Wednesday, February 16, 2011

Henki nousee

Hengennostatusviikko on takana. Vuosittain koululla pukeudutaan viiden päivän ajan tavallisuudesta poikkeavasti oppilaskunnan toivomuksesta.

Hullu hattupäivä, koulun logojen ja värien -päivä ja urheilupäivä olivat helpoimmat toteuttaa. Sporttipäivänä meidän dream team sonnustautui Suomen Leijonien pelipaitoihin. Niin muuten tekivät reilu vuosi sitten, kun Vancouverista tuli Suomen miehille ja naisille olympiapronssia.

Vuosikymmenpäivän jätimme väliin. Kaksi lapsista oli kotona potilaina ja kun vaaleanpunaiset Conversen tennarit eivät menneet neitokaisen jalkaan edes varpaan kynsien leikkaamisen jälkeen ajattelimme unohtaa koko jutun. Mutta musiikin opettaja oli näyttänyt huikealta tukka tupeerattuna ja jättimäisten olkatoppausten kanssa! Ja äti, onks totta, että ihmiset pukeutui 80-luvulla niin hullusti?

Wacky Day on kuin ilotulituksen viimeinen raketti: kaikki rakastavat sitä. Kummajaispäivänä pistetään tukka pörrölleen, mennään pyjamat päällä kouluun, pukeudutaan hipiksi, jupiksi, punkkariksi. Viikon jälkeen on henki noussut kohisten ja töitä jaksaa taas paiskia. Hyvä meidän koulu!

P.S.

Universumilla on kumma tapa tuoda eteemme asioita silloin kun tarvitsemme niitä eikä aina suinkaan ajallaan. Niin kävi eilen. Spirit Week oli suoritettu, viikonloppuna kilpailtu, jokailtaiset lasten harjoitukset päälle, 80 ystävänpäiväkorttia lasten luokkakavereille jaettu maanantaina, vatsatautipotilaat pitivät huolen muusta ohjelmasta. Ja mies tietysti työmatkalla. Yhdestä koulurepusta löytyi kortti, jota en ollut nähnyt aikaisemmin.
Kiitoksen lisäksi kortissa sanottiin: "All of your children are great students and are very good at the activities in class. Thank you for all you do with your kids". Kortti oli joululta, liikunnanopettaja Mr. B.:n kirjoittama. Lapsi oli unohtanut sen meille vanhemmille antaa.

Illalla klo 22 paikkeilla nousi henki myös täällä kotona.

11 comments:

 1. Kiva tapa tuommoinen. Vähän kuin meillä penkkarit. Oliko se kortti tosiaan miesopettajalta? Kivasti kirjoitettu.

  Minna

  ReplyDelete
 2. Minna, no niinpäs onkin! Silloin omina kouluaikoinani ei ollut muuta tuuletus päivää, kuin penkkarit. Ja tietysti vanhojen tanssit. Onkohan nykyisin jo muitakin?

  Liikunnanopettaja on mies. Lapset pitävät hänestä kovasti ja liikuntatunneilla on mm. ollut muutaman viikon mittaisia Survivor -kisailuja, jotka on tehty tv:n esikuvien mukaan.

  ReplyDelete
 3. Ihana kortti! Lämmitti varmasti paljon mieltä :)
  Tuollainen koulunkäynti kuulostaa kivalta.

  ReplyDelete
 4. Assari, kyllä osui kortti teksteineen kohdalleen. Ja juuri eilen.

  Koulussa on kaikenlaisia tempauksia ja tapahtumia. Sekä oppilaskunta että PTA ovat varsin aktiivisia. Joskus tästä suoritusportaasta katsellen vähän turhankin touhukkaita :)

  ReplyDelete
 5. Onpas teillä ihana koulu! Tuollaiset tempaukset antavat varmasti lisäpotkua opiskelulle ja luovat sitä me-henkeä.
  Onpa hienoa saada tuollaista tunnustusta opettajalta!Harvoin ,jos koskaan tuollaista saa,ainakaan täällä! Jäyhien ihmisten maassa ;-)
  Onnea teille! Olette tehneet "hommanne" hyvin!!

  ReplyDelete
 6. Anne-Marie, henkilökohtaisesti tämä on ehdottomasti suurin & paras tunnustus, jonka olen liikkaopelta saanut ;)

  Ilmiselvästi lapset ovat tempauksista innoissaan. Tuohan se vähän vipinää tavalliseen arkipäivään.

  "Kiitos" osataan sanoa täällä kauniisti. Ja kummakos tuo, kun lapset harjoittelevat kiitoskorttien kirjoittamista pienestä pitäen.

  ReplyDelete
 7. Hih,olen lukenut tuosta wacky daystä,aika wacky idea;D
  Ja hienosti on Suomi edustettuna teilläpäin,ihan asuja myöten.
  Ihana palaute opettajalta,tuosta tuli takuulla hyvä mieli:-)

  ReplyDelete
 8. Yaelian, luulen että aika monessa opinahjossa on tämä wacky-teema käytössä :)

  Joskus tarvitsee vähän ulkopuolista rohkaisua. Oli kiva löytää kortti juuri eilen.

  ReplyDelete
 9. Oli varmasti ihanaa saada noin hienoa palautetta lasten opettajalta.

  ReplyDelete
 10. Unelma, tämä kortti oli kyllä "voimauttava", kuten uusi ilmaisu suomen kielessä taitaa kuulua. Opettaja ei varmasti arvannut, kuinka paljon iloa hänen sanoistaan oli reilu kuukausi myöhemmin :)

  ReplyDelete
 11. I love reading an aгticlе that will
  maκe peoplе think. Also, thank you for alloωing
  for me to comment!

  Hеrе iѕ mу wеbpage - acupuncture benefits
  my website :: thai massage parlours

  ReplyDelete