedenpitävästi kertoa mistä nimi juontaa juurensa. Teorioita on monia.


Sunnuntaina ottavat yhteen Pittsburg Steelers ja wisconsinilainen Green Bay Packers. Katson amerikkalaista jalkapalloa kerran vuodessa ja aivan erityisesti mainostaukojen aikana olen tarkkaavainen. Mini Darth Vader on yksi suosikkejani. Väliaika on toinen intensiivisen mielenkiinnon kohde. Tänä vuonna esiintyvät Fergie ja the Black Eyed Peas. Jännä matsi siis tulossa.

Mielenkiintoni syttyi sinä päivänä, kun lapset tulivat koulusta ja kysyivät olenko Steelersien vai Packersien puolella. (Muuten kautta tuli seurattu heikosti). Kysyin kumpi on under dog. Packers kuulemma ja heitä minä sunnuntaina kannustan. Amerikkalaiset rakastavat altavastaajiaan ja viime vuotinen Saintsien voitto Coltseja vastaan oli Super Bowlia parhaimmillaan. Oli muuten Yhdysvaltojen katsotuin ohjelma kautta aikain, 106 ja puoli miljoonaa ihmistä seurasi palloiloittelua.

Super Bowl -päivä on vuoden toiseksi suurin tapahtuma ruuan myynnin suhteen, vain Kiitospäiväksi hankitaan purtavaa enemmän.
Paniikkia alkaa jo melkein lykätät, sillä talo on koristelematta ja joukkueiden värein ja tunnuksin varustetut MM´s -karkit tilaamatta!


Näitä popsimalla Packers voittaa!

Ja näitä pistää suuhunsa tosi Steelers fani.

Pitäisi myös pyöräyttää muutama pelihenkinen cupcake ja hankkia lapsille joukkueiden t-paidat. Tosin maanantaina saa hävinneen porukan t-paitoja hyvällä alennuksella ja toisaalta loosereiden paita päällä ei halua kukaan kouluun mennä.

Olen oppinut, että miesväen kanssa on turha yrittää kommunikoida sen jälkeen, kun The Star-Spangled Banner on laulettu. Maanantaiaamuna koulubussia odottelee pöllämystyneen näköinen joukko. Mutta johan oli peli! Ja vuoden päästä uusiksi.

24 comments:

 1. Onpa hienot cupcakesit! SuperBowl on tuttua USAn ajastani,jännää! Ja hauskaa miten jopa karkeillakin voi välittää millä puolella on!

  ReplyDelete
 2. Yaelian, minua aivan erityisesti huvittavat nämä MM´s namit. Olen ollut juhlissa, joissa oli toisessa jättikulhossa toisia ja toisessa kulhossa toisia nameja. Samalta kyllä maituivat :) Pelissä on oma tunnelmansa. En ymmärrä kyllä pelistä yhtään mitään ja vähän aikaa menee, ennen kuin erottaa joukkueet toisistaan. Mutta tärkeintähän on reipas urheiluhenki!

  Kuppikakut Waltsun mainoksesta. Ei siis mun omia.

  ReplyDelete
 3. Tyhjenivätkö kupit yhtä nopeasti? ;D

  Olen jopa joskus katsonut SuperBowlia, sillä harrastin lippupalloa ja pelikuviot kiinnostivat. Nyt en ole vuosiin käynyt peleissä saatika seurannut muutoinkaan koko lajia.

  Voisin kyllä keskittyä noiden namien ja kuppikakkujen herkutteluun vaikka heti... Nam! ;DD

  ReplyDelete
 4. Ylva, kupit tyhjenevät vinhaa vauhtia...

  Lapset pelaavat täälläkin lippupalloa. Se on suosittua sekä tyttöjen että poikien keskuudessa. Ja tietysti cheerleading on tytöille sitten iso juttu.

  Ikävä kyllä minä olen näistä kuvioista pihalla. Touch downin ymmärrän, sitten jälkeen päin. Mutta urheilujuhlan tuntua ei mikään voita!

  ReplyDelete
 5. Ihana tuo mainos...
  Namit ja kuppikakut menisivät,mutta minäkään en ymmärrä pelistä mitään muuta kuin tuon Touch downin. Ja kaikissa teinielokuvissa pelinrakentajat ovat aina ne komeimmat pojat koulusta..hih
  Mutta mukavaa Super Bowl viikonloppua teille!

  ReplyDelete
 6. Anne-Marie, mainokset ovat kyllä ihan parasta antia. Aina oikein odotan mainostaukoja. Mini Darth ON valloittava.

  Edelleenkin pelaajien ympärillä on aikamoinen sädekehä, alkaen Middle Schoolista. Ja varsinkin näiden pelinrakentaja poikien. Minua hirvittää pelkkä katsominenkin, kun kantaktin otossa ei säästellä. Saas nähdä kuinka pitkälle sunnuntai-iltana jaksetaan ennen kuin uni tulee...

  ReplyDelete
 7. Uskomaton hulabaloon noidenkin ympärillä pyörii.Ei ihme että pelaajat ovat oikeita supersankareita.Nauratti myös tuo juttu,että ruokaa myydään toiseksi eniten vuodessa.Juhlahumua kerrakseen...mutta nauttikaa siitä!
  ja hyvät bändithän siellä esiintyy.

  ReplyDelete
 8. Ihanuudet, kyllä urheilu, ja varsinkin jalkapallo, on totinen juttu ;) Mietin tuota ruoka-asiaa, koska Kiitospäivänä syödään kuitenkin huomattavasti "arvokkaampia" ruokia. Sunnuntaihan on sellainen päivä, että syödään hodareita, hampurilaisia, chiliä, pizzaa, tacoja... Oluten kulutus on varmaan vuoden vilkkainta. Ja koristelut on sitten toisilla ihan viimeisen päälle.

  ReplyDelete
 9. Miten mä osaankin välttää täysin ton humun, mulla olis mennyt nyt tänäkin vuonna koko tapahtuma huomaamatta, ellen olis siihen täällä sun blogilla törmännyt.

  Johtunee varmaan myös siitä, että mun mieskään ei oo kiinnostunut amerikkalaisesta jalkapallosta, mutta sitä "oikeaa" jalkapalloa tulee joskus seurattua.

  Mutta hauskaa Super Bowlia teidän perheelle. Mä pidän peukkuja Packersille. ;)

  ReplyDelete
 10. Itkupilli, kiitos! Meillä innokkaimmat asainomaiset ovat lapset. Heille tämä on jotenkin erityisen tärkeää ja juhlavaa. Siitä tietysti puhutaan koulussa ja kavereiden kanssa. Ja maanantaina sitten käydään peliä läpi... Rentoa viikonloppua!

  ReplyDelete
 11. Vaikka paljon olen aikoinani ollut mukana urheilussa,niin amerikkalaisesta jalkapallosta en ole koskaan tykannyt.
  Mahtavannaköiset leivonnaise ja mahtavan variset.

  ReplyDelete
 12. Sateenkaari, kyllä nämä herkut ja muut oheistuotteet kummasti helpottavat katselua ;)

  ReplyDelete
 13. Mulla on historiaa Pittsburghissa ja fanaattisten Steelers-fanien kanssa, joten taidan peukuttaa sitä puolta. Jossain taitaa jopa vielä levätä oma Steelers-paitakin. Siitä ei tosin ole vuosiin näköhavaintoja. Sen sijaan just nytkin nenän edessä on vesituoppi tyyliin Pittsburgh. Kuvattuna lasissa on Golden Triangle, Steel mill, Incline ja Tree rivers stadium. Kaikki ah niin tuttuja vuosien takaa ;) Ihan kuin olisin eilen ollut siellä!

  ReplyDelete
 14. Nanna, sulla on hyvä syy pitää peukkuja Steelersseille. Tilastojen valossa kyyti on sunnuntaina karua Packerseille ja Steelers vie voiton kylmän tyynesti. Huomasin, että meidän naapurustossakin on Steelers faneja: liput liehuu ja autoihin on maalattu logoja. TOivottavasti tulisi tasainen matsi. Mikään ei ole niin tylsää kuin jos toinen karkaa heti alussa omille teilleen. Kuulostaa siltä, että Sinulla on ollut Pittsburgissa hauskaa :)

  ReplyDelete
 15. No ohhoh!;D Siellä on siis täysi juhlapäivä tulossa;) Oli mielenkiintoista lukea!

  Hauskaa "Super Keilailupäivää" sinne !!!:))

  ReplyDelete
 16. Marge, kyllä ilmassa on odotusta ja suuren juhlan tuntua ;) Kiitos, meillä otetaan "keilailut" vähän iisimmin ja tarjoilun tasokin on vähän vaatimattomampi.

  ReplyDelete
 17. Ihana blogi! Olen taalla nyt jo muutaman kerran kaynyt ja aina on jotain kivaa :)

  En itsekaan seuraa sen kummemmin jalkapalloa, mutta... green bay, not bag ;)

  ReplyDelete
 18. Ja nimimerkki tuohon edelliseen,
  Henna

  ReplyDelete
 19. Henna, kiitos kun kävit ja kiitos kun korjasit! Olipas moka... osoittaa hyvin tuntemustani lajia kohtaan... öhöm! Käyn korjaamassa tekstiin, jotta tietämättömyys ei pääse jatkamaan voittokulkuaan :)

  ReplyDelete
 20. No vau, ompa siellä juhlat, en ole tiennytkään kuinka iso asia se siellä on :) Ihanan näköisiä nuo cupcaket...! Mukavaa päivää teille sinne:)

  ReplyDelete
 21. Hauskan vihreät cupcakesit! :) Meilläkin vieteään oikein superbowl-iltaa, koska mieheni on kova penkkiurheilija ja seuraan myös tätä urheilulajia. Joten aikeissa on tehdä supermegahapurilaisia kotona lisukkeiden kera! Eli tulee siis juhlittua tätä tapahtumaa myös näinkin kaukana ison rapakon toisella puolella! :) Mukavaa sunnuntaipäivää! :)

  ReplyDelete
 22. Mari, tämä on yksi niitä päiviä, jolloin kaikki voivat juhlia iästä, rodusta, kansallisuudesta, rodusta, uskonnosta jne. riippumatta. Ja onhan tää vähän kuin roomalaiset katselisi gladiaattoreita...

  Italiansalaatti, teillä on siellä tarjolla sitten paremmat herkut kuin meillä :) Voin vain kuvitella, kuinka mainioita hampurilaisia tarjoat! Mukavaa "superkeilailu" -iltaa!

  ReplyDelete
 23. Sori,puolet tekstistä meni ohi...nauroin niin makeasti tuolle mainokselle!
  Hyvä syy vaihtaa auto Volkkariin?

  ReplyDelete
 24. Niinu, eikös vaan... Tänään tuo viitan alle kätkeytynyt sankari on ollut tv-ohjelmissa. Näyttelijä on 6-vuotias Max, jolle on tehty lukuisia sydänoperaatioita. Ihana, nappisilmäinen poika! Olin ihan myyty.

  ReplyDelete