Sunday, February 27, 2011

And the Oscar goes to...

Illan Academy Award seremonia on pitänyt kiireisenä. Tänä vuonna olen valmistautunut paremmin kuin koskaan aikaisemmin, elokuvista olen nähnyt seuraavat: Black Swan, The Fighter, The Kids Are All Right, The King´s Speech, 127 Hours, The Social Network, True Grit, Rabbit Hole, How To Train Your Dragon. Vilpittömästi harmittaa, että elokuvat Winter´s Bone ja Blue Valentine ovat näkemättä.

Oscarin strategiset mitat: pituus 34 cm, paino 3.85 kg, valmistetaan Chicagossa, 50 pystin valmistus kestää noin kuukauden, kukin palkinnon saaja saa pystin kuittausta vastaan, jossa sitoutuu myymään palkinnon takaisin Akatemialle yhden dollarin hinnalla. Ulkopuolisille palkintoa ei ole lupa myydä edes perikunnalla.

Tässä ovat minun voittajani näkemäni perusteella ja suurin haastaja suluissa:

Best Picture: King´s Speech (Black Swan)

Best Director: Tom Hooper, King´s Speech (Darren Aronofsky, Black Swan)

Best Actress: Natalie Portman, Black Swan (Nicole Kidman, Rabbit Hole)

Best Actor: Colin Firth, King´s Speech (James Franco, 127 Hours)

Best Supporting Actress: Melissa Leo, The Fighter (Amy Adams, The Fighter)

Best Supporting Actor: Geoffrey Rush, King´s Speech (Christian Bale, The Fighter)

Original Screenplay: The King´s Speech (The Fighter)

Adapted Screenplay: The Social Network (127 Hours)

Best Animated Feature Film: How To Train Your Dragon

Miekkaa pitelevän ritarin mallina, siis Oscarin, oli meksikolainen näyttelijä Emilio Fernández. MGM elokuvastudion taiteellinen johtaja Gibbons sai hetken suostutella, ennen kuin Mr. Fernández suostui poseeraamaan nakuna.

Ja jotta illan ohjelma olisi mahdollisimman jännää seuravattaa printtaan vielä kaikille perheenjäsenille oman äänestyskupongin, johon voi ruksia ehdokkaansa. Viime vuonna allakirjoittanut pärjäsi surkeimmin, jopa toppuluokkalainen osasi arvioida elokuvat paremmin…

11 comments:

 1. Mukavaa Oscar-iltaa ,ja hyvin oletkin valmistautunut siihen.Ja listakin on aika lähellä omia arvailujani. Harmittaa,kun se tulee sellaiseen aikaan,ettei sitä jaksa suorana nähdä...
  But who is Mr Fernandez?

  ReplyDelete
 2. Mä oon täällä hieman kahden vaiheilla, että pitäisikö mennä paikan päälle katsomaan hulinaa vai istua rauhassa kotisohvalla...luulen, että jälkimmäinen voittaa, Hollywoodissa on kuitenkin niin kova ryysis, ettei tälläinen matala ihminen mitään siellä kuitenkaa näkis. ;)

  Sä oot kyllä valmistautunut huippu hyvin, mä en ole nähnyt noista vasta The Fighter:in. Joten omia suosikkeja ei ole nyt jännättäväksi.

  ReplyDelete
 3. Minuakin harmittaa, ettei tuota voi ikinä nähdä suorana lähetyksenä (miksi huomenna pitää olla työpäivä? :-D)). Black Swania veikkailen kuitenkin kovasti voittoon monessa kategoriassa. Huomenna katsotaan sitten netistä, kuka voitti!

  ReplyDelete
 4. Yaelian, minulla on sellainen olo, että tänä vuonna oli paljon hyviä ehdokkaita. Joskus tuntuu, että pitää surkeista valita se vähiten surkea...

  Mr. Fernandez oli meksikolainen näyttelijä, myöhemmin myös ohjaaja ja käsikirjoittaja ja asui Los Angelesissa. Kun Oscar-patsaalle etsittiin mallia muisti Gibbonsin vaimo Fernandezin ja esitteli tämän malli ehdokkaana miehelleen. Aikamoinen kunnia näin jälkikäteen ajatellen.

  ReplyDelete
 5. Itkupilli, luulen että jos jotain haluaa nähdä niin omasta telkkarista näkee parhaiten :) Vaikka sitä Colinin kuvaa kyllä kaipailen ;) Mutta hauskahan se olisi olla siellä humussa.

  Ja mua kyllä ottaa päästä jos perhe taas "tietää" paremmin kuin minä...

  Bisquits, ihmettelen aina, että miksi Oscarit ja Super Bowl tulevat sunnuntaina! Sitten maanantaina pitäisi jaksaa kouluun ja töihin.

  On mielenkiintoista nähdä, mille kannalle arvioijat ovat asettuneet. Makuasioista kun ei voi kiistellä.

  ReplyDelete
 6. Mielenkiintoista!Yritin katsoa Oscar-patsaan ja Fernandezin kuvaa jos löytyisi yhtäläisyyksiä,,,Oscar kun on niin sileä eikä sillä ole viiksiäkään;D

  ReplyDelete
 7. Yaelian, minäkin etsin kuvaa hra Fernandezista ja ei oikein meinannut löytyä. Jossain nuoruuden kuvassa näytti kyllä kovin hoikalta. Olisihan se kiva, kun patsaalla olisi viikset!

  ReplyDelete
 8. Tosi ihana blogi! Kiitos, tulen seuraamaan usein!

  Salme, Natick, MA

  ReplyDelete
 9. Hei Salme, kiva kun tulit tervehtimään ja jätit viestin! Jännäätköhän Sinäkin siellä Oscareita... minä telkkaria sivusilmällä silmäilen ja kyllä on naiset kauniita ja miehet komeita :)

  ReplyDelete
 10. Hyvin arvattu tai tiedetty ;-)
  Et varmaankaan hävinnyt perheellesi tänä vuonna!

  Täällä ei ole kaikkia elokuvai vielä tullutkaan.Mutta noista muutama nähty ja muutama pitää käydä katsomassa.

  Terkut Prahasta,vietimme siellä pidennetyn viikonlopun mieheni kanssa :)

  ReplyDelete
 11. Anne-Marie, Praha on ihana kaupunki! Ja siellähän niitä leffoja tehdään urakalla.

  Tänä vuonna oli aika helppo pärjätä ;) Ei tarvittu edes kritallipalloa. Grammit antoivat hyvää osviittaa, mutta Oscarit ovat aina hiukan konservatiivisemmat.

  ReplyDelete